Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
Food and TravelRegions of GreeceΣυνάντηση εργασίας για τους μικρούς ορεινούς Δήμους της Ηπείρου

Συνάντηση εργασίας για τους μικρούς ορεινούς Δήμους της Ηπείρου

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017, στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου (ΠΕΔ) πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση εργασίας για τους Ορεινούς Δήμους της Ηπείρου.

Η πρωτοβουλία αυτή, αναπτύχθηκε από την Επιτροπή Ορεινών Δήμων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), την Μονάδα Οργάνωσης της  Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε) του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε).

Από πλευράς ΜΟΔ Α.Ε., παρίστατο ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Πάντος και το στέλεχος κ. Κωνσταντίνος Αρβανίτης μαζί με ομάδα συνεργατών του και από την ΕΕΤΑΑ Α.Ε. τα στελέχη κ.κ. Βίκυ Φλέγκα και Ιωάννης Γούπιος.

Ο Πρόεδρος της ΜΟΔ Α.Ε. παρουσίασε την στρατηγική ανάπτυξης της δομής και λειτουργίας του μηχανισμού υποστήριξης και τόνισε ιδιαίτερα την σημασία της συνεργασίας των Δήμων με την ΜΟΔ Α.Ε. και την ΕΕΤΑΑ Α.Ε.. Τα στελέχη στη συνέχεια, αναφέρθηκαν διεξοδικά στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση της συνεργασίας και ειδικότερα για τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των Ορεινών Δήμων της χώρας και την ανάγκη δημιουργίας του μηχανισμού υποστήριξης στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των αναγκαίων έργων τους.

Τα προβλήματα των Δήμων τους καθώς και προτάσεις άμεσης διαχείρισης και επίλυσης αυτών κατέθεσαν όλοι οι Δήμαρχοι των Ορεινών Δήμων καθώς και υπηρεσιακά τους στελέχη που συμμετείχαν και συνέβαλαν στην ουσιαστική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Thanks for reading Hellenic News of America

Από τους Δήμους: ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Ανδρέας Παπασπύρου, ο Δήμαρχος Μετσόβου κ. Κωνσταντίνος Τζαφέας, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης, ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων κ. Ιωάννης Σεντελές, ο Δήμαρχος Ζαγορίου κ. Βασίλειος Σπύρου, ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραισκάκη κ. Περικλής Μίγδος, ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Μαρίνος Γαρδέλης και από Φιλιάτες, υπηρεσιακό στέλεχος. Συμμετείχε επίσης και η Δήμαρχος Σουλίου, κ. Σταυρούλη Μπραίμη-Μπότση.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου με την υποστήριξη της οποίας έγινε η συνάντηση εργασίας, Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος, αναφέρθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας και τόνισε την σημασία έναρξης αυτών των συναντήσεων, από εδώ, την Ήπειρο, μια κατ’ εξοχήν ορεινή περιοχή, εστιάζοντας στην αναγκαιότητα άμεσης λειτουργίας του υποστηρικτικού μηχανισμού από την ΜΟΔ Α.Ε. και την ΕΕΤΑΑ Α.Ε..

Στη συνάντηση αυτή, η οποία έγινε μετά το συνέδριο της Επιτροπής Ορεινών Δήμων της ΚΕΔΕ στην Κόνιτσα, ο Δήμαρχος της Κόνιτσας και μέλος της ως άνω Επιτροπής, στην τοποθέτησή του μετέφερε και τον χαιρετισμό της Προέδρου της Επιτροπής, Δημάρχου Παρανεστίου Δράμας, κας. Αλίκης Σωτηριάδου.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img