Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
Greek CommunityΤο “Capital Link Leadership Award” για το 2014 απονεμήθηκε στον κ....

Το “Capital Link Leadership Award” για το 2014 απονεμήθηκε στον κ. Γιώργο Λογοθέτη, του Ομίλου Libra

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου 2014, στα πλαίσια του 16ου Ετήσιου Capital Link Invest in Greece Forum με τίτλο Investing on Growth”, πραγματοποιήθηκε η απονομή του “2014 Capital Link Leadership Award στον κ. Γιώργο Λογοθέτη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Libra για τις πολυάριθμες εκπαιδευτικές και φιλανθρωπικές του πρωτοβουλίες σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του Libra Internship Program και του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας (Hellenic Entrepreneurship Award).

 

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας θεσπίστηκε και διαχειρίζεται από τον Όμιλο Libra και με μία δέσμευση 10.000.000 $, επιδιώκει να δημιουργήσει ευκαιρίες τόσο για έμπειρους όσο και για ανερχόμενους Έλληνες επιχειρηματίες, μέσω της παροχής άτοκης χρηματοδότησης, της συμβουλευτικής καθοδήγησης και ενός ευρέως φάσματος υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης.

 

Το Capital Link Leadership Award δίδεται ετησίως σε ένα άτομο η οργανισμό για την εξαιρετική συμβολή του στην προώθηση στενότερων επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και της παγκόσμιας επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας. Το Capital Link Leadership Award για το 2012 είχε απονεμηθεί στον κ. Ανδρέα Ν. Λιβέρη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Dow Chemical Company, ενώ για το 2013 απονεμήθηκε στον κ. John Calamos, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Calamos Investments

Thanks for reading Hellenic News of America

 

Η απονομή πραγματοποιήθηκε έπειτα από Επίσημο Γεύμα.

 

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠA κ. Χρίστος Παναγόπουλος απένειμε το βραβείο στον κ. Γιώργο Λογοθέτη. Τον εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Νικόλαος Μπορνόζης, Πρόεδρος της Capital Link ενώ τα Εισαγωγικά σχόλια πραγματοποίησε ο κ. Πάνος Παπάζογλου, Country Managing Partner της EY.

 

Τιμώμενοι Καλεσμένοι & Σύντομες Ομιλίες πραγματοποιήθηκαν από τους:

  • Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη
  • Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα
  • Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου

 

Την εκδήλωση παρουσίασε η κα. Alexis Christoforous, former CBS News Anchor

 

Ο κ. Νικόλαος Μπορνόζης, τόνισε τη σημαντική και πολύπλευρη συμβολή του Γιώργου Λογοθέτη όχι μόνο στη σύσφιξη των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Αμερικής αλλά και στην αναβάθμιση της εικόνας της Ελλάδος σαν επενδυτικό προορισμό μεταξύ των διεθνών επιχειρηματικών κύκλων. Έδωσε το παράδειγμα προς μίμηση επενδύοντας στην Ελλάδα ηγούμενος ενός ομίλου με παγκόσμια δραστηριότητα και αναγνώριση. Παράλληλα, ο Όμιλός του ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα, δίνει ευκαιρίες εργασίας και επιμόρφωσης σε νέους και έχει σημαντική φιλανθρωπική δραστηριότητα. Επί πλέον έχει τη μοναδική ικανότητα να εμπνέει την εμπιστοσύνη και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

 

Ο κ. Πάνος Παπάζογλου δήλωσε: «Τα τελευταία «τέστ αντοχής» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας απέδειξαν ότι και οι 4 συστημικές τράπεζες είναι καλά κεφαλαιοποιημένες. Αυτές οι αλλαγές αντανακλώνται στα στοιχεία της ανάπτυξης, καθώς επίσης και στην αύξηση της εμπιστοσύνης των επιχειρήσεων και των καταναλωτών. Οι επόμενοι μήνες θα καθορίσουν εάν η Ελλάδα θα παραμείνει στην τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, θα μειώσει την αναλογία χρέους/ΑΕΠ, θα επιστρέψει στις αγορές και σταδιακά θα αποκαταστήσει τις θέσεις εργασίας. Η Ελλάδα προβλέπεται ότι θα αυξηθεί κατά 2,1% το 2015, πολύ πάνω από το μέσο όρο της Ευρωζώνης και χρειάζεται να διατηρήσει ένα επίπεδο πολιτικής σταθερότητας. Οι οικονομίες των εμπορικών εταίρων μας (κατά κύριο λόγο η Ευρωζώνη) πρέπει να αρχίσουν να αυξάνονται με ταχύτερους ρυθμούς. Σύμφωνα με την ΕΥ πρόγνωση της Ευρωζώνης, μέχρι το 2017 η οικονομία των ΗΠΑ θα έχει αυξηθεί κατά 20% συγκρινόμενη με τα επίπεδα προ-κρίσης, ενώ το ίδιο ποσοστό για την ευρωζώνη θα είναι μόλις 3%. Οι δανειστές μας θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχει ένα όριο στην ένταση της λιτότητας που μια κοινωνία και ένα πολιτικό σύστημα μπορούν να αντέξουν». Αναφερόμενος στη βράβευση του Γιώργου Λογοθέτη, ο κ. Παπάζογλου τόνισε: «Η καριέρα του και τα κατορθώματά του στην ηλικία των 39 ετών είναι αξιοσημείωτα. Ο Όμιλος Libra είναι ενεργός σήμερα στον τομέα της ναυτιλίας, των ακίνητων και των κατασκευών. Αυτή η επέκταση έχει επιτευχθεί μέσα από την επίμονη προσήλωση στο διεθνισμό και την εξωστρέφεια, την τοπική γνώση, την προσοχή στη λεπτομέρεια, τα υψηλά πρότυπα εξυπηρέτησης και εταιρικής σχέσης. Ο Γεώργιος Λογοθέτης και ο Όμιλος Libra ξεχωρίζουν επίσης για την αξιοσημείωτη αίσθηση εταιρικής ευθύνης». Κλείνοντας, ο κ. Παπάζογλου πρόσθεσε ότι: «Αξίζει να σημειωθεί πόσο σημαντική είναι η πρωτοβουλία της Capital Link για τη διοργάνωση αυτού του συνεδρίου. Πράγματι, πρόκειται για μια προσπάθεια τόσο αξιέπαινη όσο και μοναδική, αφού αποτελεί γέφυρα μεταξύ του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου και των ΗΠΑ».

 

Στο δείπνο παρευρέθησαν ανώτερα στελέχη διεθνών τραπεζών, επενδυτικών οίκων και επιχειρήσεων, κυβερνητικοί εκπρόσωποι, καθώς και μια ομάδα από διακεκριμένους Έλληνο-Αμερικανούς επιχειρηματίες, ενδεικτικά αναφέροντας τους κ.κ. Μ. Angeliadis – Angeliadis Inc. John Calamos-Calamos Investments Inc, John Catsimatides-Red Apple Group , Nick Gage, Dean Dakolias – Credit Funds Fortress Investment Group, LLC, Andrew Liveris – Dow Chemical, Nick Lazares-Admirals Bank, M. Denis Mehiel- Four M Investments, LLC.

 

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img