Ο Έλληνας κολυμβητής Ανδρέας Βαζαίος κάθισε και συνομίλησε με τον δημοσιογράφο Μάρκο Παπαδάτο μετά το Aμερικανικό ντέρμπι του αγώνα της Διεθνούς Κολύμβησης (ISL) στο Μέριλαντ.

Ο Βαζαίος κέρδισε το ατομικό medley (IM) των ανδρών για το DC Trident μπροστά σε πλήθος εγχώριων οπαδών και με αυτόν τον τρόπο έθεσε ένα νέο ελληνικό ρεκόρ με χρόνο 1:52.95 (όπου ήταν σε θέση να μειώσει το δικό του εθνικό ρεκόρ).

Για την Διεθνή Ομοσπονδία Κολύμβησης (ISL) είπε: “Είναι πολύ διαφορετικό από οτιδήποτε έχω δει ποτέ. Μου αρέσει πολύ η ατμόσφαιρα και το ISL φέρνει περισσότερο ενθουσιασμό από τους αλλους αγώνες. “Είμαι χαρούμενος που είμαι μέρος αυτής της νέας εποχής στο άθλημα. Το ISL φέρνει περισσότερους θεατές και δημοσιοποίηση στην κολύμβηση,” ανέφερε ο Βαζαίος.

Για νέους και επίδοξους κολυμβητές, τους ενθάρρυνε να επιμείνουν. “Προσπαθήστε να δοκιμάσετε και να αγαπήσετε το άθλημα, προσπαθήστε σκληρά και να είστε ανθεκτικοί, θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, εμπιστευθείτε τη διαδικασία και εμπιστευθείτε τον εαυτό σας, έτσι μπορείτε να είστε καλύτεροι στο μέλλον, απλώς να είστε υπομονετικοί και να έχετε πίστη,” είπε o Έλληνας κολυμβητής.

O “#UnderwaterGreekFreak,” Βαζαίος απευθύνθηκε στην Eλληνοαμερικανική κοινότητα. “Ζω στο Raleigh της Βόρειας Καρολίνας και έχουμε μια μεγάλη Eλληνική κοινότητα και την αισθάνομαι σαν οικογένεια,” δήλωσε o κολυμβητής. “Νομίζω ότι είναι πολύ ωραίο να συναντάς τους Έλληνες εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε κάνουν να αισθάνεσαι άνετα, ασφαλέστερα και σαν οικογένεια, αισθάνεσαι ότι υπάρχει επιπλέον υποστήριξη από την ελληνοαμερικανική κοινότητα, αισθάνομαι ότι οι Έλληνες εδώ στην Αμερική είναι πιο πατριώτες απo άλλους,” παραδέχτηκε ο Βαζαίος.

“Για μένα, η λέξη επιτυχία σημαίνει πολλά πράγματα, όχι μόνο να κερδίσεις μετάλλια ή να σπας ρεκόρ, αλλά η επιτυχία σου είναι να εξισορροπήσεις τις αποτυχίες και να επανακάμψεις μετά από μια πραγματικά κακή κούρσα,” είπε ο Βαζαίος. “H επιτυχία, για μένα,  ήταν το γεγονός ότι κατάφερα να εξισορροπώ την ιδιότητα του μαθητή-αθλητή τα τελευταία τρία χρόνια και να μπορώ να διατηρήσω ένα 4.0 GPA ενώ παράλληλα μπήκα στην εθνική ομάδα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και να είμαι ενεργό μέλος στην κοινότητα.”

“Τα τελευταία τρία χρόνια με βοήθησαν να οικοδομήσω χαρακτήρα και να είμαι υπερήφανος για τον εαυτό μου και για αυτό που κάνω,” είπε ο Βαζαίος.

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τον Έλληνα κολυμβητή Ανδρέα Βαζαίο, ακολουθήστε τον στη σελιδα του Instagram.