Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΤο πρόγραμμα Kids’ Athletics στο δήμο Θέρμης

Το πρόγραμμα Kids’ Athletics στο δήμο Θέρμης

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Δήμος Θέρμης

Δελτίο Τύπου, 28/5/15

Ένα πρόγραμμα με στόχο να εισάγει τα παιδιά του δημοτικού στον κλασσικό αθλητισμό με βιωματικό τρόπο υλοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία από το δήμο Θέρμης, τον ΣΕΓΑΣ και το Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στις εγκαταστάσεις των ΤΕΦΑΑ, που βρίσκονται στην περιοχή.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Kids’ Athletics» που έχει σχεδιαστεί από τη Διεθνή Ένωση Ομοσπονδιών Κλασσικού Αθλητισμού (IAAF) με στόχο να φέρει τα παιδιά των ευαίσθητων ηλικιών των δημοτικών σχολείων κοντά στον κλασσικό αθλητισμό, να καλλιεργήσει την ενασχόληση τους με αυτόν, να τονίσει τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν και ταυτόχρονα να εκπαιδευτούν στην ιστορία, τον πολιτισμό και τις αρχές του αθλητισμού μέσω του παιχνιδιού που προσφέρει το Kids’ Athletics.

Ο επιμορφωτικός ρόλος του προγράμματος Kids’ Athletics, ολοκληρώνεται με τη βιωματική γνωριμία των παιδιών με τα αθλήματα του κλασσικού αθλητισμού μέσα από ένα οργανωμένο πρόγραμμα με ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού. Αποτελείται από ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους. Συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων: α) τα αγωνίσματα δρόμου, β) τις ρίψεις και γ) τα άλματα

Thanks for reading Hellenic News of America

Στο πλαίσιο του προγράμματος, αναδεικνύεται ο ρόλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αναφορικά με την προαγωγή του αθλητισμού, του φιλάθλου πνεύματος και της εξωσχολικής σωματικής άσκησης σύμφωνα με τις αρχές του Ολυμπιακού ιδεώδους αλλά και η παιδευτική αξία του αθλητισμού στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων στις σύγχρονες συνθήκες που όλοι βιώνουμε.

 

Άννα Βίγκα
Γρ. Επικοινωνίας & Δημ. Σχεσεων

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img