Friday, March 29, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΤα ελληνικά ξενοδοχεία έφτασαν εφέτος τον τζίρο του 2019 δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ...

Τα ελληνικά ξενοδοχεία έφτασαν εφέτος τον τζίρο του 2019 δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΞ

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

“Αρχές Οκτωβρίου και είναι ξεκάθαρο ότι τα ελληνικά ξενοδοχεία φέτος έφτασαν τον τζίρο του 2019”, όπως τονίζει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος.  Την ίδια στιγμή κάποια πεντάστερα ξενοδοχεία σε συγκεκριμένες περιοχές ξεπέρασαν και τα μεγέθη του 2019, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΠΟΞ.

Σε κάθε περίπτωση το 2022 είναι μια χρονιά μεταβατική σε σχέση με το λειτουργικό κόστος που είναι πολύ υψηλό, με αποτέλεσμα τα λειτουργικά κέρδη να είναι περιορισμένα για τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον κ. Τάσιο. Στην παρέμβαση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΞ αναφέρει πότε θα κατεβάσουν ρολά τα Resort της χώρας, ενώ δίνει και το στίγμα των δράσεων για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Πρόκειται για ένα σύνθετο ζήτημα που αποτελεί συνέργειες, κάτι που εξηγεί και ο κ. Τάσιος.

15 Οκτωβρίου το μοντέλο “Ηλιος και Θαλασσα” κατεβάζει ρολά

Αναφορικά με το χρόνο που φέτος θα κλείσουν οι ξενοδοχειακές μονάδες, που βασίζονται στο μοντέλο “ήλιος και θάλασσα” ο κ. Τάσιος σημείωσε ότι 15 Οκτωβρίου τα περισσότερα Resort θα κλείσουν τις πύλες τους. Ωστόσο στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην Κρήτη, και στην Κεφαλονιά θα κλείσουν στις 30 Οκτωβρίου. Ωστόσο φέτος παραμένουν κάποια μεμονωμένα ξενοδοχεία ανοιχτά έως στις 10 Νοεμβρίου.

Μεγάλη προσπάθεια για επιμήκυνση του μοντέλου “ήλιος και θάλασσα” το 2023

Thanks for reading Hellenic News of America

Με το 2022 να έχει ήδη αφήσει το στίγμα του στην ελληνική τουριστική σκηνή, ήδη οι εμπλεκόμενοι με τα τουριστικά πράγματα έχουν ριχτεί στη “μάχη” του 2023. Οπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΠΟΞ μαζί με το υπουργείο  Τουρισμού έχει γινεί σαφές στο εξωτερικό ότι για το μοντέλο ήλιος και θάλασσα η χώρα μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο. Μάλιστα, όπως σημειώνει ο κ. Τάσιος, υπάρχει διάθεση από Tour Operators και αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού να υποστηρίξουν αυτό το ενδεχόμενο. Βέβαια σε μικρότερο ποσοστό το μήνα Νοέμβριο, όπως διαγιγνώσκεται.

Η επιμήκυνση απαιτεί συνέργειες

Με φόντο τον πολυπόθητο στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, ο κ. Τάσιος αναφέρει ότι είναι απαραίτητο να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος της πολιτείας με την τοπική αυτοδιοίκηση, πρώτου και δευτέρου βαθμού. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να οριοθετηθεί χρονικά η επιμήκυνση αλλά και σε ποιες περιοχές θα εξελιχθεί. Μάλιστα θα πρέπει να γίνει σαφές και τι κίνητρα  θα δοθούν σε επιχειρήσεις να παραμείνουν ανοιχτές τους επιπλέον μήνες. Μέτρα όπως η επιδότηση εργασίας και η μείωση των δημοτικών τελών κρίνονται απαραίτητα για ένα τέτοιο εγχείρημα. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν κατόπιν τα ξενοδοχεία να προγραμματίσουν προσλήψεις για 7 και 8 μήνες.

Μπορεί η σαιζόν να βρίσκεται στη λήξη για τις περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις, όμως ο σχεδιασμός για το 2023 έχει ήδη ξεκινήσει. Οι μεγάλες τουριστικές εκθέσεις ανοίγουν και εφέτος η μια μετά την άλλη, με το πρώτο μεγάλο τέστ της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας να είναι στην WTM στο Λονδίνο, που θα διεξαχθεί στις 7 με 9 Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img