Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
«ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΩΝ»  

«ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΩΝ»  

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

 

΄Οποιος έχει διαβάσει κάτι από Πεντζίκη (ας πούμε τις «Σημειώσεις εκατό ημερών») θα καταλάβει ότι πίσω από τις φαινομενικά ασύνδετες προτάσεις-σκέψεις, υποκρύπτεται κάποιο σοβαρό θέμα για συζήτηση και ότι οι προτάσεις-σκέψεις τελικά δεν είναι ασύνδετες.

  • Θουκυδίδης: Ο μεγαλύτερος αλλά και σύγχρονος αναλυτής του πολέμου και της ειρήνης.
  • Η Χαβάη απέχει περισσότερο από την Νέα Υόρκη ή την Ουάσινγκτον, απ’ ότι απέχουν η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη από τις ίδιες πόλεις, αποτελεί παρά ταύτα πολιτεία της Αμερικής.
  • Οι παγκόσμιες οικονομικές συναλλαγές έχουν ως βάση το ευρώ και το δολάριο Αμερικής, με την τεράστια όμως διαφορά ότι οι ΗΠΑ εκδίδουν νόμισμα (κόβουν δολάρια) όποτε θέλουν, σε αντίθεση με τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών.
  • Δυστυχώς τεράστιος εθνικός πλούτος σε σχέση με το εθνικό προϊόν, τον πληθυσμό και την έκταση της Ελλάδος, διατίθεται σε εξοπλισμούς για την αντιμετώπιση του εξ ανατολών κινδύνου.
  • Κατά το σύνταγμα των ΗΠΑ η κάθε πολιτεία έχει τον δικό της Πρωθυπουργό (Κυβερνήτη) και Κυβέρνηση, αλλά και την υπερέχουσα Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση με τον Πρόεδρό της. Η συνεργασία των πολιτειών είναι τόσο γόνιμη και ελεύθερη ώστε ακόμη να δικαιολογείται και η ύπαρξη διαφορετικών νόμων από πολιτεία σε πολιτεία. Η ύπαρξη μάλιστα των εθνικών ομάδων δεν καταδυναστεύεται αντίθετα ενισχύεται, σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία (Multicultural), η δε παραγωγή του πολιτισμικού προϊόντος, αλλά και η ιστορία και οι παραδόσεις ασκούνται και προάγονται (π.χ. παρέλαση των ομογενών την 25η Μαρτίου σ’ όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ, με κορύφωση αυτήν στην 5η Avenue στο Manhattan).
  • Ευρωπαϊκή ΄Ενωση: Αλλιώς ξεκίνησε ως συνθήκη άνθρακος χάλυβος, μετεξελίχθηκε σε Ε.Ο.Κ., σε Ευρωπαϊκή ΄Ενωση……..και σήμερα (όποιος δεν εθελοτυφλεί) σε Γερμανική ΄Ενωση. Για Ευρώπη των λαών δεν μιλάμε……
  • ΕΛΛΑΣ: Το μεγαλύτερο και πολυτιμότερο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στην Μεσόγειο, την εγγύς ανατολή, την Μαύρη θάλασσα, κ.λπ, κ.λπ.
  • Θουκυδίδης (πάλι): ΄Οποια από τις πόλεις-κράτη της Αρχαίας Ελλάδος δεν ανήκε σε κάποια συμπολιτεία (Αχαϊκή, Σπαρτιατική, κ.λπ, κ.λπ,) την έτρωγε η μαρμάγκα (η τελευταία είναι μεν πεζή φράση απεικονίζει την πραγματικότητα όμως).

Τα πετρέλαια του κόσμου (αλλά και τα κοιτάσματα ενεργειακών πόρων) ανήκουν στις ΗΠΑ. Τι φταιν αυτά αν κάποιες χώρες (όπως και εμείς) βρεθήκαμε από πάνω τους;; ΄Αλλωστε κι από πάνω τους που είμαστε μήπως θα μπορέσουμε ποτέ (μόνοι μας!!!) να τα βγάλουμε;;;;

Δεκαοκτώ εναντίον ενός προχθές στο Eurogroup.

Η Καρχηδόνα πρέπει να καταστραφεί: Όχι γιατί είχε άδικο αλλά προς παραδειγματισμό!!! (Μην ξυπνήσουν κι άλλες πόλεις!!!).

Thanks for reading Hellenic News of America

Είναι περίεργη η ιστορία!!! Τρεις πτωχεύσεις η Γερμανία και δεν πλήρωσε ποτέ!!!

Όχι, όχι ο Χίτλερ δεν ήταν δικτάτωρ. Με εκλογές των Γερμανών εξελέγη!

Οι ΄Ελληνες είναι τεμπέληδες (τζίτζικες), οι Γερμανοί δουλευταράδες (μέρμηγκες). Εν μέρει ορθόν! Στον πόλεμο ένα Γερμανό σκοτώναμε, 100 δικούς μας εκτελούσαν. ΄Ένα αυτοκίνητο τους έκαιγε η αντίσταση, ένα χωριό πυρπολούσαν. Πράγματι δουλευτάρηδες!!!

Από την εποχή του ΄Οθωνα και τα συστήματα του Μάουερ και των βαρβάρων, αυτό το κράτος Γερμανία δεν έγινε! (ευτυχώς!!).

Τι είναι αλήθεια, μάλλον πως έχει καταντήσει η Ευρώπη;; Μέχρι και η Μάλτα (φοβούμενη κι αυτή μην γίνει Καρχηδών) μας έφτυσε.

Ποια χώρα γέννησε τον φασισμό και τον Ναζισμό; (ρητορική ερώτηση).

Διερωτώνται: Ευρώ ή δραχμή;;

Εγώ ρωτάω: Γιατί όχι δολάριο;;

Τελικά τι είναι πιο συμφέρον για τη χώρα μας, την ευημερία του λαού μας και την εθνική μας περηφάνια και υπόσταση;;;

Ένα αστέρι στην σημαία των ΗΠΑ ή μια γερμανική επαρχία κάτω από την Μπότα της Βέρμαχτ;;;

Αυτές είναι οι σημειώσεις μου των δεκαπέντε τελευταίων ημερών.

Σκόρπιες σκέψεις όπως σας είπα.

Ασύνδετες ναι, ίσως και επιφανειακές….;;;

Μήπως κάποιες, ίσως κι όλες, τις έχετε κάνει και εσείς ή και άλλες που δεν έκανα εγώ.

Μήπως θα έπρεπε ν’ αρχίσουμε να τις συζητάμε χωρίς κόμπλεξ και ιδεολογικοπολιτικές αγκυλώσεις;;;

Εγώ είμαι πρόθυμος: [email protected]

 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img