1.000 δολάρια σε κάθε μικρή επιχείρηση, δίνει το δημαρχείο του Tarpon Springs στην Φλόριδα. Οι αιτήσεις υποβάλλονται τώρα.

 

Από την Γιώτα Αργυροπούλου – Φραγκέδη

1.000 δολάρια σε κάθε μικρή επιχείρηση της πόλης, δίνει το Δημαρχείο του Tarpon Springs, της ελληνικής πόλης στην Φλόριδα, σε μια προσπάθεια να τις διατηρήσει ζωντανές, εξαιτίας του οικονομικού κραχ από τον corona-virus. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήρια, καφέ, μπυραρίες, κομμωτήρια, επιχειρήσεις λιανικής, κ.α. Οι εταιρείες πρέπει να βρίσκονται στα όρια της πόλης του Tarpon Springs και να έχουν προσωπικό κάτω από 50 άτομα. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε στις 9 Απριλίου και λήγει στις 23 Απριλίου. 

Ο δήμαρχος Chris Alahouzos, δήλωσε στην Hellenic News of America, ότι η οικονομία της πόλης έχει κατέβει πάρα πολύ, καθώς βασίζεται στον τουρισμό που έχει πληγεί από τον κορονοϊό. Οι επιχειρήσεις στην οδό Δωδεκανήσου είναι κλειστές με εξαίρεση κάποια εστιατόρια που δίνουν φαγητό μόνο για το σπίτι. Κάλεσε τους επαγγελματίες να συμπληρώσουν την αίτηση στην ιστοσελίδα του δήμου ή να μεταβούν αυτοπροσώπως στο δημαρχείο για να καταθέσουν αίτημα και να πάρουν τα 1.000 δολάρια, που είναι εφάπαξ βοήθεια, μέχρι να λάβουν την βοήθεια από το federal government. «Η υποβολή της αίτησης στην ιστοσελίδα του δήμου είναι πολύ εύκολη, γίνεται μέσα σε τρία λεπτά και οι επαγγελματίες παίρνουν τα χρήματα άμεσα, μετά από 2 μέρες. Την Τρίτη θα  συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Tarpon Springs για να εξετάσει πόσοι επαγγελματίες έχουν υποβάλει αίτημα για την βοήθεια και πόσοι υπολείπονται. Μέχρι στιγμής υπολογίζουμε ότι έχουν υποβάλει αίτημα 100 επιχειρήσεις», σχολίασε στην Hellenic News of America, ο κ. Alahouzos, ο οποίος μίλησε την Κυριακή των Βαΐων στην εφημερίδα, από το σπίτι του, που εργάζεται το τελευταίο διάστημα, καθημερινά και το Σαββατοκύριακο, μαζί με τους υπαλλήλους του δήμου για να βοηθήσουν τους επαγγελματίες της ιστορικής πόλης. Συνέστησε στους επαγγελματίες και στους πολίτες να παραμένουν στο σπίτι και να ακολουθούν τις οδηγίες από το Pinellas County.

Οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες μπορούν να ελέγξουν τις προϋποθέσεις στην ιστοσελίδα https://www.ctsfl.us/endurance.htm ή να υποβάλλουν αίτημα https://form.jotform.com/200964596702158, ενώ όσοι δεν διαθέτουν πρόσβαση στο ιντερνετ μπορούν να απευθύνονται στο δημαρχείο 410 N. Ring Street, κατά τις ώρες  8:30πμ – 4:00μμ καθημερινά ή και στο τηλέφωνο 727-943-1162.