ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ

 

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

  • Λένε: «Τα ταξίδια έχουν ένα είδος μαγείας. Κάποιοι έχουν γεννηθεί ταξιδιάρες ψυχές, άλλοι κόλλησαν το μικρόβιο στην πορεία της ζωής τους και άλλοι ίσως να μη γνωρίσουν ποτέ την πραγματική γοητεία που κρύβουν. Κάθε ταξίδι, μεγάλο ή μικρό είναι κι ένα διαφορετικό μονοπάτι που οδηγεί στο εσωτερικό της ψυχής σου. Κάθε ταξίδι είναι ένας νέος δάσκαλος που σε βοηθάει να διευρύνεις περισσότερο το οπτικό σου πεδίο, να κατανοήσεις καλύτερα τη ζωή, τους ανθρώπους, τη θέση σου και τον προορισμό σου. Μέσα στη ζάλη της καθημερινής πίεσης, ένα ταξίδι ξεπροβάλλει πάντα σαν όαση, σαν σανίδα σωτηρίας που θα σε κάνει να θυμηθείς πάλι τι σημαίνει να ζεις».

Έλατε σήμερα να θυμηθούμε και πάλι μαζί τι σημαίνει να ζούμε μέσα από ένα ακόμα ταξίδι, αυτή τη φορά στην πανέμορφη Χαλκίδα μας!

ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΘΕΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

 ΧΑΛΚΙΔΑ ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΥΒΟΪΚΟΥ.

Η Χαλκίδα, είναι η πρωτεύουσα του νομού Εύβοιας. Είναι μια πανέμορφη πόλη που βρίσκεται « ένα βήμα» από την Αθήνα και είναι κτισμένη στις δύο πλευρές του πορθμού του Ευρίπου, με το ένα κομμάτι της να βρίσκεται στο υπέροχο νησί Εύβοια και το άλλο της στην Στερεά  μας Ελλάδα. 

Στην ηπειρωτική πλευρά της, στον λόφο της Κανήθου, στέκει αγέρωχο το ενετικό κάστρο του Καράμπαμπα. Το κάστρο και  η γέφυρα του Ευρίπου με τα “τρελά” νερά ανά έξι ώρες ν’ αλλάζουν κατεύθυνση, σηματοδοτούν ίσως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της πόλης.

Πριν μπεις στη πόλη της Χαλκίδας διασχίζεις τη νέα εντυπωσιακή κρεμαστή γέφυρα,  που αποτελεί ένα σύγχρονο τεχνολογικό επίτευγμα. Το μήκος της είναι 694,5μ.

Η  παλιά κινητή γέφυρα χρησιμοποιείται από τους επισκέπτες ως πέρασμα από την στερεά Ελλάδα στην Εύβοια και είναι  σημείο παρατήρησης της παλιρροιακής εναλλασσόμενης κίνησης των νερών του Ευβοϊκού.

Στη περιήγηση στη πόλη συναρπάζουν τα αρχοντικά σπίτια και τοποθεσίες που αξίζει να γνωρίσετε και  να περπατήσετε. Μη παραλείψετε να επισκεφτείτε το Κόκκινο Σπίτι της οικογένειας Μάλλιου στη βόρεια πλευρά της παραλίας της πόλης που χτίστηκε το 1884 από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Φλεγκίς, αποτελώντας και αυτό ένα ακόμα σημαντικό σημείο αναφοράς της Χαλκίδας.

Μην παραλείψετε επίσης να επισκεφθείτε την πολιούχο μεσαιωνική εκκλησία της  Αγίας Παρασκευής. Ο μητροπολιτικός αυτός ναός βυζαντινού ρυθμού ανοικοδομήθηκε από τους Βενετούς τον 14ο  αιώνα. 

ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΡΑΜΠΑΜΠΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Απαραίτητη η επίσκεψη σας στα μουσεία και ειδικά στο αρχαιολογικό το οποίο παρουσιάζει ευρήματα από ανασκαφές που  έχουν γίνει σε σημαντικά σημεία της Εύβοιας , όπως στην Ερέτρια.

Μια επίσκεψη στο λαογραφικό θα σας συναρπάσει βλέποντας σπάνια αντικείμενα, όπλα, παραδοσιακές ενδυμασίες και νομίσματα. Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει το τουρκικό τζαμί  στο οποίο στεγάζεται μια σπουδαία βυζαντινή συλλογή, κυρίως από βυζαντινά και μεταβυζαντινά γλυπτά, ψηφιδωτά και κεραμικά, ενώ διάφορα έργα τέχνης εκτίθενται στην Δημοτική Πινακοθήκη.

  • Αφορμή για όλα κι όσους γνώρισα στη Χαλκίδα υπήρξε ο «πνευματικός μου πατέρας»,  όπως τον αποκαλώ, ο σπουδαίος άνθρωπος, αεικίνητος και οξυδερκής επιχειρηματίας, κ. Γαληνός Λαουτάρης.

Ο κ. Γαληνός  με αγάπη πατρική με υποδέχτηκε και από το μπαλκόνι το σπιτιού του με την μοναδική θέα, μου μίλησε για όλα όσα κατάφερε  να δημιουργήσει (και να προσφέρει θα πω εγώ) στη Χαλκίδα που αγαπά σα δεύτερη μάνα γη του. Η πορεία του εξάλλου, τον επιβεβαιώνει!

ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗ ΧΑΛΚΊΔΑ

Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ  κ.ΓΑΛΗΝΟΣ ΛΑΟΥΤΑΡΗΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ. 

«Γεννήθηκα, Άννα μου,  το 1927 στο Βαθύ Σάμου. Στη Χαλκίδα ήρθα στα 15 μου χρόνια. Στην κατοχή, οι Γερμανοί μου στέρησαν τον πατέρα. Έτσι, ξεκίνησα ως μικροπωλητής, παράλληλα με το νυχτερινό σχολείο να ζήσω την οικογένειά μου.  Ήμουν ανήσυχο πνεύμα γι αυτό τα επόμενα χρόνια επεκτάθηκα. Το 1955 άνοιξα «Το ειδικό» στην Κριεζώτου, ένα καφεκοπτείο που σύντομα πήρε τη μορφή παντοπωλείου. Μετά από 12 χρόνια, το κατάστημα μετεξελίχτηκε σε self service, ένα πρωτοποριακό, πρώιμο super market , στο οποίο βάζω το όνομά μου  στην ταμπέλα. Το 1981 ξεκινάει η αλυσίδα και στην Χαλκίδα με τα πρώτα 10 μου super market. Ο κόσμος σταδιακά αντί να πει «πάω super market», λέει «πάω Γαληνό»! Ετσι λοιπόν το 2000 είχα 48 super market. Ασχολούμαι μέχρι σήμερα ενεργά με κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες! Είμαι αυτοδημιούργητος και δεν έχω τελειώσει κάποια ανώτατη σχολή. Έχω μόνο παρακολουθήσει πολλά οικονομικά σεμινάρια.  Άλλωστε τα χαρτιά δεν κάνουν τον επαγγελματία. 

Η Χαλκίδα της εποχής εκείνης  ήταν μια επαρχία με πολύ προηγμένο πληθυσμό, με ανθρωπιά θα έλεγα, με αποτέλεσμα να την ερωτευτώ. Γι αυτό το λόγο αυτό τις επιχειρήσεις μου τις ανέπτυξα εδώ κι όχι στην απρόσωπη Αθήνα όπου μου δόθηκαν πολλές ευκαιρείς να το κάνω.

ΝΕΑ ΓΕΦΥΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Ξέρεις τι  είναι να ξεκινάς από το σπίτι σου για να πας στο μαγαζί σου και ν΄ ακούς 30 καλημέρες στο δρόμο; 

Τώρα όλα τρέχουν κι όλα αλλάζουν, αρκεί οι ψυχές και οι καρδιές μας να μη χάνουν το χρώμα τους. 

Θυμάμαι όταν είχα έρθει στη Χαλκίδα  υπήρχε μόνο η παλιά γέφυρα που αποτελούσε κα αποτελεί μέχρι σήμερα το χαρακτηριστικό σύμβολο της πόλης. Με την κατασκευή της νέας γέφυρας που ολοκληρώθηκε το 1993 μειώθηκε η κίνηση προς την είσοδο της Χαλκίδας και το ταξίδι έγινε πιο σύντομο για όλους . Ωστόσο, η παλιά γέφυρα του 1962 τραβά ακόμα την προσοχή με τη γραφικότητά της και την όμορφη θέα που προσφέρει προς την πόλη και τη νέα “ανταγωνίστριά” της. Το ότι μπορείς μάλιστα να κατέβεις για να τα θαυμάσεις με την ησυχία σου, την κάνουν πιο αγαπητή στους ταξιδιώτες.  

Αν σταθείς στην παλιά γέφυρα πάνω από το κανάλι του Ευρίπου και κοιτάξεις τα νερά θα εντυπωσιαστείς από το γνωστό πλέον φαινόμενο “των νερών της Χαλκίδας” που αλλάζουν κατεύθυνση ανά 6 ώρες.  

ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΡΑΜΠΑΜΠΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Επίσης υπέροχη είναι η θέα από το κάστρο του ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ. 

Αξίζει δε να επισκεφτείς το “Κόκκινο Σπίτι” και το Δημαρχείο που κι αυτό είναι ένα υπέροχο κτίσμα. Πρόκειται για ένα τριώροφο νεοκλασικό κτίριο. Αγοράστηκε το 1904 από τον έμπορο με το όνομα Κότσικας ως παλιό εργοστάσιο και δύο χρόνια μετά στην ίδια θέση υψώθηκε το πανέμορφο αυτό κτίριο που σήμερα αποτελεί και το Δημαρχείο της πόλης.  

Να πας οπωσδήποτε στο Λαογραφικό Μουσείο και ρωμαϊκό υδραγωγείο που είναι γνωστό ως Καμάρες. Πρόκειται για έργο που κατασκεύασαν οι Ρωμαίοι για την ύδρευση της πόλης, το οποίο σήμερα εξακολουθεί και διατηρείται σε εξαιρετικά καλή κατάσταση. Σώζονται 12 ακέραιες καμάρες με αψίδες και 3 κολώνες χωρίς αψίδες. Το σκηνικό είναι εντυπωσιακό και θα τραβήξει την προσοχή σου αν περάσεις από εκεί, κυρίως τις βραδινές ώρες, οπότε και φωταγωγείται.  Τέλος κάνε τη βόλτα σου  στο όμορφα μαγαζιά της παραλίας της Χαλκίδας. Αν θες μπορείς να χαλαρώσεις σε κάποιο από τα μπαράκια της Χαλκίδας με όμορφες μουσικές!  Οπωσδήποτε να κάνεις τη διαδρομή στις όχθες των “τρελλών νερών” , μια διαδρομή που πάντα είναι γεμάτη ζωή. Να κοιμηθείς σα στο σπίτι σου σ΄ένα από τα όμορφα καταλύματα της Χαλκίδας και μη ξεχάσεις να γευτείς φρέσκο ψάρι Ευβοϊκού, εκλεκτούς μεζέδες και ό,τι άλλο φανταστείς σε μοναδικές γεύσεις».

Το να μοιράζεσαι στιγμές  με τον κ. Γαληνό Λαουτάρη είναι δώρο Θεού. Αγαπημένε μου κύριε Γαληνέ, από καρδιάς σας ευχαριστώ και να θυμάστε ότι ένα κομμάτι της καρδιάς μου σας ανήκει! 

  • Στο ουζερί ΘΑΛΑΜΙ γνώρισα τον ιδιοκτήτη κ. Γιώργο Τσαγκάρη  μέσω τον κ. Γαληνού Λαουτάρη. Εκεί γευματίσαμε και ενθουσιάστηκα τόσο από το υπέροχο φαγητό,  όσο και από τη θέση που βρίσκεται το ουζερί του!  
ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΟΥΖΕΡΙ «ΘΑΛΑΜΙ»

 κ. ΓΙΩΡΓΟ ΤΖΑΓΚΑΡΗ

Ο κ. Τσαγκάρης μιλώντας  μου για το χώρο εστίασης του, επισήμανε:

« Είμαστε  μια οικογενειακή επιχείρησή που λειτουργεί από το 2008, την οποία φτιάξαμε με πολύ μεράκι και αγάπη, κατορθώνοντας έτσι να διαπρέψουμε με την αγάπη των πελατών μας στην τοπική αγορά και όχι μόνο.

Στο ουζερί ο πελάτης συναντά γευστικά τη παράδοση στα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, όπως και στις δοκιμασμένες συνταγές για πρωτότυπους μεζέδες, πάντα μαγειρεμένους με τα καλύτερα ημερήσια φρέσκα υλικά. Απολαμβάνει πλούσιες μερίδες που ικανοποιούν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε φανατικούς πελάτες και μάλιστα από όλη την Ελλάδα. Όσο για τον εξωτερικό μας χώρο βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στο κύμα προκαλώντας έτσι τις αισθήσεις σας με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Όλα τα υλικά μας είναι επιλεγμένα αυστηρά και το λάδι μας οικολογικό . Ενώ τα ψάρια και γενικά ό,τι αφορά στα θαλασσινά μας είναι από τον Ευβοϊκό.»

Το «θαλάμι « είναι σίγουρα η τέλεια επιλογή για να απολαύσει κανείς φρέσκο ψάρι και θαλασσινά. 

  • Αξίζει να δοκιμάσετε τα σαγανάκια με γαρίδες (κόκκινο και λευκό), απίθανο χταπόδι στα κάρβουνα και τρομερές γυαλιστερές, κυδώνια & πετροσωλήνες. Διαθέτει δε αξιοπρεπέστατη κάβα.  Λειτούργει όλες τις εποχές του χρόνου και σας περιμένει !Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα  

Ένα από τα ομορφότερα ξενοδοχεία που σας συστήνω για τη διαμονή σας είναι το Hotel Johns.

  • Το John’S Hotel προσφέρει κατάλυμα 3 αστέρων κοντά σε πλατεία Πεσόντων Οπλιτών. Από το 1971 το ξενοδοχείο προσφέρει σπιτική φιλοξενία σε 5όροφο κτίριο σε παραδοσιακό στιλ αρχιτεκτονικής και επίπλωση. Το ξενοδοχείο προσφέρει καθαριστήριο, στεγνοκαθαριστήριο και υπηρεσία δωματίου για τη άνεση των επισκεπτών.O ιδιοκτήτης του κ. Γιάννης Μυλωνάς  είναι Έλληνας που διέμενε στην Αμερική, ο οποίος επέστρεψε με την οικογένεια του στην Ελλάδα το 1970 και δημιούργησε το ξενοδοχείο που αποτελεί οικογενειακή επιχείρηση. 
ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ JOHN’S HOTEL κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΥΛΩΝΑ

 

«Τα δωμάτια στο κατάλυμα μας  παρέχουν ιδιωτικό μπαλκόνι, γραφείο εργασίας και στερεοφωνικό σύστημα. Ορισμένα δωμάτια περιλαμβάνουν θέα σε βουνό. Προσφέρονται μπάνια εξοπλισμένα με καμπίνα ντους, πετσέτες μπουρνούζια και σκουφάκι μπάνιου.

Οι  πελάτες μας  μπορούν να απολαύσουν πρωινό στον κήπο. Μπορούν επίσης να χαλαρώσουν και να φάνε ένα σνακ στο 24ωρο μπαρ.

Το John’S Hotel επίσης προσφέρει αίθουσα συναντήσεων, υπηρεσίες φαξ/φωτοτυπικού και φωτοτυπικό για επιχειρηματίες επισκέπτες.

Παρέχει επίσης κούνιες και παιδικό μπουφέ για οικογένειες με παιδιά. Οι επισκέπτες μπορούν να ασχοληθούν με ιππασία, πεζοπορία και μπόουλινγκ στο ξενοδοχείο. 

Διατίθεται Ασύρματο Internet σε όλο το ξενοδοχείο και είναι δωρεάν, όπως επίσης το ξενοδοχείο μας διαθέτει ιδιωτικό παρκινγκ . Ανακαινίστηκε το  2008. Έχει 5  ορόφους και 57 δωμάτια. 

Από το ξενοδοχείο μας μπορεί με τα πόδια να επισκεφτεί ο επισκέπτης :

  • Πλατεία Αθανάτων – 2 λεπτά περπάτημα
  • Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας – 4 λεπτά περπάτημα
  • Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου – 5 λεπτά περπάτημα
  • Πλατεία Αγίου Νικολάου – 6 λεπτά περπάτημα
  • Παραλία Αστέρια – 6 λεπτά περπάτημα
  • Κάστρο Καράμπαμπα – 8 λεπτά περπάτημα
  • Πάρκο Βούρκου – 12 λεπτά περπάτημα
  • Πλατεία Αλωνάκι – 16 λεπτά περπάτημα
  • Ναυτικός Όμιλος Χαλκίδας – 20 λεπτά περπάτημα
  • Εθνικό Στάδιο Χαλκίδας – 25 λεπτά περπάτημα

Το προσωπικό του ξενοδοχείου είναι διαθέσιμο όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και μπορείτε να απευθυνθείτε σε αυτό για τουριστικές πληροφορίες, καθώς και για υπηρεσίες φαξ/φωτοτυπικού. Με επιπλέον χρέωση υπάρχουν δημόσιες συγκοινωνίες προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, σε απόσταση 99 χιλιομέτρων».

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑ
  • Ευχαριστώ τον υπέροχο άνθρωπο κα επιχειρηματία κ. Τσαγκάρη για την άψογη φιλοξενία και ενημέρωση.  Αυτό επίσης που θέλω να επισημάνω είναι ότι η στρατηγική τοποθεσία του, εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση στον σιδηροδρομικό σταθμό, τον σταθμό των λεωφορείων και την κεντρική πιάτσα ταξί. Είναι πεντακάθαρο και αισθάνεσαι σαν στο σπίτι σου!

Η Χαλκίδα  αγαπημένοι μου αναγνώστες , σας περιμένει να την ανακαλύψετε. Ακόμα κι αν βρεθείτε στη Αθήνα  αξίζει μία μίνι απόδραση Σαββατοκύριακου ή έστω μια ημερήσια εκδρομή για να δείτε όχι μόνο τις ομορφιές της πόλης της αλλά και τις πέριξ αυτής. Υπογραμμίζω την ανάγκη να μη λησμονήσετε να παρατηρήσετε την αλλαγή των νερών της και να ενημερωθείτε για το μοναδικό φαινόμενο των “ΤΡΕΛΛΩΝ ΝΕΡΩΝ” της!

  • Είχα τη χαρά να με ενημερώσει σχετικά γι αυτό το «μαγικό» φαινόμενο ο ξεναγός του κ. Μπάμπης Σφέτσας . Έμεινα έκπληκτη όταν με πληροφορούσε με τον απλό και μεστό λόγο του όταν μου είπε:
ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Ο κ. ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΦΕΤΣΑΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ  ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΤΡΕΛΛΩΝ ΝΕΡΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

 

« Το Παλιρροϊκό φαινόμενο του πορθμού του Ευρίπου είναι ένα από τα σπουδαιότερα  αξιοθέατα στην Εύβοια . Το φαινόμενο αυτό, είχε απασχολήσει τους αρχαίους Έλληνες και είναι δεύτερο σε μοναδικότητα παγκοσμίως! Ο πορθμός του Ευρίπου έχει πλάτος 39 μέτρα, μήκος 40 μέτρα και βάθος 8,5 μέτρα. Σε αυτόν παρουσιάζεται το εξής «περίεργο» φαινόμενο: τα νερά του κινούνται συνεχώς, ενώ ταυτόχρονα αλλάζουν φορά κινήσεως. Άλλοτε κατευθύνονται προς τον Βόρειο και άλλοτε προς τον Νότιο Ευβοϊκό. Το φαινόμενο του Ευρίπου είναι ευρύτερα γνωστό ως το φαινόμενο κατά το οποίο τα νερά του πορθμού αλλάζουν κατεύθυνση κάθε έξι ώρες. Το φαινόμενο αυτό έχει εξηγηθεί και οφείλεται στη  θέση των πλανητών Γη, Ήλιος και Σελήνη. Το ρεύμα κινείται προς μία κατεύθυνση για 6 ώρες με ταχύτητα που συνήθως είναι 5-6 μίλια ανά ώρα, αμέσως μετά ακολουθεί ένα διάστημα περίπου 8 λεπτών όπου τα νερά παραμένουν στάσιμα και μετά αλλάζουν κατεύθυνση και κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση για τις επόμενες 6 ώρες κ.ο.κ. Κατά την διάρκεια ενός Σεληνιακού μήνα, παρουσιάζονται 2 περίοδοι κατά τις οποίες τα νερά είναι ακατάστατα, δηλαδή δεν ακολουθούν την προκαθορισμένη πορεία τους. Από αυτό το φαινόμενο έχει πάρει και το παρατσούκλι της η Χαλκίδα “Τρελά νερά”. Το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται την 7η, 8η και 9η ημέρα της Σελήνης και μετά την 21η, 22η και 23η ημέρα της Σελήνης. Αξίζει να συμβουλευτείτε ένα απλό ημερολόγιο ώστε να παρακολουθήσετε το φαινόμενο σε κάθε φάση του. Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό όμως είναι ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο που υπάρχει και σε άλλα σημεία του πλανήτη έχει 2 παγκόσμιες μοναδικότητες. Η πρώτη είναι το γεγονός ότι την 24η ώρα της τρίτης και τελευταίας ημέρας της κάθε περιόδου ακαταστασίας (δηλ της 9ης και 23ης ημέρας Σελήνης) τα νερά αρχίζουν πάντα να ρέουν από το Βόρειο προς το Νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Το δεύτερο μοναδικό παγκοσμίως φαινόμενο είναι ότι στις περιόδους ισημερίας (δηλ την 21η Μαρτίου και την 22α Σεπτεμβρίου) τα ρεύματα αλλάζουν αμέσως κατεύθυνση χωρίς την στασιμότητα των 8 περίπου λεπτών που πραγματοποιείται όλες τις άλλες μέρες.

 

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

  • Επιστρέφοντας από ένα ταξίδι «αστραπή», διαπιστώνεις ότι η απόδραση στη Χαλκίδα αφήνει την αίσθηση πολυήμερων διακοπών. Μόλις 80 χλμ. από την Αθήνα (ακολουθώντας την εθνική οδό Αθήνας-Λαμίας (Ε75) και έπειτα τις πινακίδες προς Χαλκίδα), η διαδρομή μέχρι το κέντρο της πόλης διαρκεί περίπου 45 λεπτά. Πριν ακόμα το καταλάβεις έχεις φτάσει. Και όταν περάσεις τη γέφυρα κι αγναντέψεις το πήγαινε-έλα των γαλάζιων νερών του Ευρίπου κι ανηφορίσεις … η φύση κλέβει ασυζητητί την παράσταση! 

 

Αφεθείτε λοιπόν στις ομορφιές της…

ΑΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ