Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΤο CNN βρήκε τα αγαπημένα του τυριά στην Ευρώπη -Το μετσοβόνε στην...

Το CNN βρήκε τα αγαπημένα του τυριά στην Ευρώπη -Το μετσοβόνε στην λίστα των κορυφαίων

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Κάποια είναι μαλακά, άλλα σκληρά και άλλα κρεμώδη. Ορισμένα έχουν μια κίτρινη απόχρωση και άλλα λευκή, ενώ κάποια έχουν αλμυρή και άλλα πικάντικη γεύση. Τα τυριά αποτελούν μία από τις αγαπημένες τροφές του κόσμου.

Και η αλήθεια είναι ότι στην Ευρώπη παράγονται μερικά από τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως. Στην Γηραιά Ήπειρο υπάρχουν τυριά με ιστορία χιλιάδων ετών. Τυριά που δημιουργήθηκαν από μοναχούς, τυριά που κάνουν την εμφάνισή τους στην κλασσική λογοτεχνία και άλλα που έχουν ένα πιο ιδιαίτερο όνομα, κάνοντας τους ανθρώπους να τα δοκιμάζουν.

 

Το CNN ασχολήθηκε με τον κεφάλαιο «τυρί» και βρήκε τα αγαπημένα του στην Ευρώπη. «Ο καθένας έχει το δικό του αγαπημένο τυρί, φυσικά – αλλά εδώ είναι 22 από τα δικά μας», γράφει χαρακτηριστικά.

Από την λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα με το αμερικανικό δίκτυο να ξεχωρίζει το μετσοβόνε. «Φυσικά, ξέρετε τα πάντα για τη φέτα και τώρα ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε ένα λιγότερο γνωστό ελληνικό τυρί. Το μετσοβόνε κατάγεται από το απομακρυσμένο βόρειο τμήμα της χώρας, ή πιο συγκεκριμένα, μια ορεινή πόλη που ονομάζεται Μέτσοβο», γράφει το CNN.

Thanks for reading Hellenic News of America

«Φτιαγμένο από αγελαδινό γάλα, είτε μόνο του είτε αναμεμειγμένο με λίγο πρόβειο ή κατσικίσιο, είναι ημίσκληρο και φυσικά καπνιστό», προσθέτει, προτείνοντας το ψήσιμο στη σχάρα ως τον καλύτερο τρόπο να το απολαύσετε.

Στη γευστικά πλούσια λίστα του αμερικανικού δικτύου φιγουράρει και το χαλούμι, που περιγράφεται γλαφυρά. «Αλμυρό, μαστιχωτό τυρί που ψήνεται στην τελειότητα». «Συνήθως αναμειγνύεται από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα, το χαλούμι προέρχεται από την Κύπρο, αλλά πλέον αποτελεί βασικό προϊόν σε όλη την Ελλάδα και την ανατολική Μεσόγειο. Για να το απολαύσετε καλύτερα ψήστε το μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό εξωτερικά», αναφέρει το CNN.

Τα κορυφαία ευρωπαϊκά τυριά σύμφωνα με το CNN

Γκράνα Παντάνο
Γκριγιέρ
Serra da Estrela
Χαλούμι
Τσένταρ
Μαντσέγο
Morbier
Bitto
Havarti
Wensleydale
Καμπράλες
Κομτέ
Πεκορίνο Ρομάνο
Μπρίντζα
Γκούντα
Callu de Cabrettu
Μετσοβόνε
Vieux-Boulogne
Jarlsberg
Gubbeen
Puzzone di Moena
Lüneberg

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img