Thursday, April 18, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
Σ.ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ: NBC, Matt Lauer & Meredith Vieira βάλτε τη μούρη κάτω και...

Σ.ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ: NBC, Matt Lauer & Meredith Vieira βάλτε τη μούρη κάτω και ζητήστε συγγνώμη…

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Με λύπη παρακολούθησα την τηλεοπτική μετάδοση του NBC το οποίο μετέδωσε στις Η.Π.Α. την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο της Βραζιλίας. Το NBC για ακόμα μια φορά παραχάραξε την ιστορία αφού απεκάλεσε ως ”Μακεδονία” την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της ‘Μακεδονίας’ κατά την διάρκεια που οι αθλητές της χώρας εισέρχονταν στο Ολυμπιακό Στάδιο Μαρακανά. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή σε καμία περίπτωση δεν αναγνωρίζει την συγκεκριμένη ονομασία.

 

Ωστόσο ο παρουσιαστής του «Today Show» Matt Lauer προχώρησε ακόμα ένα βήμα βιάζοντας αυτή την φορά την ιστορία, επισημαίνοντας, είτε από άγνοια, είτε από εσκεμμένη πολιτική του τηλεοπτικού δικτύου και με στόμφο ιστορικού, ενημέρωσε εκατομμύρια τηλεθεατές ότι ο Μέγας Αλέξανδρος κατάγεται από αυτή την χώρα και πως ήταν τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης στους αγώνες της αρχαιότητας. Η συμπαρουσιάστρια του Lauer η Meredith Vieira, αναγνωρίστηκε (από τον ίδιο) ως η πηγή της πληροφορίας του.

 

Α. Αρχικά θα πρέπει να αποκαταστήσουμε την ιστορική αλήθεια, να πούμε και να αποδείξουμε για ακόμα μια φορά πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν είναι και θα είναι Έλληνας. Συγκεκριμένα ο Μέγας Αλέξανδρος γεννήθηκε το 356 π.χ. και ήταν γιος του Βασιλιά Φίλιππου Β’ από την Μακεδονία και της Πριγκίπισσας Ολυμπιάδας από την Ήπειρο.

Thanks for reading Hellenic News of America

 

Β. Ο πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Βασιλιάς Φίλιππος Β΄ αναδείχθηκε τρεις φορές Ολυμπιονίκης. Στην 106η Ολυμπιάδα, το 356 π.Χ. έτρεξε με το άλογό του. Στην 107η Ολυμπιάδα, το 352 π.Χ. έτρεξε με τα τέθριππά του. Στην 108η Ολυμπιάδα, το 348 π.Χ., νίκησε στη συνωρίδα.

 

Γ. Για να συμμετάσχει κάποιος στους Ολυμπιακούς Αγώνες των αρχαίων χρόνων θα έπρεπε να πληρούσε 2 κανόνες. 1. Να είναι άνδρας και 2. Να αποδείξει ότι ήταν Έλληνας.

 

Αυτό που θέλω να πω δημόσια στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC και στους δυο παρουσιαστές του κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο 2016 Matt Lauer & Meredith Vieira, είναι ότι η ημιμάθεια σας είναι χειρότερη από την αμάθεια. Γι’ αυτό βάλτε την μούρη κάτω και πείτε συγγνώμη πρώτα στους πολίτες του κόσμου και μετά στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό, του οποίο ο πολιτισμός είναι διάφανος, λιτός.

 

Ο ελληνικός πολιτισμός γιορτάζει διαχρονικά. Ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να τον ζήσει μέσα από μια ζεστή αγκαλιά παρέα με τις μνήμες.  Μέσα από ένα ταξίδι στο όνειρο, ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο του χθες που καθορίζει το σήμερα και προσδιορίζει το αύριο. Οι παγκόσμιοι πολίτες βιώνουν καθημερινά τον ελληνικό πολιτισμό, διαχρονικό, επίκαιρο μέσα από τα σύμβολα και τις αξίες του που δίδαξαν και επηρέασαν και μέχρι τις μέρες μας εξακολουθούν να επηρεάζουν την ανθρωπότητα…

 

 

Με τον αναλογούντα σεβασμό

 

Σταύρος Χατζησάββας

Πεισματικά ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και ΑΛΗΘΙΝΟΣ

 

nbc

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img