Friday, March 29, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In Greek«Το Αμερικανικό διήγημα» στον τρίτο κύκλο σεμιναρίων αμερικανικής λογοτεχνίας

«Το Αμερικανικό διήγημα» στον τρίτο κύκλο σεμιναρίων αμερικανικής λογοτεχνίας

Latest articles

Ο τρίτος κύκλος σεμιναρίων αμερικανικής λογοτεχνίας, που διοργανώνουν το τμήμα Δημοσίων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα και ο πολυχώρος του Αthens American Center, θα διεξαχθεί από τις 13 Οκτωβρίου 2021 έως τις 19 Ιανουαρίου 2022. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας, έπειτα από δύο επιτυχημένους κύκλους και μια σειρά βιβλιοπαρουσιάσεων, πρωταγωνιστές αυτού του κύκλου θα είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής μορφή τέχνης με ισχυρό αποτύπωμα στην παγκόσμια λογοτεχνία, το δοκίμιο και δεκαοχτώ από τους σημαντικότερους Αμερικανούς και Αμερικανίδες διηγηματογράφους – κλασικούς όσο και σύγχρονους. Καταληκτικη προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή στον κύκλο σεμιναριών είναι η Δευτέρα 27η Σεπτεμβρίου.

Οι δέκα συναντήσεις θα έχουν εισηγητές τους διακεκριμένους συγγραφείς Θεόδωρο Γρηγοριάδη (Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας 2016) και Βαγγέλη Πρoβιά.
Οι συγγραφείς που θα παρουσιαστούν είναι: O Henry, Sherwood Anderson, Dorothy Parker, Ernest Hemingway, Bernard Malamud, Patricia Highsmith, Grace Paley, James Baldwin, Alice Walker, Lucia Berlin, Ann Beattie, Tobias Wolff, Amy Hempel, Lydia Davis, George Saunders, Jhumpa Lahiri, Denis Johnson και Anthony Marra.

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης, όπως σημειώνεται, απευθύνεται σε:
1. Φιλολόγους και καθηγητές Αγγλικής γλώσσας που διδάσκουν σε Λύκεια και Γυμνάσια
2. Τελειόφοιτους και απόφοιτους Αγγλικής Φιλολογίας
3. Εισηγητές προγραμμάτων δημιουργικής γραφής
4. Συντονιστές λεσχών ανάγνωσης
5. Μεταφραστές, αναγνώστες, στελέχη εκδοτικών οίκων
6. Δημοσιογράφους που καλύπτουν τον εκδοτικό χώρο

Σκοπός του προγράμματος, όπως ορίζεται, είναι η ενθάρρυνση της διασποράς του έργου των συγγραφέων σε εκπαιδευτικό πλαίσιο και σε πλαίσιο δράσεων δημιουργικής γραφής και φιλαναγνωσίας.
Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν την ιστορία, την εξέλιξη και τον τρόπο με τον οποίο το αμερικανικό διήγημα συνετέλεσε στην πολυμορφία και τη δυναμική της αμερικανικής λογοτεχνίας. Οι δέκα συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας Zoom και γίνονται δεκτοί συμμετέχοντες απ’ όλη την Ελλάδα.
Τα σεμινάρια είναι στα ελληνικά και η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Το πλήρες πρόγραμμα των συναντήσεων, η αίτηση συμμετοχής και άλλες πληροφορίες είναι διαθέσιμα στον σύνδεσμο https://amlit2021.weebly.com/

Thanks for reading Hellenic News of America

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img