Wednesday, April 24, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In Greek10 οδηγικές εντολές για ασφαλή και απολαυστική οδήγηση!

10 οδηγικές εντολές για ασφαλή και απολαυστική οδήγηση!

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Χωρίς να είναι ανάγκη να προχωρήσουμε σε ακραίες λύσεις, μπορούμε να φτιάξουμε τις…10 οδηγικές εντολές για ασφαλή και απολαυστική οδήγηση!
1. Φοράμε πάντα τη ζώνη ασφαλείας μας. Ας είναι το πρώτο πράγμα που κάνουμε μπαίνοντας στο αμάξι μας, μια ιεροτελεστία που θα διατηρούμε ευλαβικά.
2. Φοράμε πάντα κράνος στο δίκυκλό μας. Ακόμα και για απόσταση πέντε λεπτών.
3. Δεν καταναλώνουμε ποτέ αλκοόλ αν έχουμε να οδηγήσουμε. Δεν έχει σημασία αν είναι ένα ποτηράκι, αν έχουμε φάει καλά ή αν θεωρούμε ότι αντέχουμε το ποτό. Έστω και ελάχιστη ποσότητα είναι ικανή να θολώσει τα αντανακλαστικά μας.
4. Χρησιμοποιούμε πάντα παιδικό καθισματάκι για τα παιδιά. Το κατάλληλο για την ηλικία του κάθε παιδιού.
5. Σεβόμαστε τα σήματα και τα φανάρια. Ακόμα και όταν είμαστε μόνοι μας στο δρόμο, ακολουθούμε τη σήμανση.
6. Τηρούμε τα όρια ταχύτητας. Δεν μεταφερθήκαμε ξαφνικά σε πίστα της Formula 1 για να δοκιμάσουμε πόσο γρήγορα πιάνουμε τα 100.
7. Δεν μιλάμε στο κινητό. Αν είναι κάτι επείγον, σταματάμε στην άκρη του δρόμου και απαντούμε στο τηλέφωνο ή στέλνουμε το μήνυμά μας.
8. Έχουμε την προσοχή μας αφιερωμένη στον δρόμο. Όχι, δεν χρειάζεται να δοκιμάσετε αν μπορείτε ταυτόχρονα να ανάψετε τσιγάρο, να αλλάξετε ταχύτητα και να ψάξετε τον αγαπημένο σας ραδιοφωνικό σταθμό.
9. Το φλας δεν είναι διακοσμητικό. Το χρησιμοποιούμε όπου χρειάζεται και ποτέ δεν είναι περιττό.
10. Έχουμε υπομονή. Όλοι θέλουν να  πάνε στις δουλειές τους, δεν μπορούμε να πετάξουμε από πάνω τους. Επίσης, δεν «παίρνουμε φωτιά» με το παραμικρό. Η ευγένεια πάντα μας βγάζει από την δύσκολη θέση.
Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι στην οδήγηση δείχνουμε τον πολιτισμό μας. Και ακόμα πιο σημαντικό είναι να είμαστε  ζωντανοί για να εξακολουθήσουμε να το κάνουμε. Με προσοχή λοιπόν στους δρόμους.
Tags

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img