Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΧρεοκόπησε η κομητεία Τζέφερσον στην Αλαμπάμα

Χρεοκόπησε η κομητεία Τζέφερσον στην Αλαμπάμα

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

HNALOGO

VOA News | ΟυάσιγκτονΦωτογραφία Reuters

Η χρεωκοπία μιας τοπικής δημοτικής αρχής στις ΗΠΑ θεωρείται η σοβαρότερη χρεοκοπία που κηρύττει τοπικός φορέας στη χώρα, καθώς δεν μπορούσε να αποπληρώσει χρέος ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χρήματα που χρησιμοποίησε για την κατασκευή συστήματος αποχέτευσης.

Η κομητεία Τζέφερσον στην πολιτεία της Αλαμπάμα προσπαθούσε για τρία χρόνια να διαπραγματευτεί σχέδιο αποπληρωμής του χρέους, με τους δανειστές να συμφωνούν να περικοπεί το ποσό των χρημάτων που όφειλε η δημοτική αρχή. Ωστόσο η τοπική διοίκηση ανέφερε τη Τετάρτη ότι δεν μπορούσε πλέον να περιμένει να ξεκαθαρίσουν πολύπλοκες λεπτομέρειες και κατέθεσε αίτημα χρεοκοπίας.

Thanks for reading Hellenic News of America

Οι χρεοκοπίες τοπικών αρχών δεν είναι συνηθισμένες στις ΗΠΑ, αλλά δεν είναι και ανήκουστες. Υπήρξαν ορισμένες κηρύξεις χρεοκοπίας σε τοπικό επίπεδο τους τελευταίους μήνες, καθώς η αδύναμη αμερικανική οικονομία έχει προκαλέσει μείωση στις επιστροφές φόρων στις τοπικές διοικήσεις, καθιστώντας δύσκολη την αποπληρωμή των χρεών τους. Η περίπτωση της Αλαμπάμα θα μπορούσε σταδιακά να επιλυθεί με την παρέμβαση των δικαστικών αρχών ώστε να αποπληρωθεί ένα μειωμένο ποσό στις τράπεζες που χορήγησαν τα δάνεια.
Παράλληλα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε κάποια θετικά νέα όσων αφορά την οικονομία. Συγκεκριμένα, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου μειώθηκε απροσδόκητα το Σεπτέμβριο στα περίπου 43 δισεκατομμύρια δολάρια, που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο για φέτος.

Το αμερικανικό δημόσιο ανακοίνωσε επίσης ότι κατατέθηκαν 390 χιλιάδες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, που είναι κατά 10 χιλιάδες λιγότερες από ότι ήταν την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα. Ο μέσος όρος των επιδομάτων ανεργίας για τέσσερις εβδομάδες διαμορφώθηκε στις 400 χιλιάδες που είναι ο χαμηλότερος από τον Απρίλιο και αποτελεί ένδειξη ότι οι εταιρείες απολύουν λιγότερους εργαζόμενους, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι αντίστοιχα προσλαμβάνουν περισσότερους.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img