Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
CommunityΤεκμήρια-φωτιά για τους Ελληνες του εξωτερικού

Τεκμήρια-φωτιά για τους Ελληνες του εξωτερικού

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

 

Μια απίστευτη «παγίδα» υπερφορολόγησης κρύβει ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ) για χιλιάδες κατοίκους εξωτερικού που έχουν αποκτήσει πενιχρά εισοδήματα από τόκους καταθέσεων στην Ελλάδα και ταυτόχρονα κατέχουν στη χώρα μας κατοικίες και Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», η «παγίδα» λειτουργεί με τη βοήθεια του μηχανισμού των τεκμηρίων διαβίωσης, ο οποίος προσδιορίζει και γι’ αυτούς τους φορολογούμενους εξωπραγματικά επίπεδα τεκμαρτών εισοδημάτων που φορολογούνται σχεδόν στο σύνολό τους ως επιχειρηματικά κέρδη (ως «εισοδήματα προερχόμενα από επιχειρηματική δραστηριότητα») με 26% και με επιπλέον προκαταβολή φόρου 55% έναντι του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΦΕ, οι κάτοικοι εξωτερικού, εφόσον έχουν αποκτήσει στην Ελλάδα έστω και 0,01 ευρώ πραγματικό εισόδημα, π.χ. από τόκους καταθέσεων, υποχρεούνται να υποβάλουν δήλωση φορολογίας εισοδήματος στην Ελλάδα.

Επιπλέον, εφόσον κατέχουν στην Ελλάδα σπίτια στα οποία έρχονται να μείνουν για μερικές μέρες ή για 1 ή 2 μήνες το χρόνο και ταυτόχρονα έχουν κυκλοφορήσει στη χώρα μας, έστω και για λίγο, με Ι.Χ. δικής τους κυριότητας που φέρουν Ελληνικές πινακίδες βαρύνονται και με τεκμήρια διαβίωσης για τα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία.

Thanks for reading Hellenic News of America

Συνεπώς, οι κάτοικοι εξωτερικού που δεν έχουν εργασία στην Ελλάδα αλλά έχουν λογαριασμούς καταθέσεων, κατοικίες και Ι.Χ. αυτοκίνητα στη χώρα μας οφείλουν να υποβάλουν φέτος στην Ελληνική Φορολογική Διοίκηση δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος στις οποίες πρέπει να αναγράψουν υποχρεωτικά, ως μοναδικά πραγματικά εισοδήματα αποκτηθέντα στη χώρα μας, τα ποσά των τόκων που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους, έστω κι αν αυτά είναι πενιχρά, ακόμη δηλαδή κι αν ανέρχονται σε μερικά λεπτά του ευρώ.

Στις περιπτώσεις αυτές, επειδή τα μόνα πραγματικά δηλωθέντα εισοδήματα από τους τόκους είναι ποσά πολύ μικρά, οι κάτοικοι εξωτερικού φορολογούνται με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης για τα σπίτια και τα αυτοκίνητα που κατέχουν στην Ελλάδα. Ουσιαστικά, εμφανίζονται με τεκμαρτά φορολογητέα εισοδήματα εξωπραγματικά, της τάξεως των 4.000, των 5.000, των 6.000 ή ακόμη και των 10.000 ευρώ!

Με σωστή ενημέρωση και ορθή εξέταση της φορολογικής κατάστασης των Ελλήνων μονίμων κατοίκων εξωτερικού που διαφέρει από αυτή των Ελλήνων που ζούν μόνιμα και δραστηροποιούντε εντός της Ελλάδας, η μεγαλύτερη Ελληνοκαναδική εταιρία νομικών και διαχειριστικών συμβούλων Integrated Consulting Services (ICS) είναι σε θέση εξυπηρετήσει όλους όσους είναι υπόχρεοι υποβολής φορολογικής δήλωσης στην Ελλάδα αλλά δεν γνωρίζουν τι θα πρέπει να κάνουν. Επικοινωνήστε με ένα από τα γραφεία μας και αφήστε τους ειδικούς φοροτεχνικούς συμβούλους μας να σας βοηθήσουν. Άμεσα μπορούμε να σας μεταφέρουμε στην Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) Κατοίκων Εξωτερικού, να οριστούμε φορολογικοί αντίκλητοί σας και οικονομικά να σας εκπροσωπήσουμε για οποιαδήποτε φορολογική σας υπόθεση στην πατρίδα. Αφήστε μας να σας εξοικονομήσουμε χρήματα και να σας απαλλάξουμε από άσκοπη γραφειοκρατική ταλαιπωρία.

Με απόλυτη εχεμύθεια και αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχιών στην παροικία, η εταιρία μας αναλαμβάνει την πλήρη φορολογική τακτοποίηση σας καθώς και την διεκπεραίωση όλων των φολογικών υποχρεώσεων σας, οπουδήποτε και εάν είναι στην Ελλάδα, όπως:

  • Έκδοση ΑΦΜ και ΑΜΚΑ
  • Σύνταξη και υποβολή φορλογικών δηλώσεων (Ε1, Ε2 και Ε9)
  • Εκπροσώπηση σε ασφαλιστικόυς οργανισμούς και συνταξιοδοτικά ταμεία
  • Οικονομοτεχνικές δηλώσεις
  • Συστάσεις εταιριών
  • Ανεύρεση επενδυτικών ευκαιριών και εκπόνηση επενδυτικών σχεδίων
  • Λογιστική υποστήριξη εταιριών
  • Συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά θέματα φυσικών και νομικών προσώπων online
  • Διαχείριση ακίνητης περιουσίας ομογενών (όπως είπραξη μισθωμάτων και καταβολή πληρωμών)
  • Κτηματομεσιστικές συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένων μελετών εκτιμήσεων ακινήτων
  • Νομικές – Συμβολαιογραφικές υπηρεσίες σε θέματα ακίνητης περιουσίας ομογενών
  • Πληροφορίες για θέματα εργασίας και μετανάστευσης στον Καναδά.

Τηλεφωνήστε χωρίς χρέωση από Καναδά & Η.Π.Α. στο +1.866.496.4539 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας στο www.icsgr.com για όλες τις φολογογικές σας ανάγκες στην Ελλάδα.

 

 

1315 Lawrence Ave. E. Unit 522,

Toronto, Ontario

M3Α 3R3, Canada

tel. +1 416 391 2286

fax. +1 416 391 0091

 

toll free: +1 866 496 4539

e-mail: [email protected]

 

6855 Av de l’Épée, suite 308

Montreal, Quebec

H3N 2C7, Canada

tel. +1 514 270 7337

fax. +1 514 270 8338

 

toll free: +1 866 496 4539

e-mail: [email protected]

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img