Wednesday, April 24, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΣΥΜΦΩΝΑ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗΣ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗΣ

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Γράφει ο Μιχάλης Παπαδημητρίου

 

Γράφαμε τις προχθές για τα εγκλήματα του αναρχισμού και ότι είναι πολύ πιθανό η γενεσιουργός τους αιτία να σχετίζεται με την πολιτική αδικία.

Σήμερα θα μας απασχολήσει το κοινό ποινικό έγκλημα και θα προσπαθήσουμε να ανιχνεύσουμε τις αιτίες του.

Η κατάσταση είναι εκρηκτική και φαίνεται ότι δεν είναι πλέον αναστρέψιμη.

Thanks for reading Hellenic News of America

Εγκλήματα κάθε τύπου και επινόησης και με μια συχνότητα ανησυχητική. Ληστείες, φόνοι, κλοπές, απάτες, εγκαταλείψεις τέκνων, θανατώσεις βρεφών, ξυλοδαρμοί, εκφοβισμός, βιασμοί, ναρκωτικά, μαστροπεία, προστασίες, ψευδομαρτυρίες και τόσα άλλα, που μόνο ο έκπτωτος άνθρωπος απ’ όλα τα έμβια όντα μπορεί να διανοηθεί και να διαπράξει.

Και γεννάται το ερώτημα: τι φταίει για όλο αυτό το κατάντημα; Η πλημμελής αστυνόμευση; Οπωσδήποτε όχι, και μάλιστα αυτή μπορεί να έχει και τα αντίθετα αποτελέσματα.

Ο οικονομικός μαρασμός; Βεβαιότατα όχι. Η κοινωνία αυτή έζησε καιρούς των ξεριζωμών, των πολέμων και της απόλυτης φτώχειας χωρίς να αυξηθεί η εγκληματικότητα. Το αντίθετο μάλιστα.

Ο συγχρωτισμός με αλλοεθνείς παραβατικούς;  Ελάχιστη η επίδραση, δεδομένου ότι η ράτσα μας έχει την αιώνια ικανότητα να επηρεάζει και να επιβάλλεται.

Μα τότε τι μπορεί να ευθύνεται;

Η στήλη θα διακινδυνεύσει μια γνώμη, με τη βεβαιότητα ότι θα γίνει αντιπαθής στους περισσότερους αναγνώστες.

Η αιτία όλης της εγκληματικότητας βρίσκεται εν πολλοίς στην ιδέα που έχει η σύγχρονη κοινωνία για το γάμο και τα όσα αγαθά παράγει αυτός ο θεσμός.

Οι αιτίες των πραγμάτων είναι ρίζες βαθιά χωμένες που πρέπει πολλές φορές να σκάψεις για να τις αποκαλύψεις.

Οι νεαροί που συνιστούν άγριες συμμορίες μέσα κι έξω από τα σχολεία τους υπό τα απαθή βλέμματα των δασκάλων τους, κάποιοι διεστραμμένοι που ασελγούν σε βρέφη, οι νεαροί βλαστοί που σιδέρωναν τις προάλλες τη γριούλα για να τις πάρουν πενήντα Ευρώ, όλοι αυτοί και πολλοί άλλοι δεν άκουσαν ποτέ έναν καλό λόγο μέσα στο σπίτι τους, δεν ένιωσαν ένα χάδι μέσα στην ανθρώπινη φωλιά, και ίσως να μην είχαν την ελάχιστη τύχη να ζήσουν μέσα σε τέτοια φωλιά από τα γεννοφάσκια τους.

Όλα ξεκινούν από την έκπτωση των ηθών και τον εξοβελισμό της «ιερής» παράδοσης.

Ο γάμος δεν είναι μπανάλ, δεν είναι μια σχέση που να τη βάζομε τόσο εύκολα στο ανατομείο της αμφισβήτησης.

Είναι μια σχέση σοβαρή που εξυπηρετεί τη φυσική αναγκαιότητα, και συνήθως την ξεπερνάει. Είναι, όπως σοφά έχει τεθεί από την εκκλησία, μυστήριο, και μυστήριο σημαίνει ότι σιγοκλείνω τα μάτια και το αποδέχομαι, απλά γιατί το έχω ανάγκη, κι ας μην το ξέρω.

Ως μυστήριο πρέπει επίσης να έχει και έναν θεσμοθετημένο τύπο. Ο τύπος είναι «υποστατική» ανάγκη, είναι τα ρούχα της ουσίας, και η ουσία είναι ξεδιάντροπο και χυδαίο να περιφέρεται γυμνή.

Ο γάμος είναι μια «ομόρρυθμη εταιρία αγάπης και κατανόησης», και όπως είναι γνωστό, σ’ αυτή την εταιρία οι εταίροι τα κέρδη τα μοιράζονται, ενώ για τις ζημιές ευθύνεται ο καθένας εις ολόκληρον …

Κι όμως τείνει να περιπέσει γενικώς σε ένα σύμφωνο αντιβίωσης αντί συμβίωσης.

Οι «προοδευτικές» κυβερνήσεις συναγωνίζονται σήμερα ποια θα απλοποιήσει τα πράγματα αφαιρώντας όλες τις υποχρεωτικότητες, όλους τους νομικούς τύπους και όλη την παράδοση, βαφτίζοντας όλη αυτή την κατεδάφιση νεωτερισμό.

Ο άνθρωπος είναι σήμερα αυτεξούσιος, αυτοδημιούργητος, αυτοπροσδιοριζόμενος, με πολλά σύγχρονα αυτο-δικαιώματα και ελάχιστες υποχρεώσεις.

Οι μαϊστορες της προόδου αμφισβητούν πανάρχαιους δοκιμασμένους θεσμούς, ορκίζονται στο …φιλότιμό τους και δηλητηριάζουν με κάθε παρέμβασή τους το σύστημα της εκπαιδευτικής αγωγής. Στάγδην, που σημαίνει αργά και σταθερά.

Σκοτώνουν σημαίες, εικόνες, προσευχές και παραμύθια. Σκοτώνουν με τον τρόπο τους και το βασικό κύτταρο της κοινωνίας, και βάζουν μικρά παιδιά σε διλήμματα αυτογνωσίας και ζωώδους ελευθερίας.

Η οικογένεια είναι ήδη ένας θεσμός απεχθής. Η εικόνα με τους δύο γονείς, την γιαγιά και τα παιδιά «ως νεόφυτα ελαιών κύκλω της τραπέζης» (Ψαλμός 127) για να φάνε όλοι μαζί  μεσημεριανό, έχει ήδη γίνει delete.

Με την ευκαιρία της εθνικής εορτής να μην ξεχάσουμε τα «Φίλεια» πυρά σύμπαντος του «Δήμου» που θέλουν να μας πείσουν ότι η εκκλησία πολέμησε την Επανάσταση και εμάς μας απελευθέρωσαν οι Αλβανοί (….)

Όλοι οι γείτονές μας προσπαθούν να φκιάξουν εθνική συνείδηση εκ του μηδενός, και μεις πάμε να γκρεμίσουμε με επιστημονικό (!) τρόπο ο’τι έχει απομείνει.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών το βλέπομε διάφανο στα καθημερινά δελτία των ειδήσεων …..

 

Μιχάλης Παπαδημητρίου

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img