Saturday, April 20, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΣημαντικοί Ελληνοαμερικάνοι, Paul Kotrotsios: Με βασικό όραμα την προώθηση του Ελληνισμού

Σημαντικοί Ελληνοαμερικάνοι, Paul Kotrotsios: Με βασικό όραμα την προώθηση του Ελληνισμού

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

 

 

flags-american-greek

Σημαντικοί Ελληνοαμερικάνοι

 

Thanks for reading Hellenic News of America

Paul Kotrotsios: Με βασικό όραμα την προώθηση του Ελληνισμού 

 

Δραστήριος, αεικίνητος και με μια βασική επιθυμία να είναι πάντα ψηλά η σημαία του Ελληνισμού. Η δίγλωσση εφημερίδα του Hellenic News of America, όπως και η πολύ επιτυχημένη Έκθεση που κάνει εδώ και σχεδόν 25 χρόνια με αγώνα και συνέπεια, αποτελεί απτή απόδειξη ότι το όραμα αντέχει στο χρόνο και οι ιδέες είναι το μόνο «καύσιμο» που αντέχει στο χρόνο. Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου, Έλληνας με Ε κεφαλαίο και με βασικό στόχο να βοηθάει όσους τον χρειάζονται. Σε λίγες μέρες γιορτάζει το ένα τέταρτο του αιώνα λειτουργίας της Εφημερίδας του της Hellenic News of America ενώ ήδη ετοιμάζεται για την σημαντικότερη ελληνοαμερικανική έκθεση, το Hermes Expo.

Ερ. Τι σας έκανε να φτιάξετε την εφημερίδα πρώτα και μετά την Hermes Expo;

Η αγάπη μου για την Ελλάδα και η άσβεστη πεποίθηση ότι ενωμένοι όλα τα μπορούμε. Ήρθα εδώ ως φοιτητής και είδα τις δυνατότητες. Κυρίως είδα την δυνατότητα που μπορεί να έχει ο Ελληνισμός στην Αμερική. Ήθελα να δημιουργήσω ένα βατήρα, μια πλατφόρμα όπου οι Έλληνες και Αμερικανοί με καταλύτη τους Ελληνοαμερικάνους θα μπορούσαν να με ασφάλεια και αποδοτικότητα να εκθέσουν τα προϊόντα τους, να μιλήσουν για τα επιτεύγματα τους, με λίγα λόγια θα μπορούσαμε να επεκτείνουμε την πρόσβαση της Ελλάδας στην Αμερική και της Αμερικής στην Ελλάδα θωρακίζοντας τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις σε όλα τα επίπεδα.

 

Ερ. Και τώρα, 25 χρόνια μετά, πως νοιώθετε;

Δικαιωμένος. Για τον αγώνα που έδωσα και δίνω. Και για την καθημερινή «ψήφο εμπιστοσύνης» που μας δείχνει ο κόσμος. Και δεν χρησιμοποιώ τυχαία το «μας». Η προσπάθεια δεν είναι ατομική. Η προσπάθεια – θα πρέπει – να είναι συλλογική. Όλοι μας ειδικά τώρα να δώσουμε την μάχη για να δικαιωθούμε ως λαός. Και οι Ελληνοαμερικάνοι μπορούμε να προσφέρουμε πολλά. Ακόμα και σήμερα, 25 χρόνια μετά την έκδοση της εφημερίδας μας, κάθε μήνα νοιώθω σαν να είναι η πρώτη φορά, το πρώτο φύλλο. Σήμερα, λίγες μέρες πριν τους εορτασμούς των 25 χρόνων επιθυμώ και εγώ και οι συνεργάτες μου να παραμείνουμε δυνατοί για τους χιλιάδες αναγνώστες που κάθε μήνα εδώ και 25 χρόνια αναμένουν την εφημερίδα τους. Αυτοί είναι η δύναμη μας, σε αυτούς έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε καλύτεροι με κοινά όνειρα και οράματα.

 

Ερ. Η Hermes Expo αποτελεί θεσμό στις ΗΠΑ. Τι σχέδια έχετε για το μέλλον;

Η Hermes Expo αποτελεί σημαντικό κομμάτι για μένα και για την οικογένεια μου. Τον χτίσαμε από το μηδέν χωρίς εξωθεν βοήθεια, παλέψαμε και χρόνο με τον χρόνο μας στηρίξανε οι χιλιάδες εκθέτες που έρχονται κάθε χρόνο εδώ και 22 χρόνια. Μαζί μας και οι νέοι με τα διάφορα σεμινάρια που κάνουμε, αλλά και οι επαγγελματικές ενώσεις. Το 2011 κάναμε μια μεγάλη στροφή, κάναμε την έκθεση πιο θεματική, δίνοντας έμφαση στην επιχειρηματική εξωστρέφεια. Δηλαδή, καταδείξαμε ότι αποτελούμε τον βατήρα για να πάει η Ελλάδα ψηλότερα. Εμείς, πάντα ήμασταν εδώ. Άλλοι έλειπαν, άλλοι το βάζουν στα πόδια. Άλλοι απέχουν. Εμείς όμως σταθεροί με την Ελλάδα στην καρδιά μας. Ενισχύοντας το δρόμο της συνέργειας που είναι σαν το ταγκό χρειάζεται δύο.

 paul_kotrotsios

Ερ. Αν και νεότατος, τόσα χρόνια μετά, τι σας έχει απογοητεύσει;

Δεν έχουμε δικαίωμα να αφήνουμε τις απογοητεύσεις να μας νικάνε. Η σημαία της Ελλάδας και ο,τι αυτή εκπροσωπει αποτελεί παρηγοριά μας. Αυτή η δύναμη για μένα είναι η κινητήριος δύναμη. Και η οικογένεια μου που με στηρίζει. Κρατώ τις καλές στιγμές, το άγχος της προετοιμασίας, την ευτυχία των συμμετεχόντων, τους ανθρώπους που μας ρωτάνε αν αργήσει η εφημερίδα στο ταχυδρομείο. Η μαγικότερη δικαίωση είναι να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια ξέροντας ότι δεν πρόδωσες τον ευατό σου.

 

Ερ. Τι συμβουλή έχετε να δώσετε στους Έλληνες στην πατρίδα τώρα που περνάμε τόσο δύσκολα;

Κουράγιο και πίστη. Η ανασυγκρότηση είναι δύσκολος δρόμος ειδικά τώρα. Αλλά αν όλοι δουλέψουμε μαζί μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Αν δεν το κάνουμε τότε χάνουμε. Και δεν μιλώ μόνο ως Paul Kotrsotios, αλλά και ως Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου. Ας δούμε την κρίση ως ευκαιρία, ως ανάγκη εξωστρέφειας. Ξέρετε, όλα αυτά τα χρόνια έχω μετρήσει αμέτρητες χαμένες ευκαιρίες. Και τα εργαλεία είναι εδώ. Εμείς είμαστε εδώ. Δεν επαιτούμε, ούτε απαιτούμε. Έχουμε φτιάξει υποδομές που κανείς δεν έχει εκμεταλλευτεί πλήρως. Εμείς είμαστε εδώ με έμφαση στην επιχειρηματικότητα, στην νεολαία και στις αξίες μας.

 

Ερ. Τι καινοτομίες ετοιμάζεte για το μέλλον;

Βασικός μας στόχος είναι να προσεγγίσουμε τους ελληνοαμερικάνους 2ης και 3ης γενιάς και αυτό θα γίνει με την χρήση της τεχνολογίας. Μας ενδιαφέρει να έχουμε συνεχή παρουσία στα social media αξιοποιώντας τον πλούσιο κατάλογο επαφών που έχουμε. Αλλά δεν θα μείνουμε εκεί: θέλουμε καθημερινά να προσεγγίζουμε νέους φίλους, νέους φιλέλληνες, νέους ελληνοαμερικάνους που μαζί τους θα κρατήσουμε την σημαία του Ελληνισμού ψηλά. Επιθυμούμε με βασικό άξονα την

Hermes Expo να επεκτείνουμε και εμπλουτίσουμε δίκτυα νέων, ακαδημαϊκών, επιστημόνων, επιχειρηματιών, επαγγελματιών και μαζί όλοι να πάμε την μοναδική Έκθεση Ελληνικού Ενδιαφέροντος και Δικτύωσης σε όλα τα πέρατα των ΗΠΑ.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img