Friday, March 29, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΤο κομματικό συμφέρον και πάλι υπεράνω του εθνικού

Το κομματικό συμφέρον και πάλι υπεράνω του εθνικού

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Του Δημήτρη Χατζή, Προέδρου της Παμμακεδονικής Ένωσης Η.Π.Α.

Τις ημέρες που ακολούθησαν του πρώτου δημόσιου διαλόγου (debate) των πολιτικών αρχηγών χύθηκε πολύ μελάνι για το ποιοι βγήκαν κερδισμένοι ή χαμένοι από αυτόν. Όμως για τους πολίτες εκείνους που δεν στηρίζονται για τις αποφάσεις τους σε ένα τηλεοπτικό θέαμα που επιμελώς σκηνοθετούν τα επικοινωνιακά επιτελεία των κομμάτων, η διαπίστωση είναι τραγική: Για μία ακόμη φορά ο μεγάλος χαμένος παραμένει η Ελλάδα και ο λαός της.

Η διαπίστωση ότι δεν έγινε ουσιαστικός διάλογος είναι κοινή.  Το κομματικό συμφέρον και ο αγώνας δρόμου για την εξουσία ετέθησαν και πάλι υπεράνω του εθνικού συμφέροντος.

Ο ελληνικός λαός όμως δεν χρειάζεται τηλεοπτική χειραγώγηση, επιπλήξεις ή υποδείξεις από τους πολιτικούς αρχηγούς για το πώς ψήφισε στις περασμένες εκλογές ή θα ψηφίσει στις επερχόμενες. Χρειάζεται ενημέρωση. Χρειάζεται αλήθειες όσο κι αν ορισμένες από αυτές είναι επώδυνες. Χρειάζεται ανιδιοτέλεια από τους πολιτικούς που θα προδιαγράψουν το μέλλον των νεότερων γενεών στην Ελλάδα.

Τα τελευταία 6 χρόνια, από τότε που η οικονομική κρίση έπληξε ανεπανόρθωτα τη χώρα μας, αλλάξαμε επτά πρωθυπουργούς (δύο εξ αυτών υπηρεσιακοί) και δεκάδες υπουργούς και υφυπουργούς χωρίς να καταφέρουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Αντιθέτως, τα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά αδιέξοδα μεγενθύθηκαν. Κι όλα αυτά τα ζητήματα συναρτώνται με τη γεωπολιτική ανακατάταξη που εξελίσσεται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στην περιοχή των Bαλκανίων και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Thanks for reading Hellenic News of America

Στο πλαίσιο αυτό, θλιβερή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην ενότητα που αφορούσε στην εξωτερική πολιτική και στην άμυνα της χώρας, κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας, παρακολουθήσαμε κάποιες γενικές και αόριστες αναφορές στη γεωστρατηγική αξία της χώρας μας ενώ ουσιαστικά δεν έγινε καμμία αναφορά και τοποθέτηση στα εθνικά μας θέματα.

Ζούμε τόσα χρόνια σε ένα έντονο παρατεταμένο προεκλογικό κλίμα στη δυσκολότερη συγκυρία της χώρας στη νεότερη ιστορία της και οι πρωταγωνιστές της πολιτικής δεν σκέφθηκαν να προτείνουν ή να αναζητήσουν κοινό τόπο ουσιαστικού εθνικού διαλόγου. Δεν πρότεινε κανείς τη χάραξη μίας σταθερής μακροπρόθεσμης στρατηγικής πολιτικής βασισμένης στη γεωστρατηγική/ γεωπολιτική και γεω-ενεργειακή αξία της Ελλάδας.

Θα έρθει και πάλι η επόμενη ημέρα των εκλογών και η ηγεσία μας, όποια κι αν είναι, δεν θα διαθέτει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για να διασφαλισθούν τα άμεσα ζωτικά συμφέροντα της χώρας.

Γνωρίζουμε το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Ελλάδας για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. Υπενθυμίζω ότι ένα από τα θέματα-κλειδιά στην υπόθεση αυτή αφορά το κράτος των Σκοπίων. Η γεωγραφική αυτή περιοχή δεν αποτελεί μια εθνολογική και κρατική οντότητα, αλλά ένα γεωγραφικό, πολιτικό μόρφωμα, με στόχο την εξυπηρέτηση γεωστρατηγικών στόχων που εμπλεκόμενοι γνωρίζουν ότι έχουν πλέον ξεπεραστεί.

Η θέση της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής παραμένει ακλόνητη και θα συνεχίσει τον αγώνα της για την αναίρεση της αναγνώρισης της ΠΓΔΜ με το όνομα “Μακεδονία” από συγκεκριμένες χώρες. Πρέπει όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές και κυρίως οι πολιτικοί μας, να αντιληφθούν ότι δίκαιη λύση του ζητήματος, θα σημαίνει και οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή, με τη δημιουργία θέσεων εργασίας και επενδύσεων.

Με τις σκέψεις αυτές, απευθύνω για μία ακόμη φορά, έκκληση στους συμπατριώτες μας πριν προσέλθουν στις κάλπες, να ενημερωθούν για τις θέσεις των κομμάτων αλλά, και δια ζώσης, για τις θέσεις του εκάστοτε υποψηφίου βουλευτή για τα σημαντικά θέματα που αφορούν το μέλλον της χώρας. Να μην αρκεσθούν στις ανούσιες τηλεμαχίες.  Οι «καινοτόμες» τηλεοπτικές διαδικασίες, οι image makers, οι στημένες ερωτήσεις των δημοσιογράφων και οι δημοσκοπήσεις δεν πρόκειται να αλλάξουν τα πράγματα. Οι ενημερωμένοι πολίτες όμως μπορούν με τις επιλογές που θα κάνουν!

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img