Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
Greek CommunityΣωτηρια

Σωτηρια

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Φιλε Παυλο,
Σου επισυναπτω (attachment) μερικες σημειωσεις για μια αναλυση της Αγιας Γραφης, περι σωτηριας της ψυχης, που εκανα σε μια εκκλησιαστικη συναθροιση.
Σου το στελνω αυτο γιατι σε βλεπω στις φωτογραφιες μαζι με “δεσποταδες” και “παπαδες”, (ολων των δογματων) οποιοι ποτε δεν μιλουν περι σωτηριας ψυχης αλλα χρησιμοποιουν τυπολατριες και λιβανωτα.

Με εκτιμηση
Κριτων Γκιοκας

Η ζωη του ανθρωπου δεν τερματιζεται με τον φυσικο του θανατο, που ειναι συνεπεια του νομου της φθορας (Δευτερος θερμοδυναμικος νομος της Φυσικης. Αυξηση της εντροπιας) που ειναι ο κυριαρχος νομος του υλικου τετραδιαστατου χωρο-χρονου του συμπαντος που εμεις ζουμε και βιωνουμε. Ο ανθρωπος εκτος απο την υλικη του υποσταση εχει και την ενεργειακη που ειναι η ψυχη. (Α’ Ιωαννη 5:… 7 Διότι τρεις είναι οι μαρτυρούντες εν τω ουρανώ, ο Πατήρ, ο Λόγος και το Άγιον Πνεύμα, και ούτοι οι τρεις είναι έν· 8 και τρεις είναι οι μαρτυρούντες εν τη γη, το Πνεύμα και το ύδωρ και το αίμα, και οι τρεις ούτοι αναφέρονται εις το εν.) Η σε ενεργειακη κατασταση ψυχη δεν δυναται να φθαρει, αλλα μεταβαινει σε εναν πολυδιαστατους χωρο-χρονους και ζει αιωνια. Σημερα εχουν επιβεβαιωθει απο την επιστημη 11 διαστασεις χωρoχρονου, μεταξυ των οποιων 2 ειναι διαστασεις χρονου. Στο κατα Λουκα ευαγγελιο κεφαλαιο 20 αναφερεται (…34 Και ο Ιησους αποκριθεις ειπε προς αυτους· οι υιοι του αιωνος τουτου νυμφευουσι και νυμφευονται· 35 οι δε καταξιωθεντες να απολαυσωσιν εκεινον τον αιωνα και την εκ νεκρων αναστασιν ουτε νυμφευουσιν ουτε νυμφευονται· 36 διοτι ουτε να αποθανωσι πλεον δυνανται· επειδη ειναι ισαγγελοι και ειναι υιοι του Θεου, οντες υιοι της αναστασεως
Με τον φυσικο γηινο θανατο απλα αποχωριζεται το σωμα απο την ψυχη οπως αναφερεται στον εκκλησιαστη αλλα και σε αλλα εδαφια της γραφης.
Εκκλησιαστης 12 …. ·5 διοτι ο ανθρωπος υπαγει εις τον αιωνιον οικον αυτου και οι πενθουντες περικυκλουσι τας οδους· 6 πριν λυθη η αργυρα αλυσος και σπαση ο λυχνος ο χρυσους η συντριφθη η υδρια εν τη πηγη η χαλαση ο τροχος εν τω φρεατι, 7 και επιστρεψη το χωμα εις την γην, καθως ητο, και το πνευμα επιστρεψη εις τον Θεον, οστις εδωκεν αυτο. 8 Ματαιοτης ματαιοτητων, ειπεν ο Εκκλησιαστης· τα παντα ματαιοτης
1. Ειναι η ψυχη σου ετοιμη για την αιωνια ζωη?
Μετα τον φυσικο θανατο η ψυχη ζει αιωνια. Το θεμα ομως ειναι που και πως θα ζησει. Υπαρχουν δυο χωροι. Ο ενας χωρος ειναι στις αυλες του Κυριου και ο αλλος ειναι ο χωρος των βασασων, οπως περιγραφεται στο: Λουκα ευαγγελιο κεφ. 16: 19 Ητο δε ανθρωπος τις πλουσιος και ενεδυετο πορφυραν και στολην βυσσινην, ευφραινομενος καθ’ ημεραν μεγαλοπρεπως. 20 Ητο δε πτωχος τις ονομαζομενος Λαζαρος, οστις εκειτο πεπληγωμενος πλησιον της πυλης αυτου 21 και επεθυμει να χορτασθη απο των ψιχιων των πιπτοντων απο της τραπεζης του πλουσιου· αλλα και οι κυνες ερχομενοι εγλειφον τας πληγας αυτου. 22 Απεθανε δε ο πτωχος και εφερθη υπο των αγγελων εις τον κολπον του Αβρααμ· απεθανε δε και ο πλουσιος και εταφη. 23 Και εν τω αδη υψωσας τους οφθαλμους αυτου, ενω ητο εν βασανοις, βλεπει τον Αβρααμ απο μακροθεν και τον Λαζαρον εν τοις κολποις αυτου. 24 Και αυτος φωναξας ειπε· Πατερ Αβρααμ, ελεησον με και πεμψον τον Λαζαρον, δια να βαψη το ακρον του δακτυλου αυτου εις υδωρ και να καταδροσιση την γλωσσαν μου, διοτι βασανιζομαι εν τη φλογι ταυτη· 25 ειπε δε ο Αβρααμ· Τεκνον, ενθυμηθητι οτι απελαβες συ τα αγαθα σου εν τη ζωη σου, και ο Λαζαρος ομοιως τα κακα· τωρα ουτος μεν παρηγορειται, συ δε βασανιζεσαι· 26 και εκτος τουτων παντων, μεταξυ ημων και υμων χασμα μεγα ειναι εστηριγμενον, ωστε οι θελοντες να διαβωσιν εντευθεν προς εσας να μη δυνανται, μηδε οι εκειθεν να διαπερωσι προς υμας.
Ο πολυδιαστατος χωρο-χρονος που μεταβαινει η σωσμενη ψυχη ειναι ο υπερτατος. Ο τριτος ουρανος. Ο ουρανος των ουρανων. (Β’ Κορινθιους 12:.. 2 Γνωρίζω άνθρωπον εν Χριστώ προ ετών δεκατεσσάρων, είτε εντός του σώματος δεν εξεύρω, είτε εκτός του σώματος δεν εξεύρω, ο Θεός εξεύρει· ότι ηρπάγη ο τοιούτος έως τρίτου ουρανού. 3 Και γνωρίζω τον τοιούτον άνθρωπον, είτε εντός του σώματος είτε εκτός του σώματος δεν εξεύρω, ο Θεός εξεύρει, 4 ότι ηρπάγη εις τον παράδεισον και ήκουσεν ανεκλάλητα λόγια, τα οποία δεν συγχωρείται εις άνθρωπον να λαλήση..)
Ο χωρο-χρονος που μεταβαινει η ψυχη των απολυμενων ειναι χαμηλοτερων διαστασεων, απο οτι αντιλαμβανομαστε απο τοn πλουσιο που βρισκοταν χαμηλωτερα αφου υψωσε τους οφθαλμους του να δει τον ψηλοτερα βρισκομενο Λαζαρο. Ειναι μεν στον ουρανο, αλλα οχι στον τριτο ουρανο. Σε χαμηλωτερες διαστασεις των ουρανων ζουν και εργαζονται οι δαιμονικες δυναμεις. (Εφεσιους 6:… 12 διότι δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ’ εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου· εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις.)

Ο Κυριος Ιησους Χριστος ειπε τι θα ωφεληθει ο ανθρωπος αν κερδισει ολο τον κοσμο και ζημειωθει την ψυχη του?
Ματθαιος 16:… 24 Τοτε ο Ιησους ειπε προς τους μαθητας αυτου· Εαν τις θελη να ελθη οπισω μου, ας απαρνηθη εαυτον και ας σηκωση τον σταυρον αυτου και ας με ακολουθη. 25 Διοτι οστις θελει να σωση την ζωην αυτου, θελει απολεσει αυτην· και οστις απολεση την ζωην αυτου ενεκεν εμου, θελει ευρει αυτην. 26 Επειδη τι ωφελειται ανθρωπος εαν τον κοσμον ολον κερδηση, την δε ψυχην αυτου ζημιωθη; η τι θελει δωσει ανθρωπος εις ανταλλαγην της ψυχης αυτου; 27 Διοτι μελλει ο Υιος του ανθρωπου να ελθη εν τη δοξη του Πατρος αυτου μετα των αγγελων αυτου, και τοτε θελει αποδωσει εις εκαστον κατα την πραξιν αυτου.
Ο Θανατος της ψυχης στην ουσια δεν ειναι θανατος αλλα αιωνιος βασανισμος.
2. Θανατος της ψυχης. Δευτερος Θανατος
Απολαλυψη 20:… 10 και ο διαβολος ο πλανων αυτους ερριφθη εις την λιμνην του πυρος και του θειου, οπου ειναι το θηριον και ο ψευδοπροφητης, και θελουσι βασανιζεσθαι ημεραν και νυκτα εις τους αιωνας των αιωνων. 11 Και ειδον θρονον λευκον μεγαν και τον καθημενον επ’ αυτου, απο προσωπου του οποιου εφυγεν η γη και ο ουρανος, και δεν ευρεθη τοπος δι’ αυτα. 12 Και ειδον τους νεκρους, μικρους και μεγαλους, ισταμενους ενωπιον του Θεου, και τα βιβλια ηνοιχθησαν· και βιβλιον αλλο ηνοιχθη, το οποιον ειναι της ζωης· και εκριθησαν οι νεκροι εκ των γεγραμμενων εν τοις βιβλιοις κατα τα εργα αυτων. 13 Και εδωκεν η θαλασσα τους εν αυτη νεκρους, και ο θανατος και ο αδης εδωκαν τους εν αυτοις νεκρους, και εκριθησαν εκαστος κατα τα εργα αυτων. 14 Και ο θανατος και ο αδης ερριφθησαν εις την λιμνην του πυρος· ουτος ειναι ο δευτερος θανατος. 15 Και οστις δεν ευρεθη γεγραμμενος εν τω βιβλιω της ζωης, ερριφθη εις την λιμνην του πυρος.
3. Ποιοι δικαιουνται σωτηρια
Ολοι οι ανθρωποι δικαιουνται Σωτηρια μεσω του Ιησου Χριστου (Οσοι τον πιστεψουν και ακολουθουν τις εντολες του που ειναι γραμμενεςστα ευαγγελια). Το τιμημα το πληρωσε ο Κυριος πανω στο Σταυρο του Γολγοθα και αφησε λιγα και ελαφρια πραγματα σε εμας για να εδραιωθει η Σωτηρια μας.
Ρωμαιους 3:… 23 επειδη παντες ημαρτον και υστερουνται της δοξης του Θεου, 24 δικαιουνται δε δωρεαν με την χαριν αυτου δια της απολυτρωσεως της εν Χριστω Ιησου
4. Η σωτηρια γινεται με την αναγεννηση
Ιωαννης 3:… 3. Απεκρίθη ο Ιησούς και είπε προς αυτόν· Αληθώς, αληθώς σοι λέγω, εάν τις δεν γεννηθή άνωθεν, δεν δύναται να ίδη την βασιλείαν του Θεού….
5. Πως μπορει καποιος ν’αναγενηθει (σωθει) .
Υαρχουν 5 διαδοχικες πραξεις κλειδια για τη Σωτηρια της ψυχης, α)Μετανοια , β) Πιστη μετ’ ομολογιας, γ)Επικληση του ονοματος του Κυριου, δ) αποδοχη του Ιησου Χριστου σαν Σωτηρα και ε) τηρηση της εντολης της αγαπης
Ολα αυτα περιγραφονται στην Αγια Γραφη με τα ρηματα του Κυριου προτευοντως και με τα ρηματα δι’ Αγιου Πνευματος απο τους αποστολους.
α) Μετανοια
Λουκας 24:… 46 και είπε προς αυτούς ότι ούτως είναι γεγραμμένον και ούτως έπρεπε να πάθη ο Χριστός και να αναστηθή εκ νεκρών τη τρίτη ημέρα, 47 και να κηρυχθή εν τω ονόματι αυτού μετάνοια και άφεσις αμαρτιών εις πάντα τα έθνη, γινομένης αρχής από Ιερουσαλήμ. 48 Σεις δε είσθε μάρτυρες τούτων.
Β’ Κορινθιους 7:… 10 Διότι η κατά Θεόν λύπη γεννά μετάνοιαν προς σωτηρίαν αμεταμέλητον· η λύπη όμως του κόσμου γεννά θάνατον.
Πραξεις 2:…37 Όταν άκουσαν, λοιπόν, ένιωσαν κατάνυξη στην καρδιά και είπαν προς τον Πέτρο και προς τους υπόλοιπους αποστόλους: «Τι να κάνουμε, άντρες αδελφοί;» 38 Ο Πέτρος τότε λέει προς αυτούς: «Μετανοήστε, και ας βαφτιστεί καθένας από εσάς στο όνομα του Ιησού Χριστού σε άφεση των αμαρτιών σας, και θα λάβετε τη δωρεά του Αγίου Πνεύματος…
Πραξεις 3:…19 Μετανοήστε, λοιπόν, και επιστρέψτε στο Θεό, για να εξαλειφτούν οι αμαρτίες σας, 20 ώστε να έρθουν καιροί αναψυχής από το πρόσωπο του Κυρίου και να αποστείλει τον προκαθορισμένο για σας Χριστό Ιησού,
β) Πιστη-Ομολογια
Η πιστη πρεπει να συνοδευεται με ομολογια, εστω και αν ονειδιζομαστε, αλοιως ειναι ελλειπης πιστη. Πιστη απο την καρδια και οχι απο τα χειλη.
Ρωμαιους 10:…8 Αλλά τι λέει; Κοντά σου είναι ο λόγος στο στόμα σου και στην καρδιά σου. Τουτέστι ο λόγος της πίστης που κηρύττουμε. 9 Γιατί αν ομολογήσεις με το στόμα σου ως Κύριο τον Ιησού και πιστέψεις με την καρδιά σου ότι ο Θεός έγειρε αυτόν από τους νεκρούς, θα σωθείς. 10 Γιατί με την καρδιά πιστεύει κανείς για να έχει δικαίωση και με το στόμα ομολογεί για να έχει σωτηρία…
Ματθαιος 10:… 32 Πας λοιπόν όστις με ομολογήση έμπροσθεν των ανθρώπων, θέλω ομολογήσει και εγώ αυτόν έμπροσθεν του Πατρός μου του εν ουρανοίς. 33 Όστις δε με αρνηθή έμπροσθεν των ανθρώπων, θέλω αρνηθή αυτόν και εγώ έμπροσθεν του Πατρός μου του εν ουρανοίς. (Λουκας 12,49)
Ιωαννης 3:…18 18 Όστις πιστεύει εις αυτόν δεν κρίνεται, όστις όμως δεν πιστεύει είναι ήδη κεκριμένος, διότι δεν επίστευσεν εις το όνομα του μονογενούς Υιού του Θεού………… 36 Όστις πιστεύει εις τον Υιόν έχει ζωήν αιώνιον· όστις όμως απειθεί εις τον Υιόν δεν θέλει ιδεί ζωήν, αλλ’ η οργή του Θεού μένει επάνω αυτού.
Ιωαννης 5: 24 Αληθως, αληθως σας λεγω οτι ο ακουων τον λογον μου και πιστευων εις τον πεμψαντα με εχει ζωην αιωνιον, και εις κρισιν δεν ερχεται, αλλα μετεβη εκ του θανατου εις την ζωην.
Γαλατες 3: 1 Ω ανόητοι Γαλάται, τις σας εβάσκανεν, ώστε να μη πείθησθε εις την αλήθειαν σεις, έμπροσθεν εις τους οφθαλμούς των οποίων ο Ιησούς Χριστός, διεγράφη εσταυρωμένος μεταξύ σας; 2 Τούτο μόνον θέλω να μάθω από σάς· Εξ έργων νόμου ελάβετε το Πνεύμα, ή εξ ακοής της πίστεως; 3 τόσον ανόητοι είσθε; αφού ηρχίσατε με το Πνεύμα, τώρα τελειόνετε με την σάρκα; 4 εις μάτην επάθετε τόσα; αν μόνον εις μάτην. 5 Εκείνος λοιπόν όστις χορηγεί εις εσάς το Πνεύμα και ενεργεί θαύματα μεταξύ σας, εξ έργων νόμου κάμνει ταύτα ή εξ ακοής πίστεως;
6 καθώς ο Αβραάμ επίστευσεν εις τον Θεόν, και ελογίσθη εις αυτόν εις δικαιοσύνην.

γ) Επικληση του ονοματος του Κυριου
Μετα τη μετανοια και πιστη (κοκου σιναπεως), οι πιστοι πρεπει σε καθε στιγμη χαρας ή λυπης (κυριως) να επικαλουνται το ονομα του Κυριου και αυτος θα μας βγαζει απο τα αδιεξοδα και θα μας γεμιζει με χαρα και ειρηνη
Ψαλμος 145:… 18 Ο Κυριος ειναι πλησιον παντων των επικαλουμενων αυτον· παντων των επικαλουμενων αυτον εν αληθεια. 19 Εκπληροι την επιθυμιαν των φοβουμενων αυτον, και της κραυγης αυτων εισακουει και σωζει αυτους. 20 Ο Κυριος φυλαττει παντας τους αγαπωντας αυτον· θελει δε εξολοθρευσει παντας τους ασεβεις. 21 Το στομα μου θελει λαλει την αινεσιν του Κυριου· και πασα σαρξ ας ευλογη το ονομα το αγιον αυτου εις τον αιωνα και εις τον αιωνα.
Ρωμαιους 10:… 12 Επειδή δεν είναι διαφορά Ιουδαίου τε και Ελληνος· διότι ο αυτός Κύριος είναι πάντων, πλούσιος προς πάντας τους επικαλουμένους αυτόν· 13 διότι Πας όστις επικαλεσθή το όνομα του Κυρίου θέλει σωθή (Πραξεις 2,21, Ιωηλ 2, 32)
Ο Κυριος εχει προγνωρισμενους και προορισμενους για Σωτηρια σε ολα τα δογματα. Ακομη και σε μη χριστιανους κατα το ονομα. (Ρωμαιους 2:.. 14 Επειδή όταν οι εθνικοί οι μη έχοντες νόμον πράττωσιν εκ φύσεως τα του νόμου, ούτοι νόμον μη έχοντες είναι νόμος εις εαυτούς, 15 οίτινες δεικνύουσι το έργον του νόμου γεγραμμένον εν ταις καρδίαις αυτών, έχοντες συμμαρτυρούσαν την συνείδησιν αυτών και τους λογισμούς κατηγορούντας ή και απολογουμένους μεταξύ αλλήλων, 16 εν τη ημέρα ότε θέλει κρίνει ο Θεός τα κρυπτά των ανθρώπων διά του Ιησού Χριστού κατά το ευαγγέλιόν μου. ) Κυριως τα “ισχνα προβατα”, εστω και αν τρωνε πατημενη τροφη και πινουν ταραγμενο νερο που τους προσφερουν τα “παχια προβατα”. (Ιεζεκιηλ 34)
Αυτο πιστοποιειται στην αποκαλυψη, που κανεις δεν πρεπει να αφαιρει και να προσθετει τιποτε.
Αποκαλυψη κεφ. 7:… 9 Μετά ταύτα είδον, και ιδού, όχλος πολύς, τον οποίον ουδείς ηδύνατο να αριθμήση, εκ παντός έθνους και φυλών και λαών και γλωσσών, οίτινες ίσταντο ενώπιον του θρόνου και ενώπιον του Αρνίου, ενδεδυμένοι στολάς λευκάς, έχοντες φοίνικας εν ταις χερσίν αυτών. 10 και κράζοντες μετά φωνής μεγάλης έλεγον· Η σωτηρία είναι του Θεού ημών, του καθημένου επί του θρόνου, και του Αρνίου.
Αποκαλυψη 22:.. 18 Διότι μαρτύρομαι εις πάντα ακούοντα τους λόγους της προφητείας του βιβλίου τούτου· Εάν τις επιθέση εις ταύτα, ο Θεός θέλει επιθέσει εις αυτόν τας πληγάς τας γεγραμμένας εν τω βιβλίω τούτω· 19 και εάν τις αφαιρέση από των λόγων του βιβλίου της προφητείας ταύτης, ο Θεός θέλει αφαιρέσει το μέρος αυτού από του βιβλίου της ζωής και από της πόλεως της αγίας και των γεγραμμένων εν τω βιβλίω τούτω.
δ) Αποδοχη του Ιησου σαν Σωτηρα
Ιωαννης 1:… 12 Όσοι δε εδέχθησαν αυτόν, εις αυτούς έδωκεν εξουσίαν να γείνωσι τέκνα Θεού, εις τους πιστεύοντας εις το όνομα αυτού· 13 οίτινες ουχί εξ αιμάτων ουδέ εκ θελήματος σαρκός ουδέ εκ θελήματος ανδρός, αλλ’ εκ Θεού εγεννήθησαν.
Ματθαιος 10:…40 40 Όστις δέχεται εσάς εμέ δέχεται, και όστις δέχεται εμέ δέχεται τον αποστείλαντά με. 41 Ο δεχόμενος προφήτην εις όνομα προφήτου μισθόν προφήτου θέλει λάβει, και ο δεχόμενος δίκαιον εις όνομα δικαίου, μισθόν δικαίου θέλει λάβει. 42 Και όστις ποτίση ένα των μικρών τούτων ποτήριον μόνον ψυχρού ύδατος εις όνομα μαθητού, αληθώς σας λέγω, δεν θέλει χάσει τον μισθόν αυτού.
Παραδειγματα βεβαιωσης της Σωτηριας υστερα απο μετανοια, πιστη και ομολογια, επικλησης και αποδοχης
α) Λουκας 23:… 39 Εις δε των κρεμασθέντων κακούργων εβλασφήμει αυτόν, λέγων· Εάν συ ήσαι ο Χριστός, σώσον σεαυτόν και ημάς. 40 Αποκριθείς δε ο άλλος, επέπληττεν αυτόν, λέγων· Ουδέ τον Θεόν δεν φοβείσαι συ, όστις είσαι εν τη αυτή καταδίκη; 41 και ημείς μεν δικαίως· διότι άξια των όσα επράξαμεν απολαμβάνομεν· ούτος όμως ουδέν άτοπον έπραξε. 42 Και έλεγε προς τον Ιησούν· Μνήσθητί μου, Κύριε, όταν έλθης εν τη βασιλεία σου. 43 Και είπε προς αυτόν ο Ιησούς· Αληθώς σοι λέγω, σήμερον θέλεις είσθαι μετ’ εμού εν τω παραδείσω.
Ο ληστης εδω με δυο φρασεις εκφραζει τη μετανοια, πιστευει οτι ο Ιησους υπερεχει των ανθρωπων και εχει αλλη αιωνια Βασιλεια, τον επικαλειται και τον δεχεται σαν Σωτηρα. Αμεσως παιρνει τη βεβαιοτητα της Σωτηριας απο τον Κυριο.
β) Λουκας 17:.. 12 Και ενώ εισήρχετο εις τινά κώμην, απήντησαν αυτόν δέκα άνθρωποι λεπροί, οίτινες εστάθησαν μακρόθεν, 13 και αυτοί ύψωσαν φωνήν, λέγοντες· Ιησού, Επιστάτα, ελέησον ημάς. 14 Και ιδών είπε προς αυτούς· Υπάγετε και δείξατε εαυτούς εις τους ιερείς. Και ενώ, επορεύοντο, εκαθαρίσθησαν. 15 Εις δε εξ αυτών, ιδών ότι ιατρεύθη, υπέστρεψε μετά φωνής μεγάλης δοξάζων τον Θεόν, 16 και έπεσε κατά πρόσωπον εις τους πόδας αυτού, ευχαριστών αυτόν· και αυτός ήτο Σαμαρείτης. 17 Αποκριθείς δε ο Ιησούς είπε· Δεν εκαθαρίσθησαν οι δέκα; οι δε εννέα που είναι; 18 Δεν ευρέθησαν άλλοι να υποστρέψωσι διά να δοξάσωσι τον Θεόν ειμή ο αλλογενής ούτος; 19 Και είπε προς αυτόν· Σηκωθείς ύπαγε· η πίστις σου σε έσωσεν.
Οι δεκα λεπροι επικαλεστηκαν το ονομα του Κυριου και ελαβαν θεραπεια. Βεβαιωση ομως σωτηριας της ψυχης ελαβε μονο ο ενας. Αυτος που ομολογησε και δεχτηκε τον Ιησου Χριστο Σωτηρα, μπροστα στους μαθητες του. Μονο επικληση του ονοματος του Κυριου δεν αρκει προς σωτηρια. Ακομη και σε εκεινους/ες που ζητησαν και ελαβαν χαρισματα. Εχοντας λαβει το χαρισμα της προφητειας, της θεραπειας και των θαυματων, δεν επιβεβαιωνεται η Σωτηρια. Αν οι χαρισματουχοι χρησιμοποιουν τα χαρισματα για την ιδια τους δοξα, ωφελεια και προσκυνηση, δεν θα εισελθουν στη Βασιλεια των Ουρανων
Παραδειγμα μη βεβαιωσης της Σωτηριας γιατι δεν ομολογηθηκε το ονομα του Κυριου
Ιωαννης 5:.. 14 Μετά ταύτα ευρίσκει αυτόν ο Ιησούς εν τω ιερώ και είπε προς αυτόν· Ιδού, έγεινες υγιής· μηκέτι αμάρτανε, διά να μη σοι γείνη τι χειρότερον.

Thanks for reading Hellenic News of America

Ο Κυριος δινει χαρισματα ακομη και σε απειθεις για την εκτελεση του εργου Του, χωρις αυτο να σημαινει οτι οι χαρισματουχοι εχουν θεμελιωσει τη σωτηρια τους. Μαλιστα την χανουν αν χρησιμοποιουν τα χαρισματα για τη δικη τους δοξα και απολαβη.
Ψαλμος 68:… 18 Ανεβης εις υψος· ηχμαλωτισας αιχμαλωσιαν· ελαβες χαρισματα δια τους ανθρωπους· ετι δε και δια τους απειθεις, δια να κατοικης μεταξυ αυτων, Κυριε Θεε.
(Αυτο το εδαφιο της γραφης εχει αλοιωθει απο τις μοντερνες μεταφρασεις σχεδον ολων των γλωσσων)

Ματθαιος 7:… 21 Δεν θελει εισελθει εις την βασιλειαν των ουρανων πας ο λεγων προς εμε, Κυριε, Κυριε, αλλ’ ο πραττων το θελημα του Πατρος μου του εν τοις ουρανοις. 22 Πολλοι θελουσιν ειπει προς εμε εν εκεινη τη ημερα, Κυριε, Κυριε, δεν προεφητευσαμεν εν τω ονοματι σου, και εν τω ονοματι σου εξεβαλομεν δαιμονια, και εν τω ονοματι σου εκαμομεν θαυματα πολλα; 23 Και τοτε θελω ομολογησει προς αυτους οτι ποτε δεν σας εγνωρισα· φευγετε απ’ εμου οι εργαζομενοι την ανομιαν)

ε) Τηρηση της εντολης της αγαπης
Για να επιβεβαιωθουν και να σταθεροποιηθουν στην καρδια και οχι στα χειλη, η μετανοια, η πιστη μετ’ ομολογιας, η επικληση του ονοματος του Κυριου και η αποδοχη του σαν Σωτηρα, πρεπει να τηρηθει και η εντολη της αγαπης προς τον πλησιον, συμπεριλαμβανομενων και των εχθρων. Η εντολη της αγαπης ειναι η μοναδικη εντολη στην Καινη διαθηκη, που καλυπτει ολες τις εντολες του νομου της Παλαιας. Ο νομος της παλαιας διαθηκης περιλαμβανει τις εντολες της απαγορευσης (Νομος των ΜΗ πραξεις τουτο ή εκεινο). Ο νομος της αγαπης στην Καινη Διαθηκη που σφραγιστηκε με το αιμα του Ιησου Χριστου εχει οπτικη γωνια 180 μοιρες διαφορα απο τον νομο της παλαιας γιατι μας προτρεπει οχι το ΜΗ, αλλα ΤΟ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. Ο νομος των ΜΗ, καρφωθηκε στο σταυρο του Κυριου (Κολλοσσαεις 2:.. 14 εξαλείψας το καθ’ ημών χειρόγραφον, συνιστάμενον εις διατάγματα, το οποίον ήτο εναντίον εις ημάς, και αφήρεσεν αυτό εκ του μέσου, προσηλώσας αυτό επί του σταυρού· 15 και απογυμνώσας τας αρχάς και τας εξουσίας, παρεδειγμάτισε παρρησία, θριαμβεύσας κατ’ αυτών επ’ αυτού..) και αντικατασταθηκε με ττην εντολη του “ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ”

Ματθαιος 22:… 37 Και ο Ιησούς είπε προς αυτόν· Θέλεις αγαπά Κύριον τον Θεόν σου εξ όλης της καρδίας σου και εξ όλης της ψυχής σου και εξ όλης της διανοίας σου. 38 Αύτη είναι πρώτη και μεγάλη εντολή. 39 Δευτέρα δε ομοία αυτής· Θέλεις αγαπά τον πλησίον σου ως σεαυτόν. 40 Εν ταύταις ταις δύο εντολαίς όλος ο νόμος και οι προφήται κρέμανται. (Λουκας 10, 27)
Ματθαιος 5:… 43 Ηκούσατε ότι ερρέθη, θέλεις αγαπά τον πλησίον σου και μίσει τον εχθρόν σου. 44 Εγώ όμως σας λέγω, Αγαπάτε τους εχθρούς σας, ευλογείτε εκείνους, οίτινες σας καταρώνται, ευεργετείτε εκείνους, οίτινες σας μισούσι, και προσεύχεσθε υπέρ εκείνων, οίτινες σας βλάπτουσι και σας κατατρέχουσι, 45 διά να γείνητε υιοί του Πατρός σας του εν τοις ουρανοίς, διότι αυτός ανατέλλει τον ήλιον αυτού επί πονηρούς και αγαθούς και βρέχει επί δικαίους και αδίκους. 46 Διότι εάν αγαπήσητε τους αγαπώντάς σας, ποίον μισθόν έχετε; και οι τελώναι δεν κάμνουσι το αυτό; 47 και εάν ασπασθήτε τους αδελφούς σας μόνον, τι περισσότερον κάμνετε; και οι τελώναι δεν κάμνουσιν ούτως; 48 εστέ λοιπόν σεις τέλειοι, καθώς ο Πατήρ σας ο εν τοις ουρανοίς είναι τέλειος.

Λουκας 6:… 31 Και καθώς θέλετε να πράττωσιν εις εσάς οι άνθρωποι, και σεις πράττετε ομοίως εις αυτούς. 32 Και εάν αγαπάτε τους αγαπώντάς σας, ποία χάρις χρεωστείται εις εσάς; διότι και οι αμαρτωλοί αγαπώσι τους αγαπώντας αυτούς. 33 Και εάν αγαθοποιήτε τους αγαθοποιούντάς σας, ποία χάρις χρεωστείται εις εσάς; διότι και οι αμαρτωλοί το αυτό πράττουσι. (Ματθαιος 7,12)
Α’ Κορινθιους 13: 3 Και εάν πάντα τα υπάρχοντά μου διανείμω, και εάν παραδώσω το σώμα μου διά να καυθώ, αγάπην δε μη έχω, ουδέν ωφελούμαι.4 Η αγάπη μακροθυμεί, αγαθοποιεί, η αγάπη δεν φθονεί, η αγάπη δεν αυθαδιάζει, δεν επαίρεται, 5 δεν ασχημονεί, δεν ζητεί τα εαυτής, δεν παροξύνεται, δεν διαλογίζεται το κακόν, 6 δεν χαίρει εις την αδικίαν, συγχαίρει δε εις την αλήθειαν· 7 πάντα ανέχεται, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει.8 Η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει· τα άλλα όμως, είτε προφητείαι είναι, θέλουσι καταργηθή· είτε γλώσσαι, θέλουσι παύσει· είτε γνώσις, θέλει καταργηθή. 9 Διότι κατά μέρος γινώσκομεν και κατά μέρος προφητεύομεν· 10 όταν όμως έλθη το τέλειον, τότε το κατά μέρος θέλει καταργηθή. 11 Ότε ήμην νήπιος, ως νήπιος ελάλουν, ως νήπιος εφρόνουν, ως νήπιος εσυλλογιζόμην· ότε όμως έγεινα ανήρ, κατήργησα τα του νηπίου. 12 Διότι τώρα βλέπομεν διά κατόπτρου αινιγματωδώς, τότε δε πρόσωπον προς πρόσωπον· τώρα γνωρίζω κατά μέρος, τότε δε θέλω γνωρίσει καθώς και εγνωρίσθην. 13 Τώρα δε μένει πίστις, ελπίς, αγάπη, τα τρία ταύτα. μεγαλητέρα δε τούτων είναι η αγάπη.
Ο Κυριος να ευλογει

ΥΓ. Νομιζω πως αυτα πρεπει να διδασκονται στους πιστους για να ατενιζουμε τους Ουρανους των Ουρανων εστω και με θλιψεις πανω στη γη.
Β’ Κορινθιους 4:… 17 Διότι η προσωρινή ελαφρά θλίψις ημών εργάζεται εις ημάς καθ’ υπερβολήν εις υπερβολήν αιώνιον βάρος δόξης, 18 επειδή ημείς δεν ενατενίζομεν εις τα βλεπόμενα, αλλ’ εις τα μη βλεπόμενα· διότι τα βλεπόμενα είναι πρόσκαιρα, τα δε μη βλεπόμενα αιώνια.
Α’ Πετρου:… 6 διά το οποίον αγαλλιάσθε, αν και τώρα ολίγον, εάν χρειασθή, λυπηθήτε εν διαφόροις πειρασμοίς, 7 ίνα η δοκιμή της πίστεώς σας, πολύ τιμιωτέρα ούσα παρά το χρυσίον το φθειρόμενον διά πυρός δε δοκιμαζόμενον, ευρεθή εις έπαινον και τιμήν και δόξαν όταν φανερωθή ο Ιησούς Χριστός, 8 τον οποίον αν και δεν είδετε αγαπάτε, εις τον οποίον, αν και τώρα δεν βλέπητε αυτόν, πιστεύοντες όμως αγαλλιάσθε με χαράν ανεκλάλητον και ένδοξον, 9 απολαμβάνοντες το τέλος της πίστεώς σας, την σωτηρίαν των ψυχών.
Ματθαιος 7:… 13 Εισέλθετε διά της στενής πύλης· διότι πλατεία είναι η πύλη και ευρύχωρος η οδός η φέρουσα εις την απώλειαν, και πολλοί είναι οι εισερχόμενοι δι’ αυτής. 14 Επειδή στενή είναι η πύλη και τεθλιμμένη η οδός η φέρουσα εις την ζωήν, και ολίγοι είναι οι ευρίσκοντες αυτήν.
Σημειωση: Τα γραφικα κειμενα ειναι παρμενα απο τη μεταφραση στην καθαρευουσα απο τον Αρχιμανδριτη Βαμβα https://biblehub.com/vam/matthew/1.htm

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img