Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In Greek"Ψήφος εμπιστοσύνης στην προσπάθεια για ψηφιακό μετασχηματισμό η επένδυση της Lamda Hellix"

“Ψήφος εμπιστοσύνης στην προσπάθεια για ψηφιακό μετασχηματισμό η επένδυση της Lamda Hellix”

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Ψήφο εμπιστοσύνης στη μεγάλη προσπάθεια που -όπως είπε- κάνει η χώρα μας να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας της, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη νέα επένδυση της Lamda Hellix στο Κορωπί στην εκδήλωση έναρξης κατασκευής του νέου Data Center.
«Χαιρόμαστε πολύ όταν μεγάλες ξένες επιχειρήσεις επιλέγουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Δεν είναι η μόνη η Digital Realty που το έχει κάνει. Είναι και αυτή όμως μία ψήφος εμπιστοσύνης στη συνολική δυναμική της ελληνικής οικονομίας, αλλά είναι και μία ψήφος εμπιστοσύνης στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε η χώρα μας να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας της» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:
«Και πράγματι στον τομέα αυτό έχουμε ήδη κάνει πάρα πολύ σημαντικά πράγματα στην παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και προς τις επιχειρήσεις. Χαίρομαι ιδιαίτερα κάθε φορά που ένας Έλληνας πολίτης, επιχειρηματίας, αναγνωρίζει πόσες εργατοώρες έχει γλιτώσει επειδή μπορεί πια να διεκπεραιώνει βασικές υπηρεσίες από τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, από το κινητό τηλέφωνο, αντί να σπεύδει σε μία δημόσια υπηρεσία».
Ο πρωθυπουργός έκανε μια αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν και ανέφερε ότι το Data Center Athens 2, ξεκίνησε ουσιαστικά τη λειτουργία του στα μέσα του 2015, λίγες μέρες πριν επιβληθούν τα capital controls. «Και σήμερα, 2021, βρισκόμαστε εδώ για να θεμελιώσουμε ένα πολύ μεγαλύτερο Data Center, το Athens 3. Ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα ακολουθήσει και το Athens 4. Θα ήθελα να αναλογιστείτε μαζί μου πόσο έχει αλλάξει η Ελλάδα αυτά τα έξι χρόνια που μεσολάβησαν από τη λειτουργία του δεύτερου Data Center μέχρι σήμερα που βρισκόμαστε εδώ γι’ αυτήν την πολύ σημαντική νέα επένδυση της εταιρείας» είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η χώρα μας σήμερα είναι μία χώρα η οποία είναι ανοιχτή στους ξένους επενδυτές, μ’ ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, μ’ ένα επενδυτικό περιβάλλον το οποίο προσελκύει ξένες επενδύσεις.
«Μία χώρα η οποία έχει δρομολογήσει για τα καλά, χάρη στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το μεγάλο ψηφιακό μετασχηματισμό μας έτσι ώστε να μπορούμε πια να είμαστε σε θέση να προσελκύουμε τέτοιες επενδύσεις και να γινόμαστε μία χώρα η οποία να μπορεί να υποδέχεται επενδύσεις υποδομής για τη νέα ψηφιακή οικονομία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Θεμελιώδης πυλώνας η ψηφιακή μετάβαση

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την ψηφιακή μετάβαση θεμελιώδη πυλώνα της πολιτικής της κυβέρνησης του και γι’ αυτό όπως είπε διοχετεύονται σημαντικότατοι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης σε πολλές δράσεις ψηφιακής μετάβασης, πολλές εκ των οποίων έχουν να κάνουν και με τις ψηφιακές υποδομές.
Παράλληλα εστίασε στις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν και σημείωσε: «Μιλάμε για πολλές καλοπληρωμένες δουλειές στο οικοσύστημα της ψηφιακής οικονομίας. Με όλο και περισσότερες τέτοιες επενδύσεις βελτιώνονται και οι προοπτικές απασχόλησης των νέων Ελλήνων, ανοίγονται νέοι δρόμοι επιστροφής για παιδιά τα οποία έφυγαν από την Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό, και πιστεύω ότι κι εσείς με τον τρόπο σας θα βάλετε το δικό σας λιθαράκι έτσι ώστε η χώρα να μπορέσει να ξανά προσελκύσει αυτό το ανθρώπινο δυναμικό από το εξωτερικό προσφέροντας πολλές καλοπληρωμένες και με καλές προοπτικές θέσεις εργασίας και στη δική σας την επιχείρηση».
Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στις νέες εγκαταστάσεις από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Lamda Hellix Απόστολο Κάκκο, τον Chief Investment Officer, Digital Realty, Gregory Wright και στελέχη της εταιρείας. Ταυτόχρονα συνομίλησε με τα στελέχη και τους τεχνικούς που βρίσκονταν στο UPS Room, στο Technical Operations Center και στους χώρους λειτουργίας.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε τελετή θεμελίωσης παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνι Γεωργιάδη, του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιου για τις Δημόσιες Επενδύσεις και το Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης, Γιάννη Τσακίρη.
«Ιστορική μέρα για την επιχειρηματική κοινότητα»

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς του για τη συνεργασία τους. Αυτή είναι μια ιστορική μέρα για την επιχειρηματική κοινότητα της Ελλάδας. Ήδη στη χώρα εφαρμόζονται μερικά από τα πιο καινοτόμα project data center της Ευρώπης. Σήμερα θέτουμε τα θεμέλια για την προώθηση της Ελλάδας ως ένα βασικό επενδυτικό hub της περιοχής. Η Ελλάδα είναι μια σπουδαία χώρα και το μέλλον της διαγράφεται λαμπρό», σημείωσε, μεταξύ άλλων, κατά τον χαιρετισμό του ο CEO της Digital Realty, William Stein.
Ο Chief Investment Officer της Digital Realty, Gregory Wright από την πλευρά του σημείωσε: «Η Αθήνα είναι μια πόλη που πλέον αναδύεται ως ένα hub συνδεσιμότητας. Ένα σταυροδρόμι προς την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή. Ατενίζοντας το μέλλον, από το 2022 και μετά, ανυπομονούμε για τη συνεργασία μας με τη Lamda Hellix και την ελληνική κυβέρνηση, με στόχο να ενισχύσουμε περαιτέρω και τη δέσμευση προς τους πελάτες μας αλλά και τον ελληνικό λαό. Ως μέρος της δέσμευσης μας, σήμερα ανακοινώνω πως η Digital Realty θα προσφέρει 100 εκατομμύρια σε οργανώσεις και πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν τις προσπάθειες ανακούφισης από τις συνέπειες των πυρκαγιών που ξέσπασαν στη χώρα το καλοκαίρι».
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Hellix, Απόστολος Κάκκος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Eίμαι χαρούμενος γιατί το Athens 3 δεν θα είναι απλώς ένα καινούργιο data center, είναι το μεγαλύτερο data center στην Ελλάδα, μέρος του μεγαλύτερου κόμβου στη νοτιοανατολική Ευρώπη και είναι ο τρόπος με τον οποίο επιδρούμε θετικά, επιταχύνοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας και κάνοντας την Ελλάδα», τόνισε.

Ποια είναι η Digital Realty

Thanks for reading Hellenic News of America

Η εταιρεία απασχολεί 60 εργαζόμενους και σύντομα αναμένεται ο αριθμός να διπλασιαστεί. Η Digital Realty υποστηρίζει επιχειρήσεις παγκοσμίου κλάσης και παρόχους υπηρεσιών προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών data center, colocation και λύσεων διασύνδεσης. Είναι ο μεγαλύτερος και πλέον διασυνδεδεμένος carrier neutral πάροχος υπηρεσιών multi tenant data centers στην Ελλάδα και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η Digital Realty έχει ήδη πραγματοποιήσει και προγραμματίζει πολύ σημαντικές επενδύσεις στη χώρα μας, με σκοπό να καταστήσει την Ελλάδα, μέσω της Lamda Hellix, το δίδυμο των επενδύσεών της στην Μασσαλία, έτσι ώστε να μπορέσει να εξυπηρετήσει καλύτερα τους πελάτες της σε τοπικό επίπεδο καθώς και τους διεθνείς πελάτες της που δεν έχουν ακόμη παρουσία στην Ελλάδα.
Ταυτόχρονα προσβλέπει μέσω της δημιουργίας Data Gravity στην χώρα μας να προσελκύσει σημαντικό αριθμό διεθνών υποβρυχίων καλωδίων οπτικών ινών και διεθνών τηλεπικοινωνιακών παρόχων, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η διαθεσιμότητα, η ταχύτητα και η ποιότητα των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στη χώρα μας, ενώ παράλληλα θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν καλύτερα, μέσω της Ελλάδας, οι χώρες της Βαλκανικής και της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.
Η εξαγορά της Lamda Hellix, αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγορά εταιρείας τεχνολογίας και πληροφορικής στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές Ελληνικής εταιρείας ανεξαρτήτως κλάδου της οικονομίας. Το Athens 3 εντός του data center campus στο Κορωπί, θα είναι το μεγαλύτερο data center στην χώρα. Θα είναι χωρητικότητας 6.8MW, δηλαδή μεγαλύτερο από τη χωρητικότητα ολων μαζί, των εν λειτουργία data centers στην Ελλάδα, ενώ θα μπορεί να στεγάσει πάνω από 50.000 εξυπηρετητές. Η επένδυση αυτή είναι άνω των 70 εκατομμυρίων ευρώ και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2022. Ταυτόχρονα καταθέτει τα σχέδια για την έγκριση όρων δόμησης για το Athens 4, εντός του data center campus, το οποίο αποτελεί ένα επιπλέον data center ίσης χωρητικότητας (6.8MW) με το Athens 3 με το ύψος της επένδυσης να είναι ίδιο με το Athens 3.
Η εταιρεία μελετά το σχεδιασμό και την κατασκευή επιπλέον data centers, τόσο στην Αττική όσο και στην Βόρεια αλλά και τη Νότια Ελλάδα. Σύμφωνα με μελέτη της διεθνούς ερευνητικής εταιρείας IDG η προστιθέμενη αξία που παράγεται από κάθε ευρώ επενδύσεων σε multitenant data centers, ξεπερνά τα 8 ευρώ. Κατά συνέπεια, η προστιθέμενη αξία από τις νέες επενδύσεις μόνο στο Athens 3 και Athens 4, θα ξεπεράσουν σημαντικά το 1δις ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img