Tuesday, April 23, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekAdvancing Women Leaders απο το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Advancing Women Leaders απο το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Πραγματοποιήθηκε από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και την Επιτροπή Leadership με την υποστήριξη της Επιτροπής Women in Business, η ψηφιακή εκδήλωση “Advancing Women Leaders”.

Στην εκδήλωση, η οποία απευθυνόταν σε γυναίκες νεαρής ηλικίας, σε φοιτήτριες και νέες εργαζόμενες, παρουσιάστηκαν “Τα 7 Εμπόδια στην Εξέλιξη της Καριέρας των Γυναικών”, τα οποία καλούνται να ξεπεράσουν ώστε να καταφέρουν να ανέλθουν σε ανώτερες διοικητικές θέσεις.

H Έφη Σταυροπούλου, Partner, Executive Coach, Linkage Ελλάδας, αναφέρθηκε στα 7 (+1 ) εμπόδια που συναντούν οι γυναίκες αλλά και στις ικανότητες που πρέπει να αναπτύξουν για να τα ξεπεράσουν. Ένα από τα βασικά εργαλεία για την ανάπτυξη αυτών των ικανοτήτων είναι η αυτοπεποίθηση και το πώς μπορούν οι γυναίκες να πιστέψουν περισσότερο στον εαυτό τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν έρευνες σύμφωνα με τις οποίες, οι γυναίκες έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της πανδημικής κρίσης, καθώς περισσότερες από δύο εκατομμύρια αναμένεται να εγκαταλείψουν άμεσα το εργατικό δυναμικό. Μέσα στο 2020, το ποσοστό των γυναικών που έχασαν τις δουλειές τους, αυξήθηκε σε σχέση με αυτό των ανδρών, ενώ μία στις τέσσερις σκέφτονται σοβαρά να προχωρήσουν σε αλλαγή καριέρας. Ακολούθησε διαδραστικός διάλογος, κατά τον οποίο οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις και έδωσαν απαντήσεις για την μείωση του ποσοστού εκπροσώπησης των γυναικών στην ιεραρχία των επιχειρήσεων, το οποίο έχει σημειώσει ραγδαία πτώση.

Ο Νικόλαος Μπακατσέλος, Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, δήλωσε: “ Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου οι έννοιες του Diversity και του Inclusion, αποτελούν μια συνθήκη στην οποία όλοι πρέπει να ενσκήψουμε, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ώστε να αποτελέσει μια καθ’ ολοκληρίαν πραγματικότητα. Σε αυτή τη συνθήκη η γυναικεία προσωπικότητα παίζει έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο. Ρόλο ουσιαστικό και εποικοδομητικό. Έναν ρόλο όμως, ο οποίος για να κατακτηθεί έχει περάσει από εμπόδια και δυσκολίες, έχει αντιμετωπίσει αναχρονιστικές και παρωχημένες αντιλήψεις και πολλές φορές έχει παλέψει με εσωτερικές ανασφάλειες”.

Thanks for reading Hellenic News of America

Ο Ηλίας Σπυρτούνιας, Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ανέφερε: “Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, μέσα από μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων, πρεσβεύει και προβάλλει το κεντρικό μήνυμα για πρόοδο και ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, με σεβασμό στο περιβάλλον και τις ανθρώπινες αξίες. Αυτό σημαίνει ευκαιρίες για όλους, αλλά και ισότιμες προοπτικές εξέλιξης για όλου, ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος και θρησκευτικών πεποιθήσεων. Επιχειρήσεις και Οργανισμοί ως μικρές κοινωνίες που είναι πρέπει και οφείλουν να ενστερνιστούν αυτές τις αξίες και να παρέχουν τις ίδιες δυνατότητες και ευκαιρίες ανέλιξης. Η ανάληψη ηγετικών θέσεων πρέπει να βασίζεται σε αξιοκρατικά κριτήρια που δεν έχουν να κάνουν με το αν ο υποψήφιος είναι άνδρας ή γυναίκα”.

Ο Αρτέμιος Μυρόπουλος, Πρόεδρος της Επιτροπής Ηγεσίας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, επεσήμανε: “Στον επιχειρηματικό χώρο, οι γυναίκες κατέχουν πάρα πολλές θέσεις στο μεσαίο management, μέχρι ενός επιπέδου στην ιεραρχία, αλλά σε επίπεδο διοικητικών συμβουλίων και γενικής διεύθυνσης οι γυναίκες εξαφανίζονται. Πέφτει δραματικά το ποσοστό συμμετοχής τους“.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img