Tuesday, March 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΣυνάντηση Κικίλια-Χατζημάρκου στη Ρόδο: 6,5% αύξηση στις αφίξεις τον Μάιο συγκριτικά με...

Συνάντηση Κικίλια-Χατζημάρκου στη Ρόδο: 6,5% αύξηση στις αφίξεις τον Μάιο συγκριτικά με το 2019

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Στη Ρόδο μετέβη ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να συμμετέχει στην εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) «Ελληνικός Τουρισμός 2030- Σχέδια Δράσης».

Προηγήθηκε συνάντηση του υπουργού με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, όπου συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες και οι παρεμβάσεις που υλοποιούνται με στόχο την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, τη βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς και την περαιτέρω ανάδειξη νησιών του Ν. Αιγαίου, προκειμένου να αποτελέσουν νέους πόλους έλξης για ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.

Ο υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι η περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τα νησιά της είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται, ευχαριστώντας τον κ. Χατζημάρκο για τη στενή συνεργασία που έχουν από το φθινόπωρο και για όλους τους μήνες χρόνου. «Είναι οι εποχές των έργων και της προσπάθειας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας και εξέφρασε την ελπίδα ότι προς το τέλος του έτους που θα ξαναπάει στη Ρόδο, το νησί θα είναι ακόμα γεμάτο με τουρίστες.

Ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε ότι τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν αύξηση στις αφίξεις στο νησί της Ρόδου, ακόμα και σε σύγκριση με το 2019, (13% αύξηση τον Απρίλιο και 6,5% τον Μάιο) γεγονός που αποδεικνύει ότι έχει εφαρμοστεί ένα πολύ αποτελεσματικό σχέδιο το οποίο θα συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έφεραν τα δύο χρόνια πανδημίας και η σημερινή ενεργειακή κρίση.

Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον κ. Κικίλια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εργάζεται με αποτελεσματικότητα και τον συναντάει σε όλα τα νησιά και επισήμανε ότι «ένας από τους λόγους που σήμερα εισπράττουμε αυτό το τουριστικό ρεύμα είναι γιατί κερδίσαμε πάρα πολύ εμπιστοσύνη την περίοδο της πανδημίας, τότε που από ένα άλλο πόστο, αυτό του υπουργού Υγείας, έπρεπε να κτιστούν σχέδια διαχείρισης μιας πρωτοφανούς κατάστασης».

Thanks for reading Hellenic News of America

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img