Thursday, April 25, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
Greek CommunityΣτ. Κοκόλη: "Ο ελληνισμός της Αμερικής ποτέ δεν πεθαίνει"

Στ. Κοκόλη: “Ο ελληνισμός της Αμερικής ποτέ δεν πεθαίνει”

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής παραβρέθηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 στο Tarpon Springs Florida και παρακολούθησε μια εξαιρετικά επιτυχημένη παρέλαση με πολλούς αντιπροσώπους από το Tarpon Springs και την ευρύτερη περιοχή της Φλόριδα, καθώς επίσης από τον Καναδά, το Πόρτο Ρίκο και αλλού, που έδωσαν έναν ξεχωριστό υπερήφανο παλμό αλλά και ελπίδα για το μέλλον της Ομογένειας της Αμερικής.

Τα σχολεία σε άρματα βροντοφωνούσαν πατριωτικά άσματα. Την παράσταση ωστόσο έκλεψαν οι σύλλογοι την Κρητών, που τραγουδούσαν και χόρευαν τους λεβέντικους κρητικούς χορούς.

Κατα τη γνώμη μου ήταν μια πολύ επιτυχημένη παρέλαση και οφείλουμε να αποδώσουμε συγχαρητήρια στους διοργανωτές.

Την ίδια εβδομάδα, η κυρία Κοκόλη, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με Συλλόγους, καθώς και με εκπαιδευτικούς από τα διάφορα σχολεία της περιοχής. Την παραμονή της 25ης Μαρτίου προσκεκλημένη από τη Διεύθυνση του Ελληνικού Απογευματινού σχολείου του Αγίου Νικολάους Tarpon Springs, παραβρέθηκε στην όμορφη εκδήλωση των παιδιών για τον Αγωνα της Ελληνικής Επανάστασης.

Ο Πατήρ Θεοφάνης, ιερέας της Κοινότητας, παρακολούθησε με ενθουσιασμό χειροκροτώντας και τραγουδώντας μαζί με τα παιδιά τα εθνικά, πατριωτικά τραγούδια και τους θρησκευτικούς ύμνους της ημέρας. Τόσο ο Διευθυντής του σχολείου, όσο και οι δάσκαλοι κατενθουσιάστηκαν με τον νέο ιερέα, Πατέρα Θεοφάνη, τον οποίο καλούσαν συνεχώς για φωτογραφίες και του έδιναν τις καλύτερες ευχές για μια επιτυχημένη ιεροσύνη που ήδη έχει ξεκινήσει με πολύ μεγάλη επιτυχία. Άξιος να είναι πάντα. Στο τέλος όλοι μαζί τραγούδησαν το “Τη Υπερμάχω” και η γιορτή έκλεισε με μεγάλο ενθουσιασμό και ευχαριστίες στους γονείς, τα παιδιά και τους δασκάλους.

Thanks for reading Hellenic News of America

Θα ήθελα να συμπληρώσω πως όσοι νομίζουν ότι χάνεται η Γλώσσα και η Θρησκεία μας, θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι ο ελληνισμός της Αμερικής ποτέ δεν πεθαίνει, όπως ποτέ δεν πεθαίνει και η Ελλάδα, αλλά και η Δημοκρατία της Ελλάδας, που συνεχίζει να αποτελεί το φωτεινό παράδειγμα ανδρειοσύνης για όλες τις εποχές που ακολουθούν.

Εύχομαι ο Ιερός, αμυντικός Αγώνας των Ελλήνων να συγκινήσει όλους τους αρχηγούς του Σήμερα, ώστε να βοηθήσουν τον Αμυντικό Αγώνα της γειτονικής χώρας της Ευρώπης, την Ουκρανία. Είθε όλοι οι πολιτισμένοι λαοί να παραδειγματιστούν από τους Αγώνες αλλά και τις αξίες της Ελληνικής φυλής μας και να βοηθήσουν να επέλθει Ειρήνη στον κόσμο. Οι πόλεμοι δεν ωφελούν κανέναν αλλά αντίθετα σκορπούν θάνατο στα νέα παιδιά που πολεμούν για την Πατρίδα τους και στον άμαχο πληθυσμό.

Ζήτω ο Αθάνατος Αγώνας των Ελλήνων Ηρώων!

Ζήτω η Ιερά μας παρακαταθήκη!

Ζητά η Ομογένεια της Αμερικής που διατηρεί Γλώσσα και Ελληνοχριστιανικές αξίες!

Στέλλα Κοκόλη,
Πρόεδρος Ομοσπονδίας
Ελλήνων εκπαιδευτικών Αμερικής

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img