Thursday, April 25, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
7 Πράγματα που Πρέπει να Ξέρεις για τον Άντρα σου

7 Πράγματα που Πρέπει να Ξέρεις για τον Άντρα σου

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Ακλόνητη Οικογένεια

Ένα εβδομαδιαίο άρθρο για την Ελληνική οικογένεια που δίνει πρακτικές συμβουλές για το γάμο, για τις οικογενειακές σχέσεις, και για την ανατροφή των παιδιών

7 Πράγματα που Πρέπει να Ξέρεις για τον Άντρα σου

 

Αγαπητές μου κυρίες, σας καλώ να σκεφτείτε τι ξέρετε για τον άντρα σας πέρα από το ύψος του, το βάρος του, και το χρώμα των ματιών του… τα εξωτερικά. Τα συμπεράσματά σας μπορούν να σας βοηθήσουν να τον καταλάβετε καλύτερα και να τον αγαπήσετε.

Thanks for reading Hellenic News of America
  1. Ποια είναι η γλώσσα της αγάπης που καταλαβαίνει;

Στο βιβλίο του ο Gary Chapman “Οι 5 Γλώσσες της Αγάπης” αναφέρει τα εξής: το Μυστικό για μια Αγάπη που διαρκεί είναι ο τρόπος που δεχόμαστε και “ακούμε” την αγάπη που εκδηλώνεται με: το άγγιγμα, τα τρυφερά λόγια, τα δώρα, τις πράξεις εξυπηρέτησης. Ποιο απ’ όλα αυτά του λέει,  “σ’ αγαπώ” πιο πολύ; Και να έχεις υπόψη σου ότι  μπορεί να χρησιμοποιεί κι εκείνος το ίδιο στυλ για να δείξει την αγάπη του για σένα, χωρίς να καταλαβαίνει ότι εσύ μπορεί να “ακούς” διαφορετικά. Αν η δική του γλώσσα είναι να μιλάει και να λέει λόγια αγάπης, μπορεί να νομίζει ότι λέγοντάς σου κάθε τόσο ότι σε αγαπάει και σε εκτιμάει είναι αρκετό. Μπορεί να μη νιώθει την ανάγκη να κάνει κάτι ακόμη. Αν όμως η δική σου γλώσσα αγάπης εκφράζεται όταν παίρνεις δώρα από εκείνον και δε σου έχει πάρει ούτε ένα δώρο εδώ και χρόνια, μπορεί να νιώθεις ότι δε σε αγαπάει καθόλου. Ίσως να σου λέει ότι σε αγαπάει με τρόπους που εσύ δεν καταλαβαίνεις.

  1. Ποιο είναι το μεγαλύτερό του όνειρο;

Στο βιβλίο του Ανήσυχο Πνεύμα, ο John Eldredge λέει ότι κάθε άντρας θέλει να ζήσει μία περιπέτεια. Ποια είναι η περιπέτεια που ονειρεύεται ο δικός σου άντρας; Μήπως θέλει να κάνει δική του δουλειά ή να ανεβεί την ψηλότερη κορυφή όλων των ηπείρων; Μήπως έπνιξε τις πιο βαθειές του επιθυμίες στο καθήκον των καθημερινών ευθυνών; Πολλοί άντρες νιώθουν παγιδευμένοι. Μήπως υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να τον ενθαρρύνεις και να ζωντανέψει το πάθος του για κάποιον μεγάλο στόχο που θα τονώσει το ηθικό του; Αν μάλιστα κάνετε τέτοια όνειρα μαζί σα ζευγάρι θα δημιουργήσεις πιο στενό δεσμό με τον άντρα σου.

  1. Τι σημαίνει ρωμαντισμός για τον άντρα σου;

Ο,τιδήποτε καταλήγει στη σωματική επαφή, μπορεί να σκεφτείς. Αυτό είναι σίγουρα ένα στοιχείο, πολύ πιθανό, αλλά ο άντρας θέλει να πιστεύει, όπως και η γυναίκα, ότι εξακολουθεί  να είναι ελκυστικός. Όταν αντιστρέφονται οι ρόλοι και πάρεις εσύ την πρωτοβουλία, μπορεί να τον κάνεις να νιώσει ότι ακόμα “περνάει η μπογιά του”. Όταν παίρνεις εσύ την πρωτοβουλία δε σημαίνει ότι απλά δέχεσαι αλλά είσαι έτοιμη και να δώσεις. Πότε ήταν η τελευταία φορά που του πρότεινες να βγείτε οι δυο σας;

  1. Τι του αρέσει να κάνει;

Πώς του αρέσει να περνάει την ώρα του όταν έχει τελειώσει τις υποχρεώσεις της δουλειάς ή έχει εκπληρώσει τις οικογενειακές του υποχρεώσεις; Μπορεί να έχει σχέση με κάποια απασχόληση χειρονακτική μαστορεύοντας κάτι ή να ζητωκραυγάζει για την ομάδα του. Εσύ τον βοηθάς δημιουργώντας χώρο και χρόνο για τα χόμπυ του και τα ενδιαφέροντά του, μέσα στα λογικά όρια, ή τα βλέπεις ανταγωνιστικά; Μην ξεχνάς ότι, όταν ανεφοδιάζεται ψυχολογικά έχει περισσότερα να σου προσφέρει.

  1. Τι τον κάνει να γελάει;

Όπως λένε: Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο. Αυτό μπορεί να είναι ένα δύσκολο να το καταλάβουμε μερικοί από μας  που θεωρούμε τον εαυτό μας συντηρητικό και σοβαρό. Αν όμως συμφωνήσουμε ότι το γέλιο είναι καλό για την ψυχή μας, τότε πρέπει να φροντίσουμε να υπάρχει περισσότερο γέλιο στο γάμο μας. Σας προκαλώ, κυρίες μου, να ξοδέψετε λίγο χρόνο για να βελτιώσετε τις ικανότητές σας σ’ αυτόν τον τομέα. Τι θα μπορούσατε να σκεφτείτε για τον άντρα σας; Τι είναι αυτό που γαργαλάει το αστείο του νεύρο πιο πολύ; Ανακαλύψτε τι αλλάζει τη διάθεσή του προς το καλύτερο και φροντίστε να παίρνει καθημερινά τη δόση του: Θα μπορούσατε να του στείλετε κάποια αστεία γελοιογραφία στη δουλειά που θα τον κάνει να χαμογελάσει. Οι ρυτίδες από το γέλιο είναι καλύτερες από  ένα  κατσούφικο πρόσωπο.

  1. Τι τον κάνει να νιώθει ότι είναι καταξιωμένος;

Οι άντρες θέλουν να ξέρουν ότι είναι απαραίτητοι, ότι η συνεισφορά τους είναι σημαντική, και όχι μόνο ο μισθός τους. Πράγματι, στο βιβλίο του σχετικά με το γάμο Αγάπη και Σεβασμός, που είχε μεγάλη κυκλοφορία, ο Δρ Emerson Eggerichs λέει ότι ο σεβασμός, το αίσθημα της επιβεβαίωσης , είναι η μόνη απαραίτητη κινητήρια δύναμη για τον άντρα. Κυρίες μου, ό,τι είναι σημαντικό για κείνον, πρέπει να είναι σημαντικό και για σας. Κάντε το προτεραιότητα να δείχνετε συναισθηματική υποστήριξη και σεβασμό στον άντρα σας. Του εκφράζετε την ευγνωμοσύνη σας για ό,τι σας προσφέρει; Του αφήνετε πού και πού ένα σημείωμα που εκφράζετε την εκτίμησή σας; Τον επαινείτε δημόσια μπροστά σε τρίτους;

  1. Τι είναι αυτό που τον απασχολεί πιο πολύ στο γάμο σας;

Ενώ μπορεί να βλέπει ποιος είναι ο τομέας της σχέσης σας που σας ενδιαφέρει πιο πολύ, είναι πιθανό να μην εκδηλώνει αυτό που τον ενοχλεί. Ίσως δε θέλει να “ταράξει τα νερά” ή να προκαλέσει σύγκρουση, ή μπορεί ακόμα και να μην το σκέφτηκε. Κατ’ εκείνον όλα είναι “μια χαρά.” Θα μπορούσε όμως να δεχτεί, αν του το ζητήσεις, να μιλήσετε χωρίς πρόθεση για σύγκρουση, για πράγματα που θα μπορούσατε να ζητήσετε ο ένας από τον άλλον που θα σας βοηθούσαν και θα δυνάμωναν το γάμο σας, ανοίγοντας την πόρτα για μια πιο βαθειά συζήτηση.

Όταν η πρώτη σου προτεραιότητα είναι η οικογένειά σου, τότε είσαι στο σωστό δρόμο, στο δρόμο που οδηγεί σ’ έναν ακλόνητο γάμο και σε μια ευτυχισμένη οικογένεια.

 

 

 

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img