Thursday, April 25, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΣτο πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελλήνων Ιατρών της Διασποράς, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας,...

Στο πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελλήνων Ιατρών της Διασποράς, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, ο Γ. Πατούλης

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Την περιφερειακή στρατηγική που ακολουθεί η Αττική προκειμένου να καταστεί κυρίαρχος προορισμός στους παγκόσμιους χάρτες τουρισμού Υγείας και Ευεξίας, ανέπτυξε ο περιφερειάρχης, πρόεδρος του ΙΣΑ και πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, Γιώργος Πατούλης, σε ομιλία του με θέμα τον Τουρισμό Υγείας και την Ασημένια Οικονομία, στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελλήνων Ιατρών της Διασποράς, που πραγματοποιείται στο Ελληνικό Κέντρο της Μελβούρνης.

Το συνέδριο διοργάνωσε το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών και η Ελληνική Ιατρική Ένωση Αυστραλίας, ενώ τη φιλοξενία έχει αναλάβει η ελληνική κοινότητα Μελβούρνης. Συμμετέχουν επιστήμονες από την Ελλάδα, την Κύπρο και ολόκληρο τον κόσμο, με στόχο να δημιουργηθούν ευκαιρίες κοινών δράσεων και στενής συνεργασίας όλων των ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων της διασποράς.

Τον κ. Πατούλη καλωσόρισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Ένωσης Αυστραλίας Δρ Μαρίνης Πυρπυρής, ενώ σε εκδήλωση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης υπεγράφησαν σύμφωνα συνεργασίας με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πάτρας, με αντικείμενο την ανταλλαγή φοιτητών μεταξύ των ιατρικών σχολών της χώρας μας με τις ιατρικές σχολές που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο.

Γ. Πατούλης: Στόχος μας να κάνουμε τις πόλεις και την περιφέρειά μας «υγιείς»

Ο κ. Πατούλης στην ομιλία του αναφέρθηκε στις συστηματικές προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση και φορείς του τουρισμού, όπως το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας -του οποίου είναι πρόεδρος- με στόχο να χαρακτηριστεί η χώρα κορυφαίος πάροχος μακροχρόνιας φροντίδας και υπηρεσιών για τους ηλικιωμένους.

Thanks for reading Hellenic News of America

Πρόσθεσε ότι κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή έχει η Αυτοδιοίκηση, επισημαίνοντας πως τόσο η Περιφέρεια Αττικής όσο και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ «αποσκοπούμε στο να κάνουμε τις πόλεις και την Περιφέρεια μας “υγιείς”».

Σύμμαχος μας, τόνισε, είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας: το κλίμα, η διατροφή αλλά και το υψηλής ποιότητας επιστημονικό δυναμικό, ενώ στην προσπάθεια να κερδίσει η Ελλάδα τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη Τουρισμού Υγείας, έχουν συστρατευθεί δυνάμεις της επιστήμης, της αυτοδιοίκησης και έχουν ενισχυθεί σημαντικά οι προοπτικές του Τουρισμού Υγείας.

Ο κ. Πατούλης αναφερόμενος στο φαινόμενο του brain drain, εξέφρασε την πεποίθηση πως «οι “αποδημήσαντες” Έλληνες γιατροί, από τα σημεία της γης όπου σήμερα εργάζονται -κι από εδώ, την Αυστραλία- είναι ιδανικοί για να αποτελέσουν τους πρεσβευτές μας για την εισροή ιατρικών τουριστών και τουριστών υγείας στον τόπο μας» και πρόσθεσε πως «στόχος είναι να αναδείξουμε την υψηλή επιστημονική υπεροχή της πατρίδας μας, απευθυνόμενοι πρωτίστως στους ελληνικούς, αλλά και ξένους ιατρικούς συλλόγους».

Παράλληλα, όπως ανέφερε, αξιοποιήθηκε η δυναμική του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας, μέσω συνεργασιών με φορείς κύρους της χώρας στον τομέα του τουρισμού και σημείωσε πως «φέτος, είναι μια στιγμή αναγέννησης ολόκληρου του Τουρισμού Υγείας σε παγκόσμια κλίμακα. Μετά από τρία χρόνια της πανδημίας ο παγκόσμιος Τουρισμός Υγείας, ο Ιατρικός Τουρισμός, ο Ιαματικός Τουρισμός και ο Τουρισμός Ευεξίας επανέρχονται δυναμικά».

Εμείς επιχειρούμε να συμβάλλουμε σε αυτή την προσπάθεια, τόνισε κλείνοντας ο κ. Πατούλης:

«-Χτίζοντας Υγιείς τις πόλεις του τόπου μας -και της Περιφέρειας Αττικής- μέσω του Δικτύου του ΕΔΔΙΠΠΥ.

-Αξιοποιώντας την αυθεντικότητα και τον φυσικό μας πλούτο.

-Και ισχυροποιώντας τον “επαγγελματισμό” της εξέλιξης των δυνάμεων του Τουρισμού Υγείας μέσα από την ΕΛΙΤΟΥΡ» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Έχω υποσχεθεί ότι θα καταστήσουμε την Αττική μητρόπολη υγείας και ευεξίας του κόσμου και ταυτόχρονα κορυφαίο προορισμό Τουρισμού Υγείας. Εργαζόμαστε ανελλιπώς προς την κατεύθυνση αυτή, και κάθε μέρα κερδίζουμε μια μικρή ή μεγαλύτερη επιτυχία».

Με την ευκαιρία, ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε ότι στο νησί της Κω, στο νησί του Ιπποκράτη, του πατέρα της ιατρικής επιστήμης, θα διοργανωθεί, για πρώτη φορά, Summer School το 2023, στο οποίο θα συμμετέχουν οι άριστοι φοιτητές ιατρικών σχολών του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ιπποκράτη στον προαύλιο χώρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, μία πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών η οποία λαμβάνει χώρα σε Ιατρικές Σχολές Πανεπιστημίων όλου του κόσμου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής της Μελβούρνης, καθηγήτρια Nicola Lautenschlager, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Αυστραλίας Μαρίνης Πιρπιρής, ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής της Πάτρας Γιώργος Αντωνάκης, ο γγ του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο γενικός πρόξενος της Μελβούρνης Μανώλης Κακαβελάκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img