Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΣτο ετήσιο συνέδριο του ΗΑΝC επισφραγίστηκε η συσπείρωση της Ομογένειας απέναντι στα...

Στο ετήσιο συνέδριο του ΗΑΝC επισφραγίστηκε η συσπείρωση της Ομογένειας απέναντι στα κρίσιμα Εθνικά προβλήματα

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Του Θανάση Μπολέτη

Ο Πρόεδρος του ΗΑΝC κ. Β. Ματαράγκας προανήγγειλε σειρά πρωτοβουλιών της Ομογένειας

Με απόλυτη επιτυχία και με αρραγή την ενότητα της Ομογένειας, μπροστά στα μείζονα προβλήματα του Ελληνισμού πραγματοποιήθηκε, το ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου(ΗΑΝC) στο Νιού Τζέρσευ, στις 18 Ιουλίου 2020.

Κοινή ήταν η εκτίμηση των συμμετεχόντων, ότι  η Ομογένεια πρέπει να βρεθεί μπροστά σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, και κυρίως στα Εθνικά που απορρέουν από την αδιάλακτη πολιτική της Τουρκίας, είτε αυτή εκδηλώνεται από διεκδικήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος, είτε απορρίπτοντας την ιστορική και θρησκευτική αξία της “Αγιας Σοφιάς.

Χαρακτηριστική ήταν η επισήμανση του Προέδρου του ΗΑΝC κ. Μπιλ. Ματαράγκα, ο οποίος μίλησε για την αναγκή συσπείρωσης της Ομογένειας απέναντι σε όλο το φάσμα των προβλήματων που αντιμετωπίζει η χώρα μας, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι μόνη γι’ αυτό πρέπει ο απόδημος Ελληνισμός να κινητοποιηθεί περισότερο.

Ο Πρόεδρος κ. Ματαράγκας μίλησε ακόμη και για την πρόθεση  του ΗΑΝC να πρόβει στην Οργάνωση το 2021 σειράς εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 200 χρόνων από από την απελευθέρωση του γένους από τον Οθωμανικό ζυγό. Για τον σκοπό αυτό συστήθηκε επιτροπή,υπό τον κ. Παύλο Κοτρότσιο, πρώην Πρέδρο του ΗΑΝΚ και ιδρυτή και εκδότη της Hellenic News of America, η οποία θα προετοιμάσει και οργανώσει τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Thanks for reading Hellenic News of America

Στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου συζητήθηκαν και πολλά ακόμη θέματα που σχετίζονται με εκπαιδευτικά προγράμαμτα, με τις διαδικασίες άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των Ομογενών,θέματα ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους στην Ελλάδα Ομογενείς της Αμερικής και πολλά άλλα.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος πρόεδροι και εκπρόσωποι πολλών Ελληνοαμαρικανικών Ομοσπονδιών και Οργανώσεων. Οι ομιλητές εξήραν την  μεγάλη συμβολή του ΗΑΝC στην προώθηση των ελληνικών θεμάτων και συνεκτιμήθηκε  η ανάγκη περαιτέρω κινητοποίησης του Ελληνισμού στην Αμερική για την επιλυσή τους.

Κοινή ήταν η θέση, όλων των ομιλητών της Ομογένειας, καθώς των Ελληνοαμερικανών Γερουσιαστών και πολιτικών,οτι περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα προβλήματα της Ελλάδος που προκύπτουν από αδιαλλαξία της Τουρκίας πρέπει να γίνουν γνωστά στην Αμερικανική Κυβέρνηση αλλά και στην Αμερικανική Κοινωνία

Κάτα την διάρκεια του συνεδρίου εφαρμόστηκαν αυστηρά όλοι οι κανόνες και κανονισμοί προστασίας από τον covid-19. Στην εκδήλωση  εκτός από τους προέδρους  Ομοσπονδιών και συλλόγων συμμετείχαν Ελληνοαμερικανοί πολιτικοί ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης και πολλοί προσκεκλημένοι Ομογενείς.

Ενα ακόμη ενδιαφέρον θέμα που αναπτύχθηκε στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου(ΗΑΝC),  ήταν και αυτό που αφορούσε την ανάληψη πρωτοβουλιών ενθάρρυνσης νέων Ελληνοαμερικανών επιστημόνων να ενταχθούν στον πολιτικό στίβο. Εξάλλου η Ελληνοαμερικανική κοινότητα στην Αμερική μπορεί να μη είναι πληθυσμιακά μεγάλη σε σχέση με άλλες κοινότητες αλλά ο δυναμισμός της σε πολλούς τομείς  αλλά και στην πολιτική είναι εξαιρετικά υπολογίσιμος.

Ανεξαιρέτως όλοι οι συμμετέχοντες προέβησαν στην εκτίμηση ότι το Εληνοαμερικανικό  Εθνικό Συμβούλιο (ΗΑΝC) ,αποτελεί έναν ” φωτεινό φάρο” της Ομογένειας, και συμφώνησαν να προτρέψουν νέους σε ηλικία  Ελληνοαμερικανους να ενταχθούν στις δυνάμεις του.

Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρές Ομογενειακές Οργανώσεις γιατί αυτές οι Οργανώσεις αποτελούν τους καλύτερους Πρεσβευτές.  Τέλος κοινή ήταν διαπίστωση για την επιτυχία του συνεδρίου, γι’ αυτό τα εύσημα, εισέπραξε ο Προέδρος του HANC κ. Β. Ματαράγκας αλλά και ο πρόεδρος του συνεδρίου κ. Παύλος Κοτρότσιος.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img