Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
GreeceCultureΤο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας τίμησε τον Καθηγητή Κουφουδάκη

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας τίμησε τον Καθηγητή Κουφουδάκη

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Σε λαμπρή τελετή τον αναγόρευσε Επίτιμο Διδάκτορα της Νομικής Σχολής

Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διακυβέρνησης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αναγορεύθηκε ο ομότιμος Πρύτανης του Πανεπιστημίου και ομότιμος Κοσμήτορας της Σχολής Τεχνών και Επιστημών του Πανεπιστημίου Ινδιάνας, Ευάγγελος (Βαν) Κουφουδάκης.

Στην τελετή αναγόρευσης του στο CINE STUDIO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, παραβρέθηκαν πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, η ηγεσία του Πανεπιστημίου, φοιτητές και πλήθος κόσμου.

«Τιμούμε σήμερα τον Καθηγητή Βαν Κουφουδάκη, αναγνωρίζοντας την εξαιρετική συνεισφορά του στις Πολιτικές Επιστήμες, την κοινωνία και το Πανεπιστήμιο μας», τόνισε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, προσθέτοντας πως η αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα είναι η ανώτατη διάκριση, η οποία απονέμεται σε σημαντικούς ανθρώπους οι οποίοι διακρίθηκαν προσφέροντας ξεχωριστές υπηρεσίες στην Εκπαίδευση, τις Επιστήμες, τον Πολιτισμό και την Ανθρωπότητα. Υπογράμμισε επίσης ότι «είμαστε όλοι ευγνώμονες για την κληρονομιά που μας άφησε, που όμως πρόσθεσε σημαντικό αλλά και αναγκαίο βάρος στους ώμους των διαδόχων του».

«Τιμώντας ανθρώπους που συνέβαλαν στη βελτίωση της κοινωνίας μας, στην προώθηση των αξιών και των αρχών και στην πρόοδο της σκέψης μας είναι σημαντικό γιατί επιτρέπει σε όλους μας να εκτιμήσουμε πως είμαστε μέλη μιας ατέλειωτης αλυσίδας, η οποία επιτρέπει την πρόοδο της ανθρωπότητας. Το παρελθόν αποτελεί οδηγό για το παρόν και το μέλλον», τόνισε ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Αχιλλέας Αιμιλιανίδης. Τόνισε επίσης πως «αναμφίβολα ο Καθηγητής Βαν Κουφουδάκης είναι ο ακαδημαϊκός με τη μεγαλύτερη επιρροή στις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, Κύπρου-Ελλάδας, ενώ γνωρίζει άριστα όλα αυτά που σχετίζονται με το Κυπριακό».

Την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για την ανακήρυξη του Καθηγητή Κουφουδάκη σε Επίτιμο Διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου, ανακοίνωσε ο Καθηγητής Ανδρέας Θεοφάνους, Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διακυβέρνησης καθώς και του Κυπριακού Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, εξήρε το συγγραφικό και ακαδημαϊκό του έργο. Τόνισε επίσης ότι ο Καθηγητής Κουφουδάκης είναι από τους κορυφαίους διανοητές ο οποίος ασχολήθηκε συστηματικά με τις ελληνοαμερικανικές και ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς και με το Κυπριακό.

Thanks for reading Hellenic News of America

Ο Καθηγητής Κουφουδάκης εξέφρασε την συγκίνησή του για την αναγόρευσή του από ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο υπηρέτησε και με τον οποίο τον συνδέει μια σχέση τριών δεκαετιών, και την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διαρκώς εξελίσσεται και προοδεύει, και έχει καταστεί ένα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα στην περιοχή. Υπογραμμίζοντας ότι είναι υπερήφανος που είναι μέλος της Ελληνικής διασποράς τόνισε ότι «επέλεξα την ακαδημαϊκή καριέρα γιατί αυτή, προσφέρει ελευθερία της σκέψης και έκφρασης, ενώ μου επέτρεψε να μετέχω στα κοινά, ακολουθώντας την προτροπή του Περικλή, περί συμμετοχής των πολιτών σε μια Δημοκρατία».

Ο Καθηγητής Κουφουδάκης αναφέρθηκε εκτενώς στο Κυπριακό και αμφισβήτησε την ακολουθούμενη διαδικασία επίλυσης του, η οποία ευνοεί τις τουρκικές επιδιώξεις όπως υπέδειξε. Παρέθεσε σειρά από επιχειρήματα, θέλοντας να επισημάνει πως η ελληνοκυπριακή πλευρά οφείλει να αλλάξει πλεύση. Ολοκλήρωσε με αισιόδοξη νότα υποδεικνύοντας πως «μπορεί η ζωή να μην είναι ιδανική, μπορεί όμως να είναι ανεκτή αν αντιμετωπίζεται με την απαραίτητη πίστη για τις αξίες του καθενός, τη σκληρή δουλειά και την τιμιότητα. Αυτό έκανα σε όλη μου τη ζωή και θέλω να πιστεύω πως πέτυχα».

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img