Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
CommunityBusinessΤο επενδυτικό timing της Ομογένειας

Το επενδυτικό timing της Ομογένειας

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

 

Editorial of the Hellenic News of America

Εχει καταστεί σύνηθες πλέον το γεγονός, κάθε κυβερνητικός παράγοντας που επισκέπτεται  την Αμερική να απευθύνει ενίοτε, στην Ομογένεια πρόσκληση συμμετοχή της, στην ανόρθωση της πατρίδος. Οι προτροπές αυτές γίνονται σε συχνότητα που δεν έχει προηγούμενο. Διαβάζουμε στον τύπο ότι ο τάδε υπουργός, δήμαρχος, πρόεδρος επιμελητηρίου, και διάφοροι άλλοι, καλούν τους Ομογενείς να επενδύσουν στην Ελλάδα. Δεν βρέθηκε κάποιος να πει σε αυτούς τους Κυρίους ότι οι Ομογένεια δεν χρειάζεται προτροπές και προσκλήσεις. Γνωρίζει καλύτερα από τους ιδίους τι πρέπει και πότε να το κάνει. Ας σταματήσουν αυτές οι άνευ ουσίας προσκλήσεις. Τα καλέσματα έχουν δυναμική όταν συνοδεύονται με σχέδια, με επιχειρηματικά και φορολογικά κίνητρα,  με ανύπαρκτη γραφειοκρατία, και με μηδενική διαφθορά. Αναμφισβήτητο είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα μετά από τέσσερα μνημόνια και μία άνευ προηγουμένου παρατεταμένη οικονομική κρίση επιχειρεί να βρει τον βηματισμό της. Ασφαλώς ουδείς πιστεύει ότι αυτός ο βηματισμός θα είναι ταχύς. Αντιθέτως οι οικονομικές εκτιμήσεις δεν συνηγορούν υπέρ μίας γρήγορης ανάπτυξης. Ετσι λοιπόν και τα επόμενα χρόνια η Ελληνική κοινωνία θα συνεχίσει να βιώνει την ανέχεια της Οικονομικής κρίσης όπως τουλάχιστον υποδηλώνουν τα οικονομικά μεγέθη που έχουν επεξεργαστεί οι δανειστές της Ελλάδος.  Στον ορίζοντα, ωστόσο εμφανίζονται κάποιες «αχτίδες» ανάπτυξης με αμυδρό φώς.

Ας ελπίσουμε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει έστω και με καθυστέρηση να εισέλθει στις αγορές, γιατί εκείνες είναι που θα δώσουν την μεγάλη εκκίνηση της ανάπτυξης. Επειδή στην εισαγωγή του editorial αναφερθήκαμε στις προσκλήσεις που δέχονται οι επιχειρηματικοί φορείς της ομογένειας να επενδύσουν στην Ελλάδα, αυτές δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Εδώ και δεκαετίες οι εκάστοτε κυβερνώντες καλούσαν και καλούν την Ομογένεια σε συστράτευση. Τώρα αν εισακουγόντουσαν οι εκάστοτε κυβερνητικές παραινέσεις, είναι ένα ερώτημα που μπορούν να απαντήσουν όσοι επένδυσαν στην Ελλάδα. Αυτό που έχει σημασία πάντως είναι ότι οι επιχειρηματικοί φορείς της Ομογένειας άρχισαν να κάνουν μεγαλύτερα επενδυτικά «άλματα» στην Ελλάδα. Προφανώς διακρίνουν κάποιες ευνοϊκές συγκυρίες για τέτοια ανοίγματα, χωρίς να παραβλέπεται σε πολλές περιπτώσεις και η πρόθεση τους, να βοηθηθεί η Ελλάδα. Είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό το γεγονός ότι παρατηρείται μία «ζύμωση» επενδυτικών σχεδίων που προέρχονται από την Ελληνική Ομογένεια. Ο χρόνος θα δείξει. Οι κυβερνώντες δεν πρέπει να αποδυναμώσουν αυτή την επιθυμία που εκδηλώνεται εκ μέρους της Ομογένειας. Είναι καιρός να προχωρήσουν σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν το επενδυτικό περιβάλλον εύνοικό. Ιδού η Ρόδος, Ιδού και το Πήδημα.

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img