Saturday, April 20, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ 2018: Εορτασμός Ελληνικού Πολιτισμού και Πολιτιστικής Κληρονομιάς

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ 2018: Εορτασμός Ελληνικού Πολιτισμού και Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
8-10 East 79th St. New York, NY 10021 

 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ –  Διοργανώνεται και φέτος το ετήσιο φεστιβάλ ΠΑΡΑΔΟΣΗ 2018 (PARATHOSI 2018), το Σάββατο  27 Ιανουαρίου 2018 στο Lefrak Concert Hall του Queens College. Είναι μια γιορτή νεολαίας, ελληνικής κληρονομιάς και παραδοσιακού χορού που διοργανώνει για έκτη χρονιά το Γραφείο Νεολαίας της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Αναμένεται να φιλοξενήσει περίπου 30 χορευτικά σχήματα της ευρύτερης περιοχής.

Ο διάκονος π. Παναγιώτης Παπαζαφιρόπουλος, διευθυντής του αρμόδιου Γραφείου Νεολαίας και υπεύθυνος της διοργανώσεως δήλωσε: «Είναι μια συνάντηση της νεολαίας μας, στην οποία δίνεται στα παιδιά η ευκαιρία να επιδείξουν το ταλέντο τους,  την επιδεξιότητά τους και την υπερηφάνειά τους για την ελληνική τους κληρονομιά με παραδοσιακούς ελληνικούς  χορούς. Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι κάθε χρόνο η συμμετοχή αυξάνει ποσοτικά αλλά και ποιοτικά. Στη προσπάθεια μας αυτή είναι αναγκαία η στήριξη όλης της Ομογένειας».

Το διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ που θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι ανοικτό σε χορευτικές ομάδες και σχήματα των ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και των Μητροπόλεών της, αλλά και συλλόγων, σωματείων και οργανώσεών της Ελληνοαμερικανικής κοινότητος. Το φεστιβάλ διαιρείται σε κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία. Η 4η κατηγορία είναι για μικρά παιδιά έως οκτώ ετών και οι ομάδες συμμετέχουν εκτός διαγωνισμού.  Η 3η κατηγορία είναι για παιδιά 9-11 ετών, η 2η κατηγορία είναι για παιδιά 12-14, η 1η κατηγορία είναι για εφήβους 15-17 ετών. Οι νέοι 18 ετών και άνω, διαγωνίζονται στην κατηγορία senior.

Thanks for reading Hellenic News of America

Το βράδυ θα ακολουθήσει η τελετή Απονομής Βραβείων και εορταστικό δείπνο με χορό και γλέντι στο Terrace on the Park, στις 6:00 μ.μ., μια βραδιά στην οποία προσκαλείται όλη η Ομογένεια.

Το Φεστιβάλ παραδοσιακού χορού ΠΑΡΑΔΟΣΗ 2018 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018, στο Lefrak Concert Hall του Queens College στο Flushing, NY, με έναρξη στις 10:00 π.μ. Το Δείπνο Απονομής των Βραβείων και το Γλέντι, θα πραγματοποιηθούν το ίδιο βράδυ 6:00 μ.μ., στο Terrace on the Park, στο Φλάσινγκ της Νέας Υόρκης. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο (212) 774-0412, email στο [email protected] ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.parathosi.com

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img