Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
Χαιρετισμός Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Ξυδάκη σε 4η Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου Στρατηγικής...

Χαιρετισμός Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Ξυδάκη σε 4η Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου Στρατηγικής ΕΕ για Περιφέρεια Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR) (Αθήνα, 7.10.2016)

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

«Εξαιρετική πρόκληση για την Ελληνική Προεδρία είναι η αντιμετώπιση του προσφυγικoύ -μεταναστευτικού ζητήματος που αντιμετωπίζουν χώρες της Πρωτοβουλίας Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR), σε συνδυασμό πάντοτε με τον αναπτυξιακό χαρακτήρα της Στρατηγικής» τόνισε ο ΑΝΥΠΕΞ, κ. Ν. Ξυδάκης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε σήμερα στην συνάντηση Υψηλών Αξιωματούχων της στρατηγικής της Ε.Ε. για την Περιφέρεια Αδριατικής – Ιονίου (EUSAIR).

Ως γνωστόν, η χώρα μας από 1ης Ιουνίου 2016 και για ένα έτος έχει την Προεδρία τόσο της εν λόγω Στρατηγικής όσο και της Πρωτοβουλίας Αδριατικής – Ιονίου στην οποία είναι ιδρυτικό μέλος και στην οποία επίσης συμμετέχουν η Ιταλία, η Κροατία, η Αλβανία, η Σερβία, η Σλοβενία, το Μαυροβούνιο και η Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Ο κ. ΑΝΥΠΕΞ τόνισε τη σημασία της Πρωτοβουλίας και της Στρατηγικής, σε μια εποχή έντονης οικονομικής ύφεσης, η οποία υλοποιείται μέσω της συνεργασίας εμπορικών επιμελητηρίων, πόλεων, πανεπιστημίων και άλλων περιφερειακών φορέων. Σκοπός της χώρας μας, όπως υπογράμμισε ο κ. ΑΝΥΠΕΞ είναι να συμβάλλει ενεργά στην οικονομική και κοινωνική ευημερία της περιοχής επιδιώκοντας οικονομική ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας.

Σημειώνεται ότι η χώρα μας θα διοργανώσει, τον προσεχή Μάιο, το 2ο Forum της EUSAIR, κατά το οποίο θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις σε υπουργικό επίπεδο, ενώ παράλληλα, θα λάβουν μέρος και έτεροι εμπλεκόμενοι φορές προερχόμενοι από τις χώρες που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img