Thursday, April 18, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
GreeceAνακοίνωση της Παμμακεδονικής Ένωσης Η.Π.Α.

Aνακοίνωση της Παμμακεδονικής Ένωσης Η.Π.Α.

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Την έντονη ανησυχία και αγωνία της ομογένειας για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας εν όψει των πιο κρίσιμων βουλευτικών εκλογών της μεταπολίτευσης εκφράζει σε ανακοίνωση της η Παμμακεδονική Ένωση Η.Π.Α.

Ο πρόεδρος της Οργάνωσης κ. Δημήτρης Χατζής απευθύνει έκκληση προς τους Έλληνες ψηφοφόρους πριν προσέλθουν στις κάλπες να ενημερωθούν για τις θέσεις των κομμάτων αλλά και των υποψηφίων βουλευτών στα ανοιχτά εθνικά μας θέματα και συγκεκριμένα στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Συγκεκριμένα ο κ. Χατζής αναφέρει:

«Η Ελλάδα διανύει μία από τις κρισιμότερες περιόδους της νεώτερης ιστορίας της. Μέσα στο ασταθές πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον στην χώρα και στην μεγάλη και πολύπλοκη γεωπολιτική ανακατάταξη που εξελίσσεται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στην περιοχή των Bαλκανίων και στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να διασφαλισθούν τα άμεσα ζωτικά συμφέροντα της Ελλάδας.

Στη διασφάλιση μιας μόνιμης σταθερότητας σε γεωπολιτικό,  οικονομικό αλλά και ανθρωπογενές επίπεδο η Ελλάδα (διαδραμάτιζε πάντοτε και) διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο. Η αναντικατάστατη γεωγραφική της θέση, τα τεράστια ενεργειακά αποθέματά της και γενικότερα ο πλούτος του υπεδάφους της πρέπει να αποτελέσουν τα διαπραγματευτικά της ατού. Η Ελλάδα είναι ο χώρος ο οποίος εξασφαλίζει την μελλοντική ενεργειακή άρα και οικονομική σταθερότητα της Γερμανίας και ολόκληρης της Βαλκανικής περιοχής. 

Thanks for reading Hellenic News of America

Ένα από τα θέματα-κλειδιά στην υπόθεση της σταθερότητας της περιοχής αφορά το Κράτος των Σκοπίων (FΥROM). Η Γεωγραφική αυτή περιοχή, είναι κατανοητό πλέον σε όλους, ότι δεν αποτελεί μια εθνολογική και κρατική οντότητα, αλλά ένα γεωγραφικά πολιτικό μόρφωμα με στόχο την εξυπηρέτηση γεωστρατηγικών στόχων μιας περασμένης περιόδου.

Η Ελληνική ηγεσία που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα πρέπει να διαθέτει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και να είναι σε θέση να διαπραγματευθεί όλα τα εκκρεμούντα εθνικά θέματα (Σκοπιανό, Κυπριακό,  Ενέργεια, Ζώνες Ελεύθερου Εμπορίου κ.α) 

Ειδικότερα όσον αφορά το Μακεδονικό ζήτημα θα πρέπει να αναζητηθούν τρόποι αναίρεσης της αναγνώρισης της Π.Γ.Δ.Μ. με το όνομα ‘Μακεδονία’ από συγκεκριμένες χώρες και με κάθε πρόσφορο μέσο να αντιμετωπισθούν άμεσα τα προβλήματα που δημιουργεί το κράτος-μόρφωμα της FYROM στην περιοχή των Βαλκανίων».  

Επισημαίνεται ότι η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία της ομογένειας της Αμερικής στο Μακεδονικό ζήτημα.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img