Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΣυνάντηση αρχηγού ΓΕΕΘΑ με την επιτετραμμένη στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα...

Συνάντηση αρχηγού ΓΕΕΘΑ με την επιτετραμμένη στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα Maria Olson

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Με την επιτετραμμένη στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα Maria Olson συναντήθηκε στο γραφείο του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Όπως ανακοινώθηκε, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ την συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων της, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία θα παραμείνει εξαιρετική όπως είχε αναπτυχθεί και με τον προκάτοχό της David Βurger.

Τόνισε, δε, την ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδος και ΗΠΑ ειδικά σε στρατιωτικό επίπεδο.

Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στις τρέχουσες προκλήσεις άμυνας και ασφάλειας σε εθνικό περιφερειακό επίπεδο μεταξύ άλλων λόγω και της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και των συνεπειών της στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε τον ρόλο της Ελλάδος, η οποία προσηλωμένη στη διεθνή νομιμότητα και στην τήρηση των αρχών καλής γειτονίας, συνεισφέρει και με τις Ένοπλες Δυνάμεις της στην ασφάλεια και στην σταθερότητα της περιοχής, στην αναβάθμιση των σχέσεων με τις περισσότερες αραβικές χώρες και το Ισραήλ, στη συνεργασία με χώρες των Βαλκανίων στο πλαίσιο της αστυνόμευσης του εναέριου χώρου τους (Air Policing), καθώς και την συνεργασία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με αυτές της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, στο πλαίσιο «Κοινού Σχεδίου Δράσης Ελλάδος- Κύπρου- Ισραήλ», το οποίο ενισχύεται με το σχήμα «3+1» με την παρουσία των ΗΠΑ.

Thanks for reading Hellenic News of America

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img