Tuesday, March 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΣτην Hellenic Cables έργο για υπεράκτια αιολικά πάρκα στις ΗΠΑ

Στην Hellenic Cables έργο για υπεράκτια αιολικά πάρκα στις ΗΠΑ

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Μεμονωμένες συμβάσεις για δύο υπεράκτια αιολικά έργα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ανέλαβε η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων της Cenergy Holdings, με την Ørsted και την Eversource.

Η Hellenic Cables, στο πλαίσιο αυτών των συμβάσεων, αναλαμβάνει τη μελέτη, την παραγωγή, τους δοκιμαστικούς ελέγχους και την προμήθεια, περίπου 260 χλμ. inter-array καλωδίων 66 kV και όλων τα σχετικών εξαρτημάτων για τα έργα South Fork Wind και Revolution Wind στις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ. Η παραγωγή θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέσα στο 2024 σύμφωνα με το πρόγραμμα παράδοσης κάθε έργου.

Η Ørsted και η Eversource, αναπτύσσουν τα υπεράκτια αιολικά πάρκα που μετά την ολοκλήρωση τους, εκτιμάται ότι θα παράγουν περίπου 830 MW καθαρής ενέργειας, αρκετή για να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε πάνω από 420.000 νοικοκυριά. Τα συγκεκριμένα υπεράκτια αιολικά πάρκα θα συμβάλουν σημαντικά στην επίτευξη των στόχων για καθαρή ανανεώσιμη ενέργεια που έχουν θέσει οι αντίστοιχες πολιτείες.

Ο Αλέξης Αλεξίου, CEO της Hellenic Cables και της Cenergy Holdings σχολίασε: «H μακροχρόνια συνεργασία μας με την Ørsted και την Eversource αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της Hellenic Cables, στην υπεράκτια αιολική αγορά των ΗΠΑ ως βασικό μέρος της επιχειρηματικής μας στρατηγικής μας για το μέλλον. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τους ηγέτες του κλάδου σε τόσο εμβληματικά έργα που δρουν καταλυτικά στον ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Hellenic Cables επιβεβαιώνει τον ηγετικό της ρόλο στην ανάπτυξη κρίσιμων υποδομών για την ενεργειακή μετάβαση στις ΗΠΑ και παγκοσμίως. Στα υπεράκτια αιολικά έργα που έχει ήδη υλοποιήσει με επιτυχία η Hellenic Cables στις ΗΠΑ περιλαμβάνονται το Mayflower Wind στη Μασαχουσέτη και το Dominion’s Coastal Virginia Offshore Wind, και τα δύο για την προμήθεια inter-array καλωδίων 66 kV.

Thanks for reading Hellenic News of America

Εξάλλου, σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων, η Hellenic Cables και η Ørsted συνεχίζουν τις συζητήσεις τους σχετικά με μια πιθανή συνεργασία για τη κατασκευή εργοστασίου υποβρύχιων καλωδίων στο Maryland, ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img