Wednesday, April 24, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΤόπο στα ομογενειακά νιάτα

Τόπο στα ομογενειακά νιάτα

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

hermes_expo_young_professionals_group

Επένδυση στο μέλλον του Ελληνισμού στις ΗΠΑ

Γιώργος Μπίστης, Ουάσιγκτον

Νεαρά βλαστάρια της ομογένειας ανέλαβαν το χτίσιμο μιας λαμπρής προοπτικής για το μέλλον του Ελληνισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ξεκίνησαν σειρά εκδηλώσεων που αποβλέπουν στο να δικτυωθούν νέοι ελληνοαμερικανοί επαγγελματίες μεταξύ τους αλλά και με επιχειρηματικούς και άλλους παράγοντες που με αγάπη αγκάλιασαν την πρωτοβουλία αυτή, γιατί βλέπουν την νεολαία σαν τον συνεχιστή ενός έργου στο οποίο οι ίδιοι επιδόθηκαν, με ζήλο και υπερηφάνεια, επί πολλές δεκαετίες και που δεν είναι άλλο από την διατήρηση της ελληνικής κληρονομιάς στην μεγάλη και φιλόξενη τούτη χώρα.

Thanks for reading Hellenic News of America

Η Αφροδίτη Κοτρότσιου, που τώρα μπαίνει στο εργατικό δυναμικό ύστερα από εξαίρετες πανεπιστημιακές επιδόσεις και η οποία διευθύνει την λεγόμενη «Πρωτοβουλία Νέων Επαγγελματιών του Ερμή», μας είπε πως η συμμετοχή στις πιο πρόσφατες εκδηλώσεις του συνδέσμου της, στα τέλη Φεβρουαρίου στην Φιλαδέλφεια, την Βαλτιμόρη και την Νέα Υόρκη, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η χαρά της δεν περιγράφονταν που δεκάδες ελληνοαμερικανοί νέοι επαγγελματίες και φοιτητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της κι έσπευσαν να δικτυωθούν με άλλους συνομηλίκους τους ομογενείς σε κάθε μια από τις εκδηλώσεις στις τρείς αυτές μεγαλουπόλεις. Ανάμεσα σε εκείνους που με θέρμη υποστήριξαν την πρωτοβουλία ήταν δικηγόροι, γιατροί, επιστήμονες, νέοι επιχειρηματίες καθώς επίσης και τελειόφοιτοι των πανεπιστημίων Τέμπλ, Ντρέξελ, Μέρυλαντ, Τζωρτζ-Τάουν, Γουάϊντενερ, Βιλανόβα και Πεν.

hermes_expo_aphrodite_alexia

 Alexia Tsikouras, Aphrodite Kotrotsios, Nikoleta Tzaferos

Αλλά η «Πρωτοβουλία Νέων Επαγγελματιών του Ερμή» δεν αποβλέπει απλώς στην κοινωνική δικτύωση. Όπως λέει η Αφροδίτη Κοτρότσιου, είναι ένα βήμα που φτιάχτηκε για να συσφίξει τις σχέσεις ανάμεσα σε ομογενείς που επιδίδονται σε διάφορους τομείς επαγγελματικής δραστηριότητας και να ενώσει γενικά τους νέους ελληνοαμερικανούς, οι οποίοι πρέπει να είναι ενωμένοι και να βοηθούν ο ένας τον άλλον γιατί μόνον έτσι θα διασφαλιστεί η πρόοδος όλων τους και το ζηλευτό γόητρο της ομογένειας.

Ο Ερμής έγινε συνθετικό του ονόματος της πρωτοβουλίας των νέων επαγγελματιών επειδή η πρωτοβουλία αυτή αναδύθηκε από την επιτυχημένη επιχειρηματική έκθεση Ερμής-Έξπο, που διεξάγεται κάθε χρόνο επί μια εικοσαετία στο Ατλάντικ Σίτυ της Νέας Υερσέης. Ήταν σε μια από τις διοργανώσεις της έκθεσης αυτής, πριν τρία ακριβώς χρόνια, που η Αφροδίτη Κοτρότσιου κι ένας μικρός τότε πυρήνας νέων ομογενών πραγματοποίησαν την ιδρυτική τους διάσκεψη. Ο θεσμός συνεχίζεται έκτοτε μέχρι σήμερα και κάθε χρόνο προσελκύει περισσότερα μέλη στον σύνδεσμο.

Νέοι ελληνοαμερικανοί επαγγελματίες θα ιδρύουν Ταμείο Υποτροφιών για σπουδές στην Ελλάδα

aphrodite_kotrotsios

Aphrodite Kotrotsios

Η επόμενη διάσκεψη των νέων επαγγελματιών θα γίνει στα πλαίσια της φετινής Ερμής Έξπο, που είναι προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο 31 Μαρτίου-1η Απριλίου, 2012. Την φορά αυτή η «Πρωτοβουλία Νέων Επαγγελματιών του Ερμή» θα ιδρύσει και ένα Ταμείο Υποτροφιών το οποίο θα βοηθά ομογενείς φοιτητές να καλύπτουν έξοδα συμμετοχής σε προγράμματα σπουδών στην Ελλάδα, σε αυτούς τους οικονομικά δύσκολους καιρούς που περνάμε. Οι πρώτες υποτροφίες του ταμείου αναμένεται να δοθούν μέσα στο 2013.

Τόπος στα νιάτα, λοιπόν. Όχι απλώς γιατί μας το ζητά η Αφροδίτη Κοτρότσιου και η νεολαία της ομογένειας αλλά και γιατί το απαιτεί το μέλλον του Ελληνισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img