Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΣκήτη Αγιάς: Ένα χωριό με πανοραμική θέα στο Αιγαίο

Σκήτη Αγιάς: Ένα χωριό με πανοραμική θέα στο Αιγαίο

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Μόλις λίγα χιλιόμετρα από τις πανέμορφες παραθαλάσσιες περιοχές της Αγιάς Λάρισας και στους πρόποδες του Κισσάβου, βρίσκεται ένα από τα πιο γραφικά χωριά που ακούει στο όνομα Σκήτη.

Το όνομα του χωριού παραπέμπει σε σημείο, όπου προφανώς κάποτε θα ασκήτευαν μοναχοί. Κοντά στη Σκήτη θεωρείται ότι βρίσκονταν η αρχαία Μελιβοία, η πατρίδα του Φιλοκτήτη, που ήταν διάσημη για την παραγωγή πορφυρής βαφής.

Είναι χτισμένη στις πλαγιές του Μαυροβουνίου σε ύψομετρο 350 μ. και απέχει από τη Λάρισα 48 χλμ. Ο μόνιμος πληθυσμός της ανέρχεται στα 400 άτομα ενώ το καλοκαίρι ξεπερνά τα 1.000. Οι μόνιμοι κάτοικοι, αλλά και όσοι κατάγονται από το χωριό, διατηρούν το εισόδημά τους από την καλλιέργειες ελιάς, καστανιάς, μήλων και αχλαδιών, αλλά και από τον τουρισμό.

Άλλωστε, η Σκήτη βρίσκεται λίγα μόλις λεπτά από την παραλιακή περιοχή του Δήμου Αγιάς και έτσι ο ταξιδιώτης έχει τη δυνατότητα να συνδυάσει το βουνό με τη θάλασσα.
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της περιοχής είναι βέβαια και η λιμνη της Σκήτης που ξεχωρίζει από το εντυπωσιακό τοπίο. Η συγκεκριμένη λίμνη είναι αποτέλεσμα ενός ταμιευτήρα που κατασκευάστηκε κατα το παρελθόν για το πότισμα των καλλιεριών. Το νερό της είναι κυρίως βρόχινο, ενώ η ενίσχυσή του γίνεται από τις πηγές που υπάρχουν. Η λίμνη Σκήτη έχει έκταση 200 στρέμματα και βάθος από 2 έως 7 μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί η πανοραμική θέα που έχει κάποιος από την Σκήτη προς το Αιγαίο, είναι μοναδική.

Thanks for reading Hellenic News of America

Πλούσια σε φυσικό περιβάλλον και καταπράσινη, η Σκήτη αποτελεί ένα μοναδικό προορισμό για εξορμήσεις όλες τις εποχές του χρόνου, με οργανωμένες βόλτες στη φύση και πολύ εύκολες πεζοπορικές διαδρομές στις πλαγιές του Κισσάβου.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος ΔΙΚΤΥΟΥ Τουριστικών Επιχειρήσεων Ολύμπου Κισσάβου (ΟΛ.ΚΙΣ.) Κώστας Δαρούσης «η περιοχή αναδεικνύει όλες τις ιδιαίτερες ομορφιές του Κισσάβου. Συνδυάζει το καταπράσινο τοπίο με τη θάλασσα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής».

Μεταξύ αλλων ο κ. Δαρούσης σημείωσε ότι «ο ταξιδιώτης έχει την ευκαιρία να απολαύσει την ιδιαίτερη θέα προς το Αιγαίο Πέλαγος», προσθέτοντας ότι «υπάρχει πλούτος επιλογών για υπαίθριες δραστηριοτητες σε βουνό και θάλασσα αλλά και προφανώς η δυνατότητα σε κάθε επισκέπτη να γνωρίσει τα τοπικά προϊόντα προϊόντα της περιοχής».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img