Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΣύγχρονες αισθητικές παρεμβάσεις και νέες υπηρεσίες του αεροδρομίου εμπλουτίζουν και αναβαθμίζουν την...

Σύγχρονες αισθητικές παρεμβάσεις και νέες υπηρεσίες του αεροδρομίου εμπλουτίζουν και αναβαθμίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Σύγχρονες αισθητικές παρεμβάσεις και νέες υπηρεσίες του αεροδρομίου

εμπλουτίζουν και αναβαθμίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία

 

ΤΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΗΛΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

 

Thanks for reading Hellenic News of America

Η Διοίκηση του Αεροδρομίου Αθηνών μας ξενάγησε σε μια νέα εύστοχη, αισθητικά εμπλουτισμένη και αναβαθμισμένη εμφάνιση πολλών χώρων του Αερολιμένος μας. Έτσι πέτυχε ο στόχος για μια νέας υψηλοτέρου επιπέδου ταξιδιωτική εμπειρία «ακούγοντας» τους επιβάτες. Μέσα από την έρευνα ικανοποίησης που διεξάγει σε καθημερινή βάση, o Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών υλοποίησε μία σειρά από αισθητικές και λειτουργικές αναβαθμίσεις χώρων και υποδομών, σε συνδυασμό με καινοτόμες υπηρεσίες απολαύσαμε ένα νέο ακόμη πιο ευχάριστο πρόσωπο του Αεροδρομίου των Αθηνών.

Αξιοποιώντας το υψηλό τεχνολογικό προφίλ του ΔΑΑ, οι νέοι χώροι και οι αναβαθμισμένες υπηρεσίες προσφέρουν στους επιβάτες ακόμα πιο σύγχρονη, εύκολη και φιλική εξυπηρέτηση σε ένα ανανεωμένο περιβάλλον. Δυναμική πληροφόρηση, μοντέρνος σχεδιασμός, περισσότερες όψεις της Αθήνας και του κόσμου, αλλάζουν την εμπειρία του ταξιδιώτη στο αεροδρόμιο.

 

Νέο Κεντρικό Σημείο Πληροφοριών

Υιοθετώντας σύγχρονη αισθητική αλλά και μια αναβαθμισμένη λειτουργική προσέγγιση, δημιουργήθηκε στο χώρο των αφίξεων το νέο Κεντρικό Σημείο Πληροφοριών, αντικαθιστώντας τα δύο μικρότερα που λειτουργούσαν στο χώρο. Στο νέο σημείο, στο κέντρο του επιπέδου των αφίξεων, οι υπάλληλοι του αεροδρομίου υποδέχονται τους αφικνούμενους επιβάτες στην Αθήνα, παρέχοντας πληροφορίες και εξυπηρέτηση σε ένα άνετο, ευχάριστο και λειτουργικό περιβάλλον.

 

Ανακαίνιση Αιθουσών Επιβίβασης (bus gates)

Η αισθητική και λειτουργική ανακαίνιση των αιθουσών επιβίβασης/αναχώρησης λεωφορείων για τις απομακρυσμένες θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών, δίνει μια νέα όψη στους χώρους των bus gates του αεροδρομίου, βελτιώνοντας σημαντικά την εμπειρία του επιβάτη. Χρώματα, εντυπωσιακός φωτισμός και νέα στοιχεία σε ένα σύγχρονο σχεδιασμό – και παράλληλα «περισσότερη Αθήνα», τα πρόσωπα μιας ιστορικής και φιλόξενης πόλης, που προσκαλεί τον ταξιδιώτη.

 

«Ψηφιακοί Βοηθοί» αεροδρομίου

Με μια νέα πρωτοποριακή υπηρεσία, «ψηφιοποιημένοι» υπάλληλοι του αεροδρομίου σε φυσικό μέγεθος, υποδέχονται τους επιβάτες σε δύο στρατηγικά σημεία των αφίξεων, ενημερώνοντάς τους σε 24ωρη βάση με προ-βιντεοσκοπημένες χρηστικές πληροφορίες για το αεροδρόμιο της Αθήνας. Η συγκεκριμένη τεχνολογία προσφέρει πολλές δυνατότητες ενημέρωσης μέσα από τη δυναμική διαμόρφωση του υλικού και της πληροφορίας, και αναμένεται να επεκταθεί σημαντικά στο μέλλον ως προς το φάσμα των παρεχόμενων πληροφοριών.

 

«Νησί» Internet

Ο ΔΑΑ δημιούργησε στην περιοχή εντός Σένγκεν στις αναχωρήσεις, ένα «διαδικτυακό νησί», συγκεντρώνοντας για τους σύγχρονους ταξιδιώτες μία σειρά από τεχνολογικές δυνατότητες σε ένα ελκυστικό διαδικτυακό περιβάλλον: το νέο «χοτ σποτ» προσφέρει στους επιβάτες υπηρεσίες όπως ασύρματη σύνδεση στο Διαδίκτυο, οθόνες πληροφοριών, δωρεάν πρόσβαση σε υπολογιστές, ειδικά σχεδιασμένες θέσεις για φορητούς υπολογιστές καθώς και δυνατότητα φόρτισης κινητού τηλεφώνου. Η δημιουργία ενός δεύτερου «διαδικτυακού νησιού» αναμένεται να ακολουθήσει στο μέλλον, στο χώρο των αφίξεων.

 

Σύστημα «Time to Gate» – Υπολογίζοντας «δυναμικά» το χρόνο του επιβάτη ως την Πύλη Επιβίβασης

Με τη χρήση καινοτόμου τεχνολογίας, οι 8 νέες οθόνες «Time to Gate» ενημερώνουν «δυναμικά» τον επιβάτη για το χρόνο που απαιτείται από το συγκεκριμένο σημείο έως την αίθουσα επιβίβασης, υπολογίζοντας την απόσταση σε συνδυασμό με τις ροές στα σημεία εισόδου/ελέγχου των πυλών.

 

Με αυτή την υπηρεσία, ο επιβάτης διευκολύνεται σημαντικά στον προγραμματισμό του χρόνου του στο αεροδρόμιο, ενώ παράλληλα αποφεύγεται ο συνωστισμός στα σημεία ελέγχου και εξυπηρετείται η εύρυθμη λειτουργία του αεροσταθμού.

 

Το ταξίδι ξεκινάει από τα video walls στις αίθουσες επιβίβασης

Αξιοποιώντας την τεχνολογία αιχμής του αεροδρομίου που προσφέρει κεντρική και δυναμική διαχείριση των πληροφοριών ακολουθώντας το πρόγραμμα των πτήσεων, οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να απευθύνονται άμεσα στους επιβάτες τους πριν από την επιβίβαση, διαμορφώνοντας και προσφέροντας το δικό τους υλικό (υπηρεσίες, πληροφορίες προορισμού, καιρός κ.λπ.) μέσω των νέων video walls που έχουν εγκατασταθεί σε 10 αίθουσες επιβίβασης.

 

Σημεία αυτόματης αναζήτησης αποσκευών

Σε περίπτωση μη παραλαβής της αποσκευής τους, οι αφικνούμενοι επιβάτες στο αεροδρόμιο της Αθήνας έχουν πλέον τη δυνατότητα εξοικονομώντας χρόνο να υποβάλουν ηλεκτρονικό αίτημα αναζήτησης στα νέα ειδικά σημεία που έχουν εγκατασταθεί στους χώρους παραλαβής των αποσκευών.

 

ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img