Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
GreeceCultureΤελετή Εγκαινίων Γλυπτού Ζογγολόπουλου «Ποσειδώνας» στο Παν/μιο George Washington

Τελετή Εγκαινίων Γλυπτού Ζογγολόπουλου «Ποσειδώνας» στο Παν/μιο George Washington

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Το εμβληματικό έργο του γλύπτη Γιώργου Ζογγολόπουλου «Ποσειδώνας», (1957), εγκαινιάστηκε σε τελετή που πραγματοποιήθηκε την 1η Οκτωβρίου στο Πανεπιστήμιο George Washington, υπό την αιγίδα του Κοσμήτορα του Πανεπιστημίου και με την παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ κ. Χρίστου Παναγόπουλου, διαπρεπών Αμερικανών και Ελλήνων της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ κ. Χρίστος Παναγόπουλος, απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους, εξέφρασε την εκτίμησή του για την εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα στο Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου και το Πανεπιστήμιο George Washington, ένα από τα πιο διακεκριμένα ακαδημαϊκά ιδρύματα των ΗΠΑ. «Το γλυπτό αποτελεί μαρτυρία της ανθίζουσας ελληνοαμερικανικής φιλίας. Είμαι σίγουρος ότι ο Γιώργος Ζογγολόπουλος θα ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος για το ταξίδι του Ποσειδώνα του».

Ο «Ποσειδώνας», ύψους 3,90 μέτρων και πλάτους 3 μέτρων, κατασκευασμένος από ανοξείδωτο χάλυβα, εγκαταστάθηκε τον περασμένο Ιούλιο στον περιβάλλοντα χώρο του νέου κτιρίου της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου George Washington, σε μια από τις κεντρικότερες λεωφόρους της πρωτεύουσας των Ηνωμένων Πολιτειών. Το γλυπτό προσφέρθηκε από το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου στο Πανεπιστήμιο George Washington ως δωρεά και είναι το πρώτο έργο Έλληνα γλύπτη εγκατεστημένο σε δημόσιο χώρο στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Παράλληλα, στους χώρους της Σχολής Δημόσιας Υγείας θα πραγματοποιηθεί έκθεση αφιερωμένη στον Γιώργο Ζογγολόπουλο, η πρώτη που γίνεται στις ΗΠΑ με έργα του. Η περιεκτική αυτή έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες εμβληματικών έργων μεγάλων διαστάσεων που βρίσκονται εγκατεστημένα σε δημόσιους χώρους στην Ελλάδα, καθώς και το γλυπτό «Ομπρέλες» στο κτίριο του Συμβουλίου των Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες.

Η παρουσία του «Ποσειδώνα» στην Washington μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δράσεων μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής, ενώ τιμά τόσο το γλύπτη όσο και την Ελλάδα.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img