Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΤα «μυστικά» της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τα «μυστικά» της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Τα «μυστικά» της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τις περιοχές που αξίζει να επισκεφθεί κανείς επιδιώκουν να αποκαλύψουν στους επισκέπτες οι άνθρωποι της Περιφέρειας, που έχουν ζήσει οι ίδιοι τις αυθεντικές τουριστικές της εμπειρίες, όπως το ελεύθερο κάμπινγκ στις βάθρες της Σαμοθράκης, το φαγητό στη Θάσο και το rafting στον ποταμό Νέστο.

Η οργανωμένη ομάδα της Περιφέρειας που συντονίζει το έργο της τουριστικής της προβολής με χρονικό ορίζοντα τριετίας, έχει συμπεριλάβει στον σχεδιασμό της -μεταξύ άλλων- τη θρακομακεδονική ριβιέρα, το πλούσιο φυσικό τοπίο, τα κρασιά και τις γεύσεις της περιοχής αλλά και τις γεμάτες τοπικό χρώμα γιορτές, όπως η Δραμοινογνωσία, οι γιορτές της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης, τα καρναβάλια, η Κοσμόπολη στην Καβάλα, η Ονειρούπολη στη Δράμα και οι εκδηλώσεις στο Μέγαρο, στην Κομοτηνή.

Το νέο τουριστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας φέρει την ονομασία «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, μια αγκαλιά γεμάτη Ελλάδα» και, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Μιχάλης Αμοιρίδης, προβάλλει το παραδοσιακό αυθεντικό τουριστικό προϊόν της Ελλάδας. «Γεύσεις, μυρωδιές, αισθήματα, πολιτισμός, φυσικά πάρκα, η θρακομακεδονική μας ριβιέρα και ένα θαλασσινό μέρος για διακοπές, όλα αυτά μπορεί κάποιος να τα απολαύσει στην περιοχή μας και και σε εξαιρετικές τιμές πλέον» πρόσθεσε.
Από την πλευρά της, η ειδική σύμβουλος του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, Ζωή Κοσμίδου, έκανε λόγο για έναν μοναδικό προορισμό και τόνισε ότι τα κύρια χαρακτηριστικά του τόπου είναι η συγκεκριμένη ανθρωπογεωγραφία, η πολυπολιτισμικότητά του, οι απέραντες εκτάσεις με παρθένο πλούτο, το φως, οι ήχοι, τα αρώματα και τα κρασιά και οι τοπικές γιορτές. Οι προορισμοί εκτείνονται, άλλωστε, από τον Έβρο, την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί μέχρι τις ακρογιαλιές της Αλεξανδρούπολης, τις ακρογιαλιές της Θάσου και τη μυστηριακή Σαμοθράκη.

Τα μηνύματα από τη φετινή τουριστική σεζόν ήταν ιδιαίτερα θετικά, όπως τόνισε ο υπεύθυνος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Βούρος, ο οποίος επισήμανε ότι η στόχευση της Περιφέρειας είναι να προσφέρει όχι απλώς μια εγκυκλοπαιδικού τύπου παρουσίαση της περιοχής αλλά τη γνώση των κατοίκων από τις καλύτερες εμπειρίες και τους ομορφότερους προορισμούς στην Περιφέρεια.

«Θέλουμε να γνωρίσει ο κόσμος και τα “ μυστικά” της περιοχής μας. Αυτό η ομάδα μας προσπαθεί να το κάνει. Έχουμε δράσεις και εντός Ελλάδος και σε όλη την Ευρώπη, με προτεραιότητα τα Βαλκάνια που είναι εύκολα προσβάσιμα. Ωστόσο κινούμαστε και σε άλλες δυνατές αγορές όπως η Γερμανία, η Αγγλία, η Γαλλία, η Πολωνία. Έχουμε δηλαδή μια ευρεία γκάμα στόχων που θέλουμε να κυνηγήσουμε» πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι επιδίωξη της Περιφέρειας είναι «η προσέλκυση επισκεπτών να προκαλέσει και το ενδιαφέρον των επενδυτών και έτσι να αυξηθούν τα καταλύματα και φυσικά όλες οι δραστηριότητες στην περιοχή».

Thanks for reading Hellenic News of America

Ιδιαίτερη έμφαση στην ιστορία, τους μύθους της περιοχής, τις γεύσεις της, τους παραδοσιακούς χορούς και τα κρασιά του τόπου έδωσε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και εκδηλώσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κατερίνα Φωτιάδου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img