Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΤο Pierce γίνεται επίσημα το πρώτο σχολείο στην Ελλάδα με εθνικό πρόγραμμα...

Το Pierce γίνεται επίσημα το πρώτο σχολείο στην Ελλάδα με εθνικό πρόγραμμα σπουδών και Αμερικανική Πιστοποίηση από τον MSA

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Την απόφασή του για την πιστοποίηση του Pierce οριστικοποίησε πρόσφατα ο αμερικανικός οργανισμός MSA, επιβεβαιώνοντας εμφατικά την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου και των υπηρεσιών αλλά και της πρωτοποριακής δράσης και προσέγγισης του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Το Pierce αποτελεί πλέον μέλος μιας μεγάλης εκπαιδευτικής κοινότητας 2.700 σχολείων στις ΗΠΑ και σε πάνω από 110 χώρες του κόσμου και θα μοιράζεται βέλτιστες πρακτικές προόδου για τους μαθητές και ακαδημαϊκής εξέλιξης για τους καθηγητές. Συμμετέχοντας σε αυτό το παγκόσμιο δίκτυο σχολείων πιστοποιημένων από τον MSA (Middle States Association – Commissions on Elementary and Secondary Schools, MSA-CESS), το Pierce θα συνεχίσει να εκπαιδεύει με ενθουσιασμό τους ηγέτες του αύριο και, κυρίως, ενεργούς πολίτες.

Η έγκριση ολοκληρώθηκε μετά την πολύπλευρη και αναλυτική αξιολόγηση, καθώς και την τριήμερη, διαδικτυακή επίσκεψη της ομάδας αξιολόγησης του MSA (Middle States Association – Commissions on Elementary and Secondary Schools), τον Φεβρουάριο, που εισηγήθηκε θετικά και ενέκρινε τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό του Σχολείου, τα ακαδημαϊκά αλλά και τα εξωσχολικά προγράμματα, τη στρατηγική ανάπτυξης και το Σχέδιο Δράσης για τα επόμενα 7 χρόνια.

Είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι η διαδικασία (που συνήθως απαιτεί 2 έως 6 χρόνια) ξεκίνησε για το Pierce το 2020 – με την υποβολή της αίτησης – και ολοκληρώθηκε σε διάστημα ενός χρόνου και 4 μηνών, με τη θετική εισήγηση της Επιτροπής, τον Φεβρουάριο του 2022, αναδεικνύοντας το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό του Κολλεγίου και την άριστη συνεργασία Διοίκησης, Καθηγητών, Γονέων και Μαθητών, καθιστώντας το Pierce το 1ο Σχολείο στην Ελλάδα που ακολουθεί εθνικό πρόγραμμα σπουδών και, παράλληλα, θα διαθέτει Αμερικανική Πιστοποίηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο MSA έλαβε υπόψη του και αξιολόγησε:
• την επίτευξη της Αποστολής του Pierce,
• το ρόλο της ηγετικής ομάδας,
• την οργάνωση και την αποτελεσματικότητα,
• τις υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής,
• τις εγκαταστάσεις,
• τους τρόπους προστασίας της υγείας των μελών της κοινότητας,
• τα συστήματα πληροφορικής,
• το παιδαγωγικό και ακαδημαϊκό έργο,
• τις ευκαιρίες που προσφέρονται στους μαθητές για την καλλιέργεια μη ακαδημαϊκών δεξιοτήτων,
• την υποστήριξη της διαρκούς επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών,
• τις ευκαιρίες για διάκριση των μαθητών, με τη συμμετοχή τους σε διεθνή προγράμματα

Thanks for reading Hellenic News of America

Με την Πιστοποίηση, καθηγητές και μαθητές θα διευρύνουν τους εκπαιδευτικούς τους ορίζοντες, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε διεθνείς δραστηριότητες, συνέδρια και προγράμματα και, επιπλέον, θα τονώσουν τις σχέσεις και τις επαφές του με δίκτυα σχολείων του εξωτερικού, από τα οποία θα υιοθετήσουν καλές πρακτικές.

Ειδικότερα οι εκπαιδευτικοί θα αποκτήσουν ακόμη περισσότερες ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης και διαρκούς επιμόρφωσης, με τελικό στόχο την καλύτερη προσαρμογή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων του Σχολείου στη διεθνή πραγματικότητα, την αντιμετώπιση των προκλήσεων και την επιτυχημένη πορεία του Κολλεγίου στο μέλλον.
Η ανώτερη αντιπρόεδρος διοίκησης του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, κα Ηλιάνα Λαζανά, δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε τους Εκπαιδευτικούς, το Διοικητικό Προσωπικό, τους Γονείς και τους μαθητές μας για τη συνεισφορά τους σε αυτή την εξαιρετική επιτυχία, τη διαρκή στήριξη στο έργο του Σχολείου και την αφοσίωση στους κοινούς μας στόχους. Παρακολουθούμε τις διεθνείς εξελίξεις στην εκπαίδευση, παραμένουμε στην πρωτοπορία και δικαιώνουμε τη θέση που μας έχει δώσει η Ελληνική κοινωνία, στην κορυφή των εκπαιδευτικών οργανισμών της χώρας μας».

Το Pierce έχει ενταχθεί στον διεθνή εκπαιδευτικό οργανισμό NESA (Near East and Southeast Asia Council of Overseas Schools) και πρόσφατα έλαβε την πιστοποίηση του Βρετανικού Συμβουλίου ως International School για την περίοδο 2002-2025.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img