Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΤι κάνει ένα παιδί ευτυχισμένο τα Χριστούγεννα?

Τι κάνει ένα παιδί ευτυχισμένο τα Χριστούγεννα?

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2017

 

Τι κάνει ένα παιδί ευτυχισμένο τα Χριστούγεννα?

Thanks for reading Hellenic News of America

 

Αυτό θα πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε και να στηρίξουμε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που για μία ακόμα χρονιά προσπαθεί να εξασφαλίσει «Καλά Χριστούγεννα» στα 350 παιδιά που μεγαλώνουν στα 14 Σπίτια του Οργανισμού πανελλαδικά, στα εκατοντάδες παιδιά που θα περάσουν γιορτές στα Νοσοκομεία και στις χιλιάδες οικογένειες, που αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στα βασικά!

Αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα καταφέρουμε, για μία ακόμα φορά, όλοι μαζί να προσφέρουμε σε κάθε παιδί ό,τι έχει ανάγκη …

… Ένα στολισμένο σπιτικό γεμάτο αγάπη, ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικο τραπέζι και φυσικά δώρα από τον Άη Βασίλη!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συμπλήρωσε 22 χρόνια δράσης. Με όραμα: το Χαμόγελο κάθε παιδιού, υλοποιεί πανελλαδικά, 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, αποτελεσματικές και άμεσες δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση συγκεκριμένων φαινομένων που απειλούν τα παιδιά.

Μέχρι σήμερα ο Οργανισμός έχει στηρίξει περισσότερα από 1.300.000 παιδιά και τις οικογένειές τους. Παιδιά θύματα κάθε μορφής Βίας, Παιδιά θύματα Εξαφάνισης, Παιδιά με προβλήματα Υγείας, Παιδιά που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας, έχουν βρει λύση. Λύσεις που δόθηκαν από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και με την πολύτιμη υποστήριξη εθελοντών.

1.357.374 παιδιά και 3.459.992 κλήσεις στις 3 Γραμμές Υποστήριξης και Βοήθειας (Εθνική Γραμμή SOS 1056, Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 και Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111), ήταν ο εντυπωσιακός απολογισμός της πανελλαδικής του δράσης!

Σήμερα η αποστολή του Οργανισμού συμπυκνώνεται στην δωρεάν παροχή πανελλαδικά, 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, υπηρεσιών σε όλα τα παιδιά στην Ελλάδα ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα. Οι δράσεις πρόληψης αφορούν σε όλα τα παιδιά στην Ελλάδα για την αποφυγή των φαινομένων Βίας, των περιστατικών Εξαφάνισης, καθώς και στην παροχή ιατρικών προληπτικών εξετάσεων. Οι δράσεις παρέμβασης αφορούν σε παιδιά θύματα κάθε μορφής Βίας, Παιδιά που εξαφανίζονται, Παιδιά με προβλήματα Υγείας, Παιδιά που ζουν ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση Φτώχειας. Τέλος, οι δράσεις Θεραπείας αφορούν σε παιδιά θύματα κάθε μορφής Βίας.

Οι αξίες που χαρακτηρίζουν κάθε δράση και κάθε υπηρεσία που παρέχει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι Φροντίδα, Ισότητα, Αξιοπρέπεια, Αγάπη, Ανιδιοτέλεια, Ευελιξία, Πρωτοπορία, Σεβασμός, Συμμετοχή, Συνέπεια και Συνεργασία. Αξίες που απορρέουν από το Ημερολόγιο του 10 χρονου ιδρυτή, Ανδρέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση του έργου του Οργανισμού, διαδραματίζουν οι μοναδικές για την Ελλάδα υλικοτεχνικές υποδομές του, όλες αποτέλεσμα χορηγιών επιχειρήσεων και πολιτών. Χωρίς τις υποδομές αυτές ο Οργανισμός αναμφισβήτητα δεν θα μπορούσε να ανταποκρίνεται σε τόσο μεγάλο αριθμό αναγκών με τέτοια αμεσότητα.

Μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού έχει βυθιστεί σε βαθιές κοινωνικές δυσκολίες τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Στην πορεία του 2015, του 2016 και του 2017 η κατάσταση έχει χειροτερέψει δραματικά. Όπως πάντοτε οι αδύναμες και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού είναι τα πρώτα θύματα που δέχονται τις επιζήμιες επιπτώσεις της αρνητικής αυτής κατάστασης.

Σήμερα, σύμφωνα με υπολογισμούς, περίπου 230.000 παιδιά στη χώρα ζουν σε νοικοκυριά χωρίς απασχολούμενα μέλη και μηδενικό εισόδημα. Ως αποτέλεσμα, άτομα και οικογένειες που στο παρελθόν στήριζαν το έργο του Οργανισμού σήμερα βρίσκονται οι ίδιοι σε κατάσταση μεγάλης ανάγκης.

Στην οικονομική και κοινωνική κρίση έχει προστεθεί μια ακόμα ανθρωπιστική κρίση που έχει εξελιχτεί με μεγάλη ένταση στη διάρκεια του 2015 από την μαζική εισροή προσφύγων και μεταναστών, κυρίως από χώρες που ταλανίζονται από συγκρούσεις, όπως είναι η Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πιστό στην αποστολή του για την προστασία όλων των παιδιών ανεξαιρέτως που έχουν ανάγκη και βρίσκονται σε κίνδυνο υποστηρίζει με όλες του τις δυνάμεις και τα χιλιάδες παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες και τις οικογένειες τους που ζουν στη χώρα μας.

Διαχρονικά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στηρίζεται αποκλειστικά στους πολίτες και τις εταιρείες, οι οποίοι εμπιστευόμενοι το έργο του, το στηρίζουν έμπρακτα μέσω δωρεών και χορηγιών. Για το όφελος των παιδιών που ζουν και μεγαλώνουν σε αυτό το περιβάλλον «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αντιμετωπίζει τις προκλήσεις, μέσα από τις δράσεις του, στηριζόμενο σταθερά στη δέσμευση του ότι τα παιδιά πρέπει να μπορούν να χαμογελούν και έχουν το δικαίωμα χωρίς κανένα συμβιβασμό να απολαμβάνουν προστασίας, υποστήριξης και ευημερίας αντί να πέφτουν θύματα ενός περιβάλλοντος κακουχιών, κοινωνικού αποκλεισμού και έλλειψης ευκαιριών.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα συνεχίσει να πασχίζει καθημερινά ώστε να διατηρήσει τις πανελλαδικές του δράσεις κοινωνικής υποστήριξης υπό τις δεδομένες συνθήκες, εξαιτίας τόσο των ολοένα αυξανόμενων αναγκών της κοινωνίας όσο και της ταυτόχρονης μείωσης των δωρεών από χορηγούς στην Ελλάδα.

Με γνώμονα πάντα την απόλυτη διαφάνεια, σταθερά κάθε χρόνο παρουσιάζονται τα στατιστικά στοιχεία των πανελλαδικών δράσεών, ενώ και τα οικονομικά στοιχεία ελέγχονται από το Διεθνές Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Ernst and Young και ομοίως δημοσιοποιούνται.

Για να στηρίξετε και εσείς τις πανελλαδικές δράσεις του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειες που έχουν ανάγκη ή βρίσκονται σε κίνδυνο επισκεφτείτε στην ιστοσελίδα μας εδώ.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img