Thursday, April 18, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΣημεία παρέμβασης Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού Ιωάννη Χρυσουλάκη σε συνέντευξη στην ΕΡΤ

Σημεία παρέμβασης Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού Ιωάννη Χρυσουλάκη σε συνέντευξη στην ΕΡΤ

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννη Χρυσουλάκης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ της ΕΡΤ με τους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο αναφέρθηκε αρχικά στο θέμα της έντασης που προκάλεσε η τουρκική πλευρά, κατά παράβαση στοιχειωδών κανόνων διπλωματικής πρακτικής, με αφορμή τις δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την επίσημη παρουσίαση του σχεδίου ανέγερσης του Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων.

Τόνισε ότι η τουρκική πλευρά διαστρεβλώνει για άλλη μία φορά την πραγματικότητα και αποκρύπτει όχι μόνο το τι έγινε στο παρελθόν, αλλά με τη συνεχιζόμενη πολιτική της, καταπατά το Διεθνές Δίκαιο σε καθημερινή βάση και δηλητηριάζει το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών, υπενθυμίζοντας ότι η Βουλή των Ελλήνων, στις 24 Φεβρουαρίου 1994, αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Ποντίων από το τουρκικό κράτος και ψήφισε ομόφωνα την καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με τον νόμο 2193/1994.

Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε στο θέμα του «Μητρώου Πολιτών», που από την 1η Ιανουαρίου 2022 έχει αρχίσει να λειτουργεί στις Προξενικές Αρχές, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για την απλουστευμένη και πλήρως ψηφιοποιημένη διαδικασία καταγραφής ληξιαρχικών γεγονότων των Ελλήνων του εξωτερικού. Τόνισε ότι πρόκειται για μια αυτοματοποίηση της διαδικασίας που αποτελεί μια τεράστια διευκόλυνση για τον Απόδημο Ελληνισμό.

Ο κ. Χρυσουλάκης αναφέρθηκε, επίσης, στη λειτουργία της ψηφιακής μαθησιακής πλατφόρμας «StaEllinika.com», η οποία έχει υιοθετηθεί ως το επίσημο εργαλείο της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών για την εκμάθηση και τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, της μυθολογίας και στοιχείων του ελληνικού πολιτισμού στην Ελληνική Διασπορά. Σημείωσε ότι αποτελεί καρπό της συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας με μια διεπιστημονική ομάδα υπό τη διεύθυνση μελών του Εργαστηρίου Νέων Μέσων στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» του Πανεπιστημίου Simon Fraser του Καναδά, με την οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και επισήμανε ότι η πλειοψηφία των μελών της ομάδας είναι ταλαντούχοι νέοι, που ζουν στην Ελλάδα, στους οποίους το πρόγραμμα προσέφερε την ευκαιρία να μείνουν και να εργαστούν στον τόπο τους. Η εκπομπή έκλεισε με το τραγούδι «Ελληνισμός», καρπός της συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας με τις καλλιτέχνιδες κα Ευανθία Ρεμπούτσικα και κα Λίνα Νικολακοπούλου, ως κοινό σημείο αναφοράς και σύμβολο για όλους τους απόδημους Έλληνες, σε κάθε μέρος του πλανήτη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img