Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ HANC/ ΕΣΕ ΦΕΡΝΕΙ $150,000 ΓΙΑ ΤΟ PROJECT PAIDEIA IN RI

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ HANC/ ΕΣΕ ΦΕΡΝΕΙ $150,000 ΓΙΑ ΤΟ PROJECT PAIDEIA IN RI

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

1 front pg HNA Jan 2014

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ HANC/ ΕΣΕ ΦΕΡΝΕΙ $150,000

ΓΙΑ ΤΟ PROJECT PAIDEIA IN RI

 

Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου κ. Παύλος Κοτρότσιος εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και ύστερα από αίτημα Μέλους του Οργανισμού ΠΑΙΔΕΙΑ, συγκάλεσε στις 28 Δεκεμβρίου , 2013 τηλεδιάσκεψη έτσι ώστε να συζητηθεί το παρόν και το μέλλον της Ελληνικής παιδείας στις Ηνωμένες Πολιτείες και ιδιαίτερα το Paideia project in RI υπό τον κ. Ηλία Τομάζο, για να βρεθούν πόποι για να βοηθηθούν τα Ελληνικά Γράμματα και Ελληνικός Πολιτισμός στη μικρή αλλά θαυμάσια Πολιτεία της Ροντ Άιλαντ.

Thanks for reading Hellenic News of America

 

Τα μέλη του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού συμβουλίου και οι πρόεδροι των οργανώσεων και φίλοι της Ελληνικής Παιδείας όχι απλά έδωσαν το παρόν στην τηλεδιάσκεψη αλλά καταφεραν να συγκεντρώσουν το διόλου ευκαταφρόνυτο ποσό των $150,000 ως μέρος του “Project Rhode Island”.

 

Στην μιάς ώρας περίπου διαδικασίας ο κ. Κοτρότσιος έδωσε το στίγμα ότι το Εθνικό Συμβούλιο βρίσκεται στο πλευρό της παιδείας τις δύσκολες αυτές ώρες που περνά το Paideia project in RI που πρέπει να συγκεντρώσει 2 εκκατομύρια δολλάρια μεσα σε λίγο χρονικό διάστημα για να μήν αρχίσουν οι κατεδαφίσεις και κάλεσε όλα τα μέλη και φίλους του Συμβουλίου να συνδράμουν όπως ο καθένας μπορεί σε αυτήν την προσπάθεια. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου και του ΣΑΕ Αμερικής και γνωστός επιχειρηματίας κ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος συνείσφερε στο “Project Rhode Island” με το πόσό των $100,000 ενώ ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίο κ. Χρήστος Χρηστάκης έδωσε το ποσό των $20,000.

 

Αναφέρουμε επίσης ότι ο κ. Χρήστος Τομαράς πρώην πρόεδρος της ΠανΜεσσηνιακής και του ΣΑΕ Αμερικής έδωσε συνέβαλε με το ποσό των $10,000 όπως και ο ταμίας του Εθνικού Συμβουλίου κ. Βασίλης Ματαράγκας ενώ τέλος το πόσο των $2,000 ήταν η προσφορά του ίδιου του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου κ. Παύλου Κοτρότσιου. Τα υπόλοιπα μέλη και στελέχη του συμβουλίου δεσμεύθηκαν να κάνουν τις δικές τους προσφορές μέχρι και τα μέσα Φεβρουαρίου γι’αυτόν τον τόσο σημαντικό σκοπό αλλά και να συνεχίσουν την ενημέρωση μέσα απο τις 32 Ομοσπονδίες ώστε περισσότεροι Ομογενείς να πάρουν μέρος σε αυτή την προσπάθεια.

 

Ο πρόεδρος της ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. Ηλίας Τομάζος εξήγησε όλους τους λόγους του προβλήματος και επειδή είναι γνωστός για το συνολικό του έργο στο θέμα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ στην Αμερική, όλοι οι συμμετέχοντες Σύνεδροι υποσχέθηκαν αμέριστη βοήθεια.

 

Στη συνέχεια ο κ. Ηλίας Τομάζος έστειλε τις ακόλουθες επιστολές στους δωρητές :

 

Αγαπητέ Θεόδωρε,

Εκ μέρους μου, εκ μέρους όλων των μελών του Δ. Συμβουλίου Παιδείας, εκ μέρους των τώρα και αυριανών σπουδαστών μας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Ροντ Άιλαντ σας παρακαλούμε να δεχθείτε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υπόσχεση δωρεάς σας $100,000 για το υπό ανέγερση Κέντρο Ελληνικών Σπουδών.

 

Η ευεργεσία σας αυτή ειναι συνέχεια άλλων προτέρων σας δωρεών εις προγράμματα της Παιδείας είς Πανεπιστήμια της Κοννέκτικατ και Νοτίoυ Αλαμπάμας.

 

Η ευεργεσία σας αυτή βοηθεί τον Ελληνισμό στην προσπάθειά του να κρατήσει την παρουσία του στο εξαίρετο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Ροντ Άιλαντ τουλάχιστον για τα επόμενα πεντακόσια χρόνια.

 

‘Ολοι μας και ειδικά οι σπουδαστές μας Ελληνικών Σπουδών σας ευχαριστούμε πάρα πολύ!

Καλές Εορτές, Kαλή Χρονιά, με Υγεία για σας και οικογένειά σας το Νέο Έτος!

 

Ηλίας

Ilias Tomazos, Director

PAIDEIA Study Abroad Programs in Greece

Center for Hellenic Studies PAIDEIA

Campus of the University of Connecticut

 

Εν κατακλείδι ο πρόεδρος του ΕΣΕ Παύλος Κοτρότσιος εξείρε τον έργο της ΠΑΙΔΕΙΑΣ καιζήτησε απο όλους να στηρίξουν το το Paideia project in RI χρησιμοποιόντας την εσώκλειστη κάρτα δωρητών pledge cards τις οποίες πρέπει να στείλουν μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου.

 

Τέλος ο πρόεδρος ανακοίνωσε τις αμετάκλειτες ημερομηνίες που θα διεξαχθεί το επόμενο Συνέδριο στην Ουάσιγτον στις 7-8-9 Φεβρουαρίου, 2014 στο Ξενοδοχείο Capital Hilton

 

Paideia Pledge RI 2013 a

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img