Wednesday, April 24, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
Greek CommunityΣυμμετοχή Κ.Ε.Π. σε εορτασμούς γαι τη Διεθνή Ημέρα Σλαβικής Γραφής και Πολιτισμού

Συμμετοχή Κ.Ε.Π. σε εορτασμούς γαι τη Διεθνή Ημέρα Σλαβικής Γραφής και Πολιτισμού

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Συμμετοχή Κ.Ε.Π. σε εορτασμούς γαι τη Διεθνή Ημέρα Σλαβικής Γραφής και Πολιτισμού

Την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 η διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) Δώρα Γιαννίτση, εκπροσωπώντας τη Χώρα μας, συμμετείχε στην τελετή κατάθεσης λουλουδιών στο Μνημείο των Αγίων Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου, αφιερωμένη στη μνήμη των διαφωτιστών των Σλάβων, που διοργανώθηκε από το Σλαβικό Ίδρυμα της Ρωσίας με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας σλαβικής γραφής και πολιτισμού.

Εκτός από την Ελλάδα, στους εορτασμούς συμμετείχαν διπλωματικές αρχές και κοινωνικές οργανώσεις από Ρωσία, Σερβία, Λευκορωσία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Βοσνία Ερζεγοβίνη,  FYROM, Πολωνία, Σλοβακία, Σλοβενία, Κροατία, Μαυροβούνιο και Τσεχία.

Καταθέτοντας λουλούδια στο Μνημείο των Αγίων Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου  στη Σλαβική πλατεία με τη μουσική υπόκρουση από το Δοξαστικό του «Άξιον Εστί», το αθάνατο σε μορφή και περιεχόμενο έργο των Ελύτη-Θεοδωράκη, αισθανθήκαμε άπλετη υπερηφάνια για το γεγονός ότι σε μία τόσο σημαντική για το χριστιανικό κόσμο ημέρα, εμείς κληθήκαμε να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα στην καρδιά της ρωσικής πρωτεύουσας, σε μία ομόδοξη χώρα, με το λαό της οποίας μάς συνδέουν ιστορικοί, πολιτιστικοί, πνευματικοί δεσμοί αιώνων, μάς συνδέουν κοινές σελίδες ιστορίας, κοινή αντιμετώπιση του κόσμου και των πραγμάτων.

Με το πέρας της τελετής κατάθεσης λουλουδιών η πρόεδρος του Σλαβικού Ιδρύματος της Ρωσίας Γκαλίνα Μπογκολιούμποβα απένειμε στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Έπαινο και Μετάλλιο «για τη μεγάλη συνδρομή στη διατήρηση και ανάπτυξη της σλαβικής πολιτιστικής κληρονομιάς».  Δρατόμεθα της ευκαιρίας και της εκφράζουμε την ειλικρινή και βαθιά ευγνωμοσύνη της για την ευγενική της πρωτοβουλία.

Thanks for reading Hellenic News of America

Επισυνάπτονται φωτογραφίες από την εορταστική τελετή.

Η Δώρα Γιαννίτση και ο καλός φίλος, Σέρβος πρέσβυς δόκτωρ Τέρζιτς

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img