Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΣημαντικές εξαγγελίες Τσίπρα για την Ήπειρο

Σημαντικές εξαγγελίες Τσίπρα για την Ήπειρο

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Ολοκληρώθηκε το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κυβέρνησης για την Ήπειρο, που πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 23 έως την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στα Ιωάννινα, με την παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και 17 Υπουργών της Κυβέρνησης.

Στις παράλληλες συνεδρίες που πραγματοποιήθηκαν τέθηκαν επί τάπητος σημαντικά θέματα για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη, καθώς και για την Παιδεία, αλλά και την αγροτική παραγωγή. Θέματα για τα οποία κατατέθηκαν προτάσεις, που συνοψίστηκαν στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, το βράδυ της Τρίτης.

Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας Αλέξη Τσίπρα

Ήπειρος με φυσικό αέριο

Ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε την τροφοδοσία της Ηπείρου με φυσικό αέριο με δύο τρόπους (αφού δεν προβλέπεται να περάσει κάποιος αγωγός από την περιοχή), είτε σε υγρή μορφή, είτε ως συμπιεσμένο αέριο και  με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης του έργου το 2023.

Η Δημόσια Εταιρία Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδος (ΔΕΔΑ) έχει καταθέσει σχέδιο για την ανάπτυξη των δικτύων διανομής σε 42 πόλεις μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τέσσερις πόλεις της Ηπείρου: Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα. Προβλέπεται η κατασκευή 400 χλμ δικτύων φυσικού αερίου εντός της τετραετίας 2020-2023, που θα καλύπτουν τον αστικό ιστό των τεσσάρων πόλεων της Ηπείρου. Προβλέπεται, επίσης, να κατασκευαστούν 15.000 συνδέσεις όλων των κατηγοριών καταναλωτών, με το μεγαλύτερο μέρος τους να αφορά παροχές προς οικιακούς καταναλωτές.

Thanks for reading Hellenic News of America

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, τίθεται σε υλοποίηση ο οδικός άξονας Γιάννινα- Κακαβιά, με χρηματοδότηση μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ένα έργο προϋπολογισμού 350 εκ. ευρώ. Άμεσα, ίσως και μέσα στο μηνα, θα τεθεί σε λειτουργία του σύστημα ενόργανης προσγείωσης στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να λυθεί οριστικά το πρόβλημα προσέγγισης αεροσκαφών

Γεωπονική στην Άρτα

Olga Gerov

Παράλληλα, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για την ίδρυση Γεωπονικής Σχολής με έδρα την Άρτα –η Σχολή θα εντάσσεται διοικητικά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων-, ενώ ιδρύονται τρία Διετή Προγράμματα, υπό τη σκέπη του Πανεπιστημίου: είναι το πρόγραμμα Γαλακτοκομίας, το πρόγραμμα Γεωργοκτηνοτροφικής Παραγωγής και το πρόγραμμα Ιχθυοκαλλιεργειών.

Επιπλέον θα ιδρυθεί Κέντρο Έρευνας, με ινστιτούτα για την Βιοιατρική, το Περιβάλλον, τις Τεχνολογίες Υλικών και Εφαρμογών, καθώς και τις Ανθρωπιστικές Σπουδές.

Τελος, ο Αλεξης Τσίπρας αναφέρθηκε στον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, επανέλαβε εξαγγελίες υπουργών για την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος λίμνης και την ενίσχυση των νοσοκομείων.

Αισιόδοξος για τη χώρα

Σε ο, τι αφορά τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας εξέφρασε  την αισιοδοξία του καθώς πλέον η Ελλάδα μπορεί να κοιτάζει μπροστά και να σχεδιάζει το μέλλον. Εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση, αναφέροντας ότι ορισμένοι βρίσκονται σε πανικό καθώς βλέπουν την κυβέρνηση να επιτυγχάνει τους στόχους της . αποτέλεσμα του πανικού, σύμφωνα με τον πρωθυπουργού είναι το μπαράζ ψεύτικων ειδήσεων «fake news».. Κατά τον ίδιο όμως ο σωστός όρος είναι απελπισμένες ειδήσεις, desperate news. Τέλος επανέλαβε και από τα Γιάννινα ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019.

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img