Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
Τους ήρωες του 40 τίμησαν οι Ηπειρώτες του Wuppertal   ...

Τους ήρωες του 40 τίμησαν οι Ηπειρώτες του Wuppertal   «ΙΩΑΝΝΙΝΑ-Ηπειρος, υποψήφια πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2021»

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

 

 

Κολωνία / Γερμανία

 

Παρουσία πλήθους κόσμου οι Ηπειρώτες του Wuppertal τίμησαν τους ήρωες του 40 στην πρώτη πολιτιστική εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Ηπειρωτικός Σύλλογος του Wuppertal, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015. Η εκδήλωση που έγινε στο καφέ 3d άρχισε με τον καθιερωμένο Αγιασμό που εψάλη από τον πρωτοπρεσβύτερο κ. Ελευθέριο Αργυρόπουλο. Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ανδρέας Ιωάννου ανοίγοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στην επαναδραστηριοποίηση του Ηπειρώτικου Συλλόγου και έθεσε εν συντομία τους στόχους του νέου Δ.Σ., ο οποίος ως γνωστό, είχε ιδρυθεί το 1986.

Thanks for reading Hellenic News of America

Κατόπιν ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ, Σπύρος Κωσταδήμας ο οποίος, αφού αναφέρθηκε εν συντομία στο ιστορικό της ημέρας, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και τόνισε ότι σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς για την πατρίδα μας είναι απαραίτητο να δραστηριοποιηθούν οι σύλλογοι του εξωτερικού για να μπορέσουν να βοηθήσουν τα Ελληνόπουλα της ξενιτειάς να μάθουν την γλώσσα τους και να διατηρήσουν την ελληνική παράδοση. Συνεχάρη δε τον πρόεδρο και όλο το Δ. Σ. για την προσπάθειες που κάνουν.

Στη συνέχεια ο καθηγητής κ. Αντώνης Χρυσουλάκης μίλησε για το ΕΠΟΣ του 40 στα ηρωικά βουνά της Ηπείρου..

Τέλος τα παιδιά απάγγειλαν ποιήματα και τα χορευτικά του συλλόγου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς με την καθοδήγηση της εξαίρετης χοροδιδασκάλισσας κ. Σοφίας Πέτσιου.

 

Και σε αυτή την εκδήλωση οι Ηπειρώτισσες και οι Ηπειρώτες του Wuppertal τόνισαν όλοι μαζί την υποστήριξή τους στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών, όπως τα Ιωάννινα και η ΄Ηπειρος διεκδικήσουν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης το 2021.

 

 

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε σύσσωμο το Δ.Σ. του Συλλόγου, πολλοί από το διδακτικό προσωπικό του ελληνικού σχολείου του Wuppertal, ο πρώην πρόεδρος του Ηπειρώτικου Συλλόγου κ. Γεώργιος Παππάς, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό και πολλοί εκπρόσωποι άλλων Συλλόγων του Wuppertal και της περιοχής.

Ο πρόεδρος κ. Ιωάννου ευχαρίστησε τους πολλούς σπόνσορες της εκδήλωσης καθώς και το μουσικό συγκρότημα του Τρύφωνα Αναστασίου για την δωρεάν συμμετοχή του στην εκδήλωση με ζωντανή μουσική . Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Κώστας Μιχόπουλος.

 

Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης

 

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img