Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΧρ. Δήμας: Αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες αιχμής μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο...

Χρ. Δήμας: Αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες αιχμής μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις θάλασσες μας

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

«Αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες αιχμής, την τεχνητή νοημοσύνη και την ρομποτική μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις θάλασσες μας».

Αυτό σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Λιμένων Ελλάδος με τίτλο: «Λιμάνια με το βλέμμα στο μέλλον: Προκλήσεις και Προοπτικές», στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων 2022.

Ο υφυπουργός, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημειώνει ότι μίλησε για την νεα εποχή στον κλάδο της ναυτιλίας και την απήχηση που έχει στην ελληνική κοινωνία, την ιστορία και οικονομία και πιο συγκεκριμένα είπε: «Τα Posidonia 2022 αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του κλάδου της ναυτιλίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες αιχμής, την τεχνητή νοημοσύνη και την ρομποτική μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις θάλασσες μας και το περιβάλλον γενικότερα που να έχει παράλληλα ισχυρότερο οικονομικό αποτύπωμα.

Η εξέλιξη του κλάδου της ναυτιλίας έχει διαμορφώσει ένα νέο πλαίσιο για τα logistics, την ασφάλεια σε πολλαπλά επίπεδα και φυσικά για την ενεργειακή μεταφορά (διακίνηση καυσίμων), διαφοροποίηση και αυτονομία. Η Ελλάδα έχοντας την τεχνογνωσία, την εμπειρία, την γεωγραφική θέση αλλά και διαθέτοντας τον μεγαλύτερο στόλο παγκοσμίως μπορεί να εκμεταλλευτεί την διεθνή συγκυρία και να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img