Wednesday, April 24, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΤο πρώτο δωρεάν on-line οικουμενικό σχολείο αγκαλιάζει τον Ελληνισμό

Το πρώτο δωρεάν on-line οικουμενικό σχολείο αγκαλιάζει τον Ελληνισμό

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ»

 

Μια ιδέα εμπνευσμένη από την αξία της οικουμενικότητας της γνώσης, που αναδύθηκε μέσα από την πρωτοβουλία υλοποίησης ενός προγράμματος υποτροφιών για τους μαθητές της Ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη το 2008 και στη συνέχεια στους μαθητές στην Ελλάδα μελών της εκπατρισμένης Κοινότητας Κωνσταντινουπολιτών, το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» εκπληρώνει τους σκοπούς της ίδρυσής του, ανοίγοντας τις πύλες της γνώσης στον όπου γης Ελληνισμό, καθώς και σε ιστορικές κοινότητες της Ομογένειας, όπως η Κωνσταντινούπολη, η Ίμβρος, η Βόρειος Ήπειρος και οι χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.

 

Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών και καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Νικόλαος Ουζούνογλου, οι σκοποί ίδρυσης του Οικουμενικού Σχολείου εναρμονίζονται με την αποστολή της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, κύριο ενωτικό φορέα όλων των εκπατρισμένων Κωνσταντινουπολιτών σε όλο τον Κόσμο εκτός της Πόλης, που έχει ως κύριο καταστατικό σκοπό να συμβάλλει ενεργά στη διατήρηση και αναζωογόνηση του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης.

Thanks for reading Hellenic News of America

 

Η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών, που ιδρύθηκε το 2006 και αποτελείται από 30 σωματεία, εντός και εκτός Ελλάδας, διατηρεί συνεχή συνεργασία με τους φορείς της Κωνσταντινούπολης και πρωτίστως με τον ύψιστο θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Σύμφωνα με τον κ. Ουζούνογλου κύριο μέλημά της είναι η υποστήριξη της Ελληνοπαιδείας στην Κωνσταντινούπολη.

 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ουζούνογλου «αυτή τη στιγμή, τα εν λειτουργία δευτεροβάθμια σχολεία μας είναι τα τρία ιστορικά σχολεία, η Μεγάλη του Γένους Σχολή, η Ζάππειος Σχολή, που παλαιότερα λειτουργούσε μόνο ως Παρθεναγωγείο και η Ζωγράφειος Σχολή. Πέρα από αυτά, λειτουργούν και δύο δημοτικά σχολεία σε άλλες συνοικίες, αλλά η κύρια δύναμη είναι αυτά τα τρία σχολεία. Ο αριθμός των μαθητών είναι περίπου 250 και ευελπιστούμε πως ο αριθμός σιγά – σιγά θα αυξηθεί. Έχουμε το ευχάριστο γεγονός φέτος, για πρώτη φορά, να έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των εισαγομένων μαθητών στα δημοτικά μας σχολεία και η Ομοσπονδία μας παλεύει σε πάρα πολλά ζητήματα, δίνει μεγάλη ενέργεια για την υποστήριξη των σχολείων σε όλα τα επίπεδα και με το υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος και με το υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας και με τους Ομογενειακούς φορείς και σε διεθνείς οργανισμούς.

 

Με στόχο να αποκατασταθεί η παλιά αίγλη της ελληνικής Παιδείας, τα τελευταία πέντε χρόνια, η Ομοσπονδία δούλεψε πολύ εντατικά για την προετοιμασία των διδακτικών βιβλίων στην ελληνική γλώσσα. Συνεργαστήκαμε με το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο, αλλά το περισσότερο βάρος το αναλάβαμε εμείς, ώστε να έχουμε στα σχολεία μας κανονικά βιβλία, βάσει του ελληνοτουρκικού πρωτοκόλλου. Δεν είναι μια εύκολη διαδικασία. Να σας δώσω ένα παράδειγμα, από το 1985 μέχρι το 2012 τα δημοτικά μας σχολεία δεν είχαν επίσημα βιβλία. Επιπλέον, εστιάζοντας στη νέα γενιά Κωνσταντινουπολιτών που ζει στην Ελλάδα, η Ομοσπονδία παρέχει, από πρόπερσι, ένα πρόγραμμα υποστήριξης τελειοφοίτων και προ – τελειοφοίτων μαθητών για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια».

 

Το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» μεταφέρει την ελληνική παιδεία σε κάθε σημείο του πλανήτη, όπου υπάρχει Ελληνισμός και βάζει την ελληνική γλώσσα στο σπίτι, μέσα από τη διδασκαλία των μαθημάτων του ελληνικού δημόσιου σχολείου. Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννη Κρόκο, συνιδρυτή του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» και Διευθυντή Σπουδών του Κέντρου On-Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ «τα στοιχεία της Google Analytics καταδεικνύουν ότι το πρώτο δωρεάν διαδικτυακό δημοτικό σχολείο δέχεται καθημερινά στην ιστοσελίδα του www.arnos.gr χιλιάδες επισκέψεις από όλες τις περιοχές του κόσμου στις οποίες υπάρχει Ελληνισμός.

 

Πέρα από το μεγάλο αριθμό επισκέψεων από την Κύπρο, δεχόμαστε επισκέψεις καθημερινά και από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Νότια Αμερική, την Αυστραλία, την Ασία, την Νέα Ζηλανδία, την Αφρική, τη Γερμανία, τη Βρετανία κλπ.». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ουζούνογλου « Ομολογώ ότι δεν αναμέναμε το Οικουμενικό Σχολείο να έχει τόσο μεγάλη επιτυχία, καθώς συνήθως η νέα τεχνολογία βρίσκει συντηρητική αντιμετώπιση, αλλά είναι ευτυχές γεγονός ότι υπήρξε αυτή η ανταπόκριση. Το μήνυμα που εκπέμπει αυτή η αξιόλογη προσπάθεια είναι ότι η επιμονή, η υπομονή και η καρτερικότητα πάντοτε νικάει, αρκεί να δουλέψουμε με συστηματικό τρόπο, με συνέπεια και να έχουμε πάντοτε τη βλέψη μας στον τελικό σκοπό, που είναι η εξυπηρέτηση της παιδείας και της νέας γενιάς».

 

Το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» αναδεικνύεται σε ισχυρό πόλο έλξης μαθητών, γονιών και δασκάλων, που εισρέουν πλέον σε καθημερινή βάση, στη νέα εκπαιδευτική πλατφόρμα, η οποία μεταμορφώνει ριζικά τη μαθησιακή διαδικασία, καταγράφοντας, μόνο κατά το μήνα Οκτώβριο, περισσότερες από 750.000 επισκέψεις στην ιστοσελίδα του www.arnos.gr και πάνω από 5.000.000 προβολές σελίδων. Το πρώτο δωρεάν On Line Οικουμενικό Σχολείο πρωτοστατεί, παρέχοντας δωρεάν 24ωρη πρόσβαση σε περισσότερα από 12.000 μαθήματα με διδασκαλία σε video (Μαθηματικά, Γλώσσα, Ιστορία, Φυσικά και Γεωγραφία), για όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου, καλύπτοντας τη θεωρία, τη μεθοδολογία και τις ασκήσεις βήμα – βήμα. Συγχρόνως, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, μηδενίζει τις αποστάσεις, εξασφαλίζοντας απευθείας επικοινωνία με τον on line δάσκαλο και παρέχει μια πληθώρα εκπαιδευτικών εργαλείων που μετατρέπουν τη μάθηση σε παιχνίδι.

 

Η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση και ανάπτυξη του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά είναι:

 

https://www.facebook.com/oikoumeniko.sxoleio.athina

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210-3822495.

 

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img