Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In Greek Το “Ίδρυμα Βενιζέλος ΗΠΑ” ξεκίνησε την λειτουργία του

 Το “Ίδρυμα Βενιζέλος ΗΠΑ” ξεκίνησε την λειτουργία του

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

 Το “Ίδρυμα Βενιζέλος ΗΠΑ” ξεκίνησε την λειτουργία του με σκοπό την διατήρηση και την προώθηση της πνευματικής κληρονομιάς του Έλληνα πολιτικού Ελευθέριου Κ. Βενιζέλου 

ΣΙΚΑΓΟ, ΙΛΙΝΟΙ, 30 Ιανουαρίου 2021. Το Ίδρυμα Βενιζέλος ξεκίνησε πρόσφατα τις δραστηριότητές του στις Ηνωμένες Πολιτείες για να τιμήσει τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Ο νέος οργανισμός έχει στόχο να εκπαιδεύσει, να διατηρήσει,να προωθήσει την έρευνα, και να μελετήσει τη ζωή και το έργο του Έλληνα πολιτικού, και τον αντίκτυπο του στην νεοελληνική ιστορία και στις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας. 

Το Ίδρυμα Βενιζέλος στις ΗΠΑ επιδιώκει να επιτύχει την αποστολή του με δραστηριότητες όπως: 

  • • Οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, δημοσίευση ενημερωτικών περιοδικών και οπτικοακουστικού υλικού. 
  • • Συνεργασία με πανεπιστήμια των ΗΠΑ καθώς και με την αδελφή οργάνωση ¨Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” που βρίσκεται στα Χανιά της Κρήτης, την γενέτειρα του μεγάλου πολιτικού. 
  • • Βοήθεια στη συλλογή των κειμένων του Ελευθερίου Βενιζέλου και στην προώθηση της έκδοσης των έργων του. 
  • • Απονομή βραβείων για λογοτεχνικά έργα που καλύπτουν σχετικούς τομείς ενδιαφέροντος. 
  • • Επιχορηγήσεις για έρευνες πανεπιστημιακού επιπέδου. 
  • • Διοργάνωση συνεδρίων, εκθέσεων και διαλέξεων στις ΗΠΑ. 

Το Ίδρυμα Βενιζέλος στις ΗΠΑ θα λειτουργεί σε συνεργασία με την αδελφή οργάνωση “Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” το οποίο από τον Μάρτιο του 2000 συλλέγει και οργανώνει τα αρχεία, διεξάγει συνέδρια, εκδίδει βιβλία και περιοδικά, συνεργάζεται με ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια καθώς και ερευνητικά ιδρύματα ενώ διαχειρίζεται το Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου στο Χαλεπά των Χανίων στην Κρήτη. Το Ίδρυμα Βενιζέλος ΗΠΑ θα επιδιώξει να προωθήσει το έργο του με αντίστοιχες ενέργειες στις ΗΠΑ. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δελτίο τύπου μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Ιωάννη Μάνο. 

Σχετικά με το Ίδρυμα Ελευθέριος Βενιζέλος ΗΠΑ 

Thanks for reading Hellenic News of America

Το Ίδρυμα έχει αίτηση σε εκκρεμότητα προς έγκριση ως φιλανθρωπικό δημόσιο ίδρυμα. Το συμβούλιο του αποτελείται από εθελοντές που μοιράζονται το πάθος για την ζωή και το έργο του Έλληνα πολιτικού Ελευθέριου Βενιζέλου. 

Άρρηκτα συνδεδεμένο με το ερευνητικό ίδρυμα “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” στα Χανιά, το “Ίδρυμα Βενιζέλος ΗΠΑ” επιδιώκει να προωθήσει και να εκπαιδεύσει το κοινό αλλά και να συνεργαστεί με άλλους οργανισμούς 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img