Η καρδιά της διεθνούς επιχειρηματικότητας χτυπά και εφέτος Ελληνικά. Επί τέσσερις ημέρες, οι τέσσερις αμερικανικές μεγαλουπόλεις δίνουν τον παλμό του σύγχρονου και έξυπνου επιχειρείν, προβάλλοντας καινοτόμες λύσεις, ενθαρρύνοντας επιχειρήσεις και επιχειρηματίες για αποδοτικές συνέργειες και προσφέροντας επενδυτικές ευκαιρίες.

Στον δύσκολο και πολύπλοκο στίβο των επιχειρήσεων και του εμπορίου, το ελληνικό δαιμόνιο έχει διαχρονικά εξέχουσα θέση.
Ιδιαίτερα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, που δείχνει να αφήνει πίσω της η Ελλάδα, οι συμπατριώτες μας της διασποράς ανέπτυξαν εντυπωσιακή δράση, με εμπνευσμένες πρωτοβουλίες και δημιούργησαν κίνητρα για την ανάταξη πολλών ελληνικών και όχι μόνο επιχειρήσεων, συμβάλλοντας στην επίπονη προσπάθεια επαναφορά τους σε αναπτυξιακή τροχιά.

Η ομαδικότητα και η συνεργασία είναι δύο ταυτόσημες έννοιες, οι οποίες όμως, στην κουλτούρα της ελληνικής πραγματικότητας δεν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να καλλιεργηθούν και να επιφέρουν τα ανάλογα οφέλη.

Ωστόσο, είναι αμέτρητα τα παραδείγματα Ελλήνων, περισσότερο ή λιγότερο γνωστών, που διαπρέπουν πέρα από τα σύνορα, έχοντας στηρίξει την επιτυχία στο πεδίο δράσης τους στις αρχές της ομαδικότητας και της συνεργασίας.

Μεταξύ των επιφανών Ελλήνων που ζουν και προκόβουν στις ΗΠΑ, ο Παύλος Κοτρώτσιος, γράφει τη δική του ιστορία.
Εμπνευστής μίας ιδέας, το βασικό συστατικό της οποίας είναι η συνεργασία και η δικτύωση των επιχειρηματιών, ο Παύλος Κοτρώτσιος δημιούργησε στο μακρινό 1992, την Hermes Expo. Στο πέρασμα των δημιουργικών αυτών χρόνων, η Hermes Expo εξελίχθηκε από σημαντική έκθεση επιχειρήσεων γαστρονομίας και θεματικού και γενικού τουρισμού, σε ένα μείζον επιχειρηματικό γεγονός, με στόχο την ανάπτυξη, προώθηση και διείσδυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας στην αμερικανική αγορά.

Δρώντας ως ένας έμπειρος οικονομικός πρεσβευτής, η Hermes Expo με στρατηγικό πλεονέκτημα την τεχνογνωσία και την εμπειρία τόσων χρόνων στο επιχειρείν, διευκολύνει και ενθαρρύνει τη δικτύωση των Ελλήνων επιχειρηματιών με συναδέλφους τους των ΗΠΑ, με στόχο να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στην τεράστια και συνεχώς ανανεούμενη αμερικανική αγορά.

Ο Ατλαντικός Ωκεανός, πριν μισό αιώνα φάνταζε αποτρεπτικός για κάθε προσπάθεια προσέγγισης του Βορειοαμερικανικού “Νέου Κόσμου” με την Ευρώπη. Στην εποχή της 5G επικοινωνίας, όμως, μοιάζει μάλλον με θαλάσσια γέφυρα, που προσκαλεί τον κάθε επιχειρηματία να τη γνωρίσει και να αναζητήσει νέες ευκαιρίες.

Η Hermes Expo διαμορφώνει και αναδεικνύει επιχειρηματικές συνέργειες, καλλιεργεί, προάγει και μεγεθύνει τις ιδέες και τις ευκαιρίες που γεννά η επικοινωνία, μεταξύ ανθρώπων με όραμα και φιλοδοξίες, στον συναρπαστικό κόσμο των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας.

Φορέας αλληλεπίδρασης και αμοιβαιότητας στις εμπορικές και ευρύτερες κοινωνικές σχέσεις, η Hermes Expo – με έμπνευση και κίνητρο, από την δεξαμενή της προικισμένης κοινότητας των 2 εκατομμυρίων Ελληνοαμερικανών, των εκατοντάδων χιλιάδων φιλελλήνων αλλά και άλλων εθνοτήτων – προσεγγίζει, συνθέτει, οργανώνει και καθιστά όλους συνδαιτημόνες στο κοινό τραπέζι της συνεργασίας, σε μόνιμη βάση.

Η ενθάρρυνση και η ενίσχυση των εξαγωγέων για τη διείσδυσή τους στις αμερικανικές αγορές, η προσέγγιση του ομογενειακού ελληνισμού και των φιλλελήνων, μέσω δικτύων διανομών και η διαμεσολάβηση μεταξύ εμπορικών εταίρων, έχει ως άμεσο στόχο την άρτια και εκτενή προβολή του παγκοσμίως αναγνωρισμένου τουριστικού προϊόντος της πατρίδας μας και ταυτόχρονα την επί μέρους ανάδειξη και ενίσχυση του θεματικού τουρισμού της Ελλάδας, τομέας που έχει ανεξάντλητες δυνατότητες ανάπτυξης .

Έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία να τονιστεί ότι η Γαστρονομία, η Ιατρική, η Ορθοδοξία, ακόμη και οι αθλητικές δραστηριότητες στη φύση, είναι τομείς όπου η τουριστική επιχειρηματικότητα βρίσκει ανοιχτό πεδίο δράσης και ανάπτυξης, με σταθερά ανοδική τάση τα τελευταία χρόνια.

Η Hermes Expo της νέας δεκαετίας, λοιπόν, προσφέρει για μία ακόμα φορά, ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών ανάπτυξης, συνεργασίας και επενδύσεων, σε ελληνικές, ελληνοαμερικανικές και άλλων εθνικοτήτων επιχειρήσεις .

Το εφετινό πρόγραμμα:

– Η 29η έκδοση της Έκθεσης ξεκινά εφέτος από το Σικάγο την Πέμπτη, 2 Απριλίου στο Chateu Ritz (9100 N. Milwaukee Av) με ώρες λειτουργίας 12:30-8:30 μ.μ.

– To δεύτερο σκέλος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 6 Απριλίου στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον (Capital Hilton ,1001 16th St NW) από τις 5:00 έως τις 8:30 μ.μ.

– Την Τετάρτη 8, Απριλίου τη σκυτάλη παίρνει η Φιλαδέλφεια (Arts Ballroom 1324 Locust St) 11:00 ΠΜ έως 5:00 μ.μ.

– Την αυλαία της Έκθεσης θα κλείσει την …….., η Νέα Υόρκη (3West Club &Hotel , 3W 51st.St) από τις 4:00 μέχρι τις 8:30 μ.μ.

 

Source: Kerdos.gr