Thursday, April 25, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΣτο "Qualship 21" τα υπό ελληνική σημαία πλοία για το χρονικό διάστημα...

Στο “Qualship 21” τα υπό ελληνική σημαία πλοία για το χρονικό διάστημα 2022-2023 από την αμερικανική ακτοφυλακή

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Την ανανέωση της Ελλάδας στο σύστημα αξιολόγησης ποιότητας και παροχής κινήτρων για πλοία υπό ελληνική σημαία που καταπλέουν σε λιμάνια των ΗΠΑ (Πρωτοβουλία “QUALSHIP 21” ) αποφάσισε η αμερικανική ακτοφυλακή για το χρονικό διάστημα 2022-2023.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω Πρωτοβουλία έχει ξεκινήσει από το 2001.

Η ανωτέρω Απόφαση αποτελεί αναγνώριση της Ελλάδος ως ποιοτικό Κράτος Σημαίας (Quality FlagState) και βασίζεται, σύμφωνα με επιστολή του αρμόδιου γραφείου της Αμερικανικής Ακτοφυλακής, στην εξαιρετική απόδοση των υπό Ελληνική Σημαία πλοίων κατά τους ελέγχους Κράτους Λιμένα (PortStateControl) της Αμερικανικής Ακτοφυλακής κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων τριών ετών.

Σημειώνεται ότι για το εν λόγω διάστημα, το ποσοστό κράτησης πλοίων υπό ελληνική σημαία που επιθεωρήθηκαν σε λιμένες των Η.Π.Α. είναι μικρότερο του 1%, το οποίο συνιστά βασική προϋπόθεση για την αποδοχή, εκ μέρους της Ναυτιλιακής Διοίκησης των ΗΠΑ, μιας χώρας να συμμετάσχει στην εν λόγω πρωτοβουλία.

Στόχος της Πρωτοβουλίας QUALSHIP-21 είναι η εξάλειψη της ναυτιλίας μειωμένων επιπέδων ασφαλείας με ταυτόχρονη επιβράβευση Ναυτιλιακών Διοικήσεων καθώς και πλοίων και ναυτιλιακών εταιρειών, που έχουν αναλάβει δεσμεύσεις που σχετίζονται με τη ναυτική ασφάλεια (maritimesafetyandsecurity), προάγοντας την ποιοτική ναυτιλία (Quality Shipping).

Thanks for reading Hellenic News of America

Με την Απόφαση αυτή, τα πλοία υπό ελληνική σημαία που πληρούν τα σχετικά κριτήρια της Αμερικανικής Ακτοφυλακής και θα χαρακτηρισθούν ως Q21, θα τύχουν προνομίων (π.χ. ελάττωση του αριθμού επιθεωρήσεων Κράτους Λιμένα για τα φορτηγά πλοία, μείωση του εύρους των επιθεωρήσεων για τα δεξαμενόπλοια εφοδιασμός με πιστοποιητικό ποιότητας κ.λπ.), κατά τις προσεγγίσεις τους στους λιμένες των Η.Π.Α.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img