Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΣυνάντηση Χρυσουλάκη με νέες και νέους ομογενείς που συμμετέχουν σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα...

Συνάντηση Χρυσουλάκη με νέες και νέους ομογενείς που συμμετέχουν σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης Χρυσουλάκης συναντήθηκε στην Αθήνα με νέες και νέους ομογενείς από την Αμερική, οι οποίοι επισκέπτονται την Ελλάδα στο πλαίσιο θερινού κατασκηνωτικού προγράμματος παιδιών και νέων μεταξύ 14 και 19 ετών στο Ιονικό Χωριό της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στο Βαρθολομιό Ηλείας.

Το πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις του Ιονικού Χωριού καθώς και ξεναγήσεις σε ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία της Ελλάδας, τελεί φέτος υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας. Αποσκοπεί στη γνωριμία, επανασύνδεση και εξοικείωση των νέων ομογενών από τις ΗΠΑ με τον τόπο καταγωγής των προγόνων τους, με τις ρίζες τους και την ενίσχυση της εθνικής τους ταυτότητας. Η Γενική Γραμματεία, στηρίζοντας την πρωτοβουλία, μερίμνησε για την επίσκεψη των 310 νέων ομογενών στο Μουσείο της Ακρόπολης, στον Παρθενώνα καθώς και στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο κ. Χρυσουλάκης, κατά τη συνάντησή του με τις νέες και τους νέους ομογενείς, τους προσέφερε επετειακά δώρα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι είναι εκείνοι που εκπέμπουν το φως του ελληνικού πολιτισμού και των αξιών μας στις ΗΠΑ, η πηγή έμπνευσης και οράματος, η πυξίδα για το μέλλον της πατρίδας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img